Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Booster » Пон 20 дек 2010 11:28

Ото Кац написа:искам да споделя и аз отличните си впечатления от Good Year Ultra Grip 7+ (205/55 R16)
в началото на месеца имах възможност да тествам гумите в почти всякакви атмосферни условия (маршрут София-Виена)- от дъжд, през киша до 25.сантиметров сняг. Останах с отлични впечатления от стабилното им поведение - автомобилът "залепваше" върху пътя. Единствено мога да отбележа лекото забиване на предната част на автомобила при влизане в наводнени участъци, но това е повече от нормално, на магистрала при по-висока скорост..
Като база за сравнение - в последно време имам впечатление върху Vredestein Snow Track 3 и Fulda Kristal Montero. Като резултат, ако трябва да избирам днес, пак бих се спрял на UG 7+.
Силно препоръчвам на всички, пред които предстои избор (разбира се, ако още има хора, които не са си купили зимни гуми в това време от годината :idea: )

Подкрепям относно Ultra Grip7, взех ги втора радост и карах предната зима с тях , сега са отзад.Нямат особен грайфер , обаче не мога да се оплача mhihi , за предни си взех UG6 http://www.tyretest.com/pkw_winterreife ... index.html , имат между 4,5-5 мм грайфер и съм даже на моменти плашещо доволен. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 20 дек 2010 15:48

rosen79 написа:Гумата си е перфектна.Тя се води всесезонна,но за тук си чисто зимна гума.Заради големия размер може би е трябвало да вземеш другия модел на Нокиан,а именно Nokian W.Това си е 100%зимна гума от където и да го погледнеш.Говорил съм с хора живеещи във Финландия и са ми казвали,че там се кара само с тези два модела на Нокиан.

По-горе ти казват, че са зле, ти ги хвалиш колко ги ползват във Финландия.

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Пон 20 дек 2010 16:01

Според мен пък са много добри!Повече драскат от Debica-та,въпреки че и от нея съм много доволен.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 дек 2010 16:22

MMX написа:
rosen79 написа:Гумата си е перфектна.Тя се води всесезонна,но за тук си чисто зимна гума.Заради големия размер може би е трябвало да вземеш другия модел на Нокиан,а именно Nokian W.Това си е 100%зимна гума от където и да го погледнеш.Говорил съм с хора живеещи във Финландия и са ми казвали,че там се кара само с тези два модела на Нокиан.

По-горе ти казват, че са зле, ти ги хвалиш колко ги ползват във Финландия.

Хваля ги щото съм с такива вече втора година!!!Карани са цяло лято и пак нямам никакви проблеми с тях!!!Тебе кой те натиска,че звъниш?Колко ги ползват ли?Ми 90% от шофьорите във Финландия,защото просто тая марка е правена там и отговаря на техния климат.Нещо друго?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 20 дек 2010 16:58

Само искам да отбележа,че дори с един и същи модел гуми е много важен и размера!
Например на една и съща кола по-тесните от ориг размер(както е правилото за зимни гуми)ще са по-проходими и с по-добро странично сцепление на сняг, за разлика от широките.
Широките на асфалт ще са по-добри.
Много хора карат със същия размер зимните, както и летните, а това според мен е грешно :!:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 20 дек 2010 17:49

rosen79 написа:Е ти от тея валяци какво очакваш?Колкото е по-широка гумата през зимата,толкова по-зле.

И моите са такива валяци, пък немам ядове mhihi

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 20 дек 2010 18:02

bnick написа:
rosen79 написа:Е ти от тея валяци какво очакваш?Колкото е по-широка гумата през зимата,толкова по-зле.

Аз ядове нямам с гумите, не съм закъсал, нито съм се блъснал в следствие на подхлъзване. Просто правя съпоставка със Сава 195/50/15 на Толедо и Нокиан вр г2 205/55/16 на Пасат. Определено поведението на Пасата е съвсем друго, отдавам го в разликата между гумите и габаритите на колата.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 20 дек 2010 19:52

K написа:Аз ядове нямам с гумите, не съм закъсал, нито съм се блъснал в следствие на подхлъзване. Просто правя съпоставка със Сава 195/50/15 на Толедо и Нокиан вр г2 205/55/16 на Пасат. Определено поведението на Пасата е съвсем друго, отдавам го в разликата между гумите и габаритите на колата.

Така е. Навремето имах Голф2, бях му взел Дебика Вектор...не си спомням вече кой mhihi . Бях доволен от гумите, за по-хубави пари нямаше mhihi . После смених колата с Пасат Б4, купих си същите гуми. Колко бях учуден, че на дъжд и на сухи павета не можеше да тръгне без да превърта гуми. Смених ги веднага с Uniroyal Rain Type или нещо такова. Пасата заспа, това бяха гумите за него. Може тези гуми да не са подходящи за твоя :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 20 дек 2010 22:05

bnick написа:

А WRC защо са с смешно тънки гуми , не валяци :beer

Потребителски аватар
Golf-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf-TDI » Пон 20 дек 2010 22:27

Аз съм доволен много от Асиметричната гума на KUMHO 4бр си зех е вобще нямат спирка карам си и на лед и на снег и на киша се едно си карам по сух асфалт уникално добра гума бях доста скиптично настроен особено с тва асиметричната шарка но е супер :да:

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Пон 20 дек 2010 22:30

JC написа:
bnick написа:

А WRC защо са с смешно тънки гуми , не валяци :beer

Защото там се гони скорост. А и карат с шипове.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 дек 2010 22:32

Но пак са тесни.Тесните гуми са по-проходими и устойчиви на сняг и лед.

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Пон 20 дек 2010 22:35

rosen79 написа:Но пак са тесни.Тесните гуми са по-проходими и устойчиви на сняг и лед.

Тука немога да се съглася със теб. Само се замисли колко от тясната гума контактува със снега и колко широката

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 дек 2010 22:38

Еми точно заради това е по проходима тясната.Снега указва по-малко съпротивление на гумата. :deal

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 20 дек 2010 22:39

Именно де. Колата има по-добро сцепление за единица площ. При хлъзгавите настилки май това е от най-голямо значение.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”