Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 334
Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Re: Летни гуми - кои според вас са най - добрите

Мнениеот Harrry » Пет 03 апр 2009 19:30

hooligan_sk написа:
Harrry написа:Колеги, да ви се похваля - току-що ми доставиха от Автогуми (по Интернет) 4 чисто нови Dunlop SP Sport Fastresponse, MADE IN GERMANY, 185/60/R15, произведени януари (едната) и февруари (трите)2009 година. Т.е.- с ДОТ 0309 и 0609. Толкоз нови и маркови гумета досега не съм карал. Хората от фирмата ми се струват коректни и ги дават на доста по-ниски цени от сервизите и прочие, може би защото действат по заявки и не поддържат скъпи магазини,складове и офиси. Стоката им я карат всяка сряда. Имат си и мобилна монтажна в бусчето.
Нямам търпение да ги обуя и подкарам!
Та, струва ли си да добавям - според мен ТОВА Е ГУМАТА! Веднъж видях на Попа Митко Бербата с последен модел Мерцедес. Успях да забележа, че гуменките й бяха точно Дънлоп...
Изображение

Честито: http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... p?type=UHP ;)

ПП: виж дали са 2 леви и 2 десни, шарката не е огледална такаче има значение ;)

Те при комплектовката отчитат това- не мисля да са сбъркали - нали ще станат за резил.
В този тест, който си дал, обаче точно моят Дънлоп го няма. Има го тук:
http://www.reifentest.com/pkw_sommerrei ... index.html
Ами остави това - днес ходих в Примекс да ги намотаят на джантите, и азотец им вкарах да ги поглезя... Обаче стана една... Едно момче ми вика - ела да видиш твоя размер колко струва при нас!
И се оказа, че щял съм да спестя по 26 лв. на гума, ако бях ги взел оттам... :shock Те били официален вносител на Дънлоп за Б-я. А аз да не зная. И си се радвам, че съм платил за гума по 25 лв. по-малко от цената им в Радиал и в Маргел.
Добре, че нямаше и от двата мои размера, че щях да си изям лактите от яд. :applause:

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Пет 03 апр 2009 19:33

nasttii написа:никой не ми каза за тези гуми нищо дали ги бива и шуни ли са http://www.avtogumi.bg/oscommerce/produ ... ts_id/3961

Според това са добри. Ако разбраш немски.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 04 апр 2009 15:05

Harrry написа:
nasttii написа:никой не ми каза за тези гуми нищо дали ги бива и шуни ли са http://www.avtogumi.bg/oscommerce/produ ... ts_id/3961

Колеги, тези сайтове, които посочвате, не са с тестове, а са субективна оценка на притежатели на гуми, които са описало както в нашата тема, дали дадени гуми им харесват или не :idea:

Търсете сайтове с реални тестове.

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Съб 04 апр 2009 16:34

musura написа:
Harrry написа:

Колеги, тези сайтове, които посочвате, не са с тестове, а са субективна оценка на притежатели на гуми, които са описало както в нашата тема, дали дадени гуми им харесват или не :idea:

Търсете сайтове с реални тестове.

Така е, но тук субективните мнения са съвсем обективно изразени- т.е. отпада съмнението, че някой е повлиял (или е купил) нечие мнение. Докато при сериозните тестове такива съмнения остават. А доколкото разбрах, човекът иска мненията на колеги, т.е. същото, което е в райфентеста.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 04 апр 2009 19:59

Harrry написа:И се оказа, че щял съм да спестя по 26 лв. на гума, ако бях ги взел оттам...

Ами добро утро. Продължава масовата заблуда, че като купиш нещо "по интернет" и го вземаш с невероятно ниска цена независимо кой ти го продава отсреща. Наскоро ми разправяха едни познати - гледат мебели в интернет, много изгодно, безплатен транспорт до цялата страна и т.н. Отиват в магазина в съответния град и виждат цена с 400-500лв по-ниска от интернет-"намалението".

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Съб 04 апр 2009 21:41

Harrry написа:Така е, но тук субективните мнения са съвсем обективно изразени- т.е. отпада съмнението, че някой е повлиял (или е купил) нечие мнение. Докато при сериозните тестове такива съмнения остават. А доколкото разбрах, човекът иска мненията на колеги, т.е. същото, което е в райфентеста.

А били ми обяснил как може човек който чете тази тема да извлече информация за най-добрата гума когато от всичките 43 страници в 41 от страниците всеки си хвали собствените гуми които е купил току що и колко е препоръчително да си ги купиш. Интересно ми е да разбера как ги определяш тези мнения в чуждите форуми и нашите мнения като обективни и как избираш коя е най-добрата гума от тези обективни мнения ? Пък мен ме остави да си вярвам на субективните купени тестове на списанията :lol:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 05 апр 2009 6:53

Колега, ако прочетеш първото мнение по темата, ще разбереш, че целта на темата е именно да се съберат личните впечатления на всеки от членовете на форума.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 05 апр 2009 14:00

То е ясно това, че трябва да споделяме личния опит, но ми е много интересно как хора който още дори не са монтирали гумите на колата си казват - невероятни са, перфектни са mhihi Айде моля ви се колеги.. да са ви честити новите гуми, ама покарайте малко и тогава споделете опит за да сте полезни :да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 05 апр 2009 14:05

BeckoTDI написа:покарайте малко и тогава споделете опит за да сте полезни :да:

Непременно задължително условие. Човек според мен, освен ако не е професионалист в това, му трябват поне 2000+ км, за да може да добие някаква реална представа.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Нед 05 апр 2009 14:28

dobrin написа:
BeckoTDI написа:покарайте малко и тогава споделете опит за да сте полезни :да:

Непременно задължително условие. Човек според мен, освен ако не е професионалист в това, му трябват поне 2000+ км, за да може да добие някаква реална представа.

И най-малкото което е много от мненията са как например потребители с гуми Ласа и Тигър минават на по-добра марка и вече ги хвалят до неузнаваемост. Е много ясно, че ще ги хвалят напълно нормално е когато тия гуми наистина са пълен боклук, имал съм такива и просто не искам да ги коментирам даже. За това подвеждащи мнения могат много лесно да се получат.

dobrin-> И коментарите ги писах с цел изясняване мнението на Мусура, достатъчно точно и ясно си го е написал. Няма нищо лошо в това всеки да дава самооценка, но да не се заблуждаваме колко е реална и колко не, спрямо истинските тестове.
musura написа:"Колеги, тези сайтове, които посочвате, не са с тестове, а са субективна оценка на притежатели на гуми, които са описало както в нашата тема, дали дадени гуми им харесват или не.
Търсете сайтове с реални тестове."

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Нед 05 апр 2009 15:38

N1P0 написа:
Harrry написа:Така е, но тук субективните мнения са съвсем обективно изразени- т.е. отпада съмнението, че някой е повлиял (или е купил) нечие мнение. Докато при сериозните тестове такива съмнения остават. А доколкото разбрах, човекът иска мненията на колеги, т.е. същото, което е в райфентеста.

А били ми обяснил как може човек който чете тази тема да извлече информация за най-добрата гума когато от всичките 43 страници в 41 от страниците всеки си хвали собствените гуми които е купил току що и колко е препоръчително да си ги купиш. Интересно ми е да разбера как ги определяш тези мнения в чуждите форуми и нашите мнения като обективни и как избираш коя е най-добрата гума от тези обективни мнения ? Пък мен ме остави да си вярвам на субективните купени тестове на списанията :lol:

Колега, сайтове като този горе (райфентест) обобщават, анализират и систематизират разхвърляните сведения-мнения и впечатления, като своеобразна анкета, и мисля, че трябва да сме благодарни на създателите им за този труд. А освен че "всеки си хвали гумите", има и доста колеги, които ги ругаят, т.е, които са напълно честни пред себе си и пред нас. Изказвания от рода на: "Досега карах марка X,Y,Z... - никога вече!"- са доста често срещани. Така че този емпиричен, ненаучен обмен на впечатления също си има своето значение. Хайде не ни изкарвай нас, обикновените любители на геврека, а също и множество професионални шофьори, които пишат във форумите, чак такива профани. Строгите тестове, разбира се, и те са страшно важни, стига да са независими ... обаче кой ще гарантира това?!? Нали те също струват пари, и то много, при провеждането им: то не са един и два комплекта гуми, то не са един или два измервателни уреда. Кой поема всички тези разходи? Тук си остава в сила старата максима, че който дава парите, той поръчва и музиката. А освен това е общоизвестно, че пазарът и оборотът се движат от рекламата. По-богатите фирми могат повече да инвестират както в иновации и проучвания, така и в реклама. А каква по-ефикасна реклама от тези научни тестове? Нали всички ние преди да се изръсим с тези немалки, - направо огромни за семейните ни бюджети - суми, искаме да вземем най-доброто в съотношение цена-качество, и се ровим като луди във всякакви тестове и форуми. Това гиганстките фирми го разбират и съответно го използват. Нови марки трудно пробиват пазара- трябва с по-малко средства да разчупиш предубежнението на клиентите към нещо непознато. И това става освен с ниската цена, най-вече и с обмен на преки впечатления между шофьорите. (Такъв е случаят, например, с дискутираните на много месата гуми Фиренца). Борбата в тая сфера също е безмилостно жестока...
Според мен са важни и двата вида опции- както преките впечаталения на шофьорите, така и издържаните тестове, но, повтарям, ако наистина са независими. :roll:

Последна промяна от Harrry на Нед 05 апр 2009 15:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 05 апр 2009 15:48

BeckoTDI написа:То е ясно това, че трябва да споделяме личния опит, но ми е много интересно как хора който още дори не са монтирали гумите на колата си казват - невероятни са, перфектни са mhihi Айде моля ви се колеги.. да са ви честити новите гуми, ама покарайте малко и тогава споделете опит за да сте полезни :да:

Напълно съм съгласен с мнението ти. И аз много се дразня като вземе някой да хвали гуми, които едно че съвсем скоро е купил ами на всичкото отгоре и колата му първа отпреди 3-4 месеца - т.е. няма никакво впечатление нито от коли нито от гуми и тръгнал да вика "купих си Debica, страшно съм доволен". То вярно, че е страшно доволен по принцип (от себе си може би), а не от самите гуми.

Потребителски аватар
GolfyIV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfyIV » Нед 05 апр 2009 15:58

Колега аз съм със HANKOOK Ventus Prime- 205/55 R16.... За мен това са най- добрите летни гуми.
П.П. Баща ми на 5-ицата е с Мишлен и също е доволен...

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 05 апр 2009 16:49

GolfyIV написа:Колега аз съм със HANKOOK Ventus Prime- 205/55 R16.... За мен това са най- добрите летни гуми.
П.П. Баща ми на 5-ицата е с Мишлен и също е доволен...

Мога да те разбера, ако кажеш че Hankook са добри за цената си. Но "най-добрите летни гуми" е много далече от истината. За баща ти е разбираемо защо е доволен.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 05 апр 2009 16:52

Колега, няма нужда от твоите пояснителни уточнения. Написано е - за мен. На всички ни е ясно, че преценката е субективна, това е и целта.
Въпреки всичко, ще помоля за малко по-точни и подробни данни - поведение на сухо и мокро - спиране, аквапланинг, странично ускорение и т.н.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”