Колеги-мотористи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Re: Колеги-мотористи

Мнениеот miro_hack » Нед 23 дек 2012 17:10

Като стана въпрос за "А" категория в темата,понеже я изчетох цялата :mrgreen: говорих по телефона със бивш КАТаджия сегашен инструктор и той ми каза,че до 20-ти януари никой нямало да записва курс за "А" защото до тогава трябвало да се приеме закон по някаква европейска директива с която А категория се разделяла на няколко различни за различните кубатури до 750

Демек първо книжка (примерно) до 250,после до 400 после до 750 ...

Стана ми доста странно за тази глупост и доста се зачудих...?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 23 дек 2012 18:01

интересното е старите книжки за каква категория ще са 250/400/2000. :roll: :roll:
имаше преди някви над 21 години нямаше право да караш 1000 куб. или нещо такова.
ама сега става направо гламаво. :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Нед 23 дек 2012 19:44

За пари е цялата работа, нали трябва да ти вземат парите х3 е за това е. Няма какво да се чудите

Потребителски аватар
bodil4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodil4o » Нед 23 дек 2012 19:53

Layer написа:имаше преди някви над 21 години нямаше право да караш 1000 куб. или нещо такова.

До сега беше до 21 години до 350куб. над 21 години над 350куб. А това разделение е напълно безсмислено :?

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Нед 23 дек 2012 21:26

Аз имах мерак следващата година да изкарам А, ама ако направят такава глупост с категориите и да трябва 3 пъти да плащам за да увеличавам кубатурата - няма да стане еб*л съм ти и закона :banghead: . Ще се кара без категория тогава, хем и тръпката ще е по голяма mhihi .

Потребителски аватар
TRAIANSKI
Автомобил: Golf mk3
Двигател: 1.8 75 AAM

Мнениеот TRAIANSKI » Нед 23 дек 2012 21:36

Аз я изкарах навреме :) Март месец :) Защото инструктора ми каза ,че ще правят магарии тея с категориите . Инъче ето го и моето момче :) -
Прикачени файлове
aheeeeeeeeeee_converted.jpg

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Нед 23 дек 2012 21:55

Щом и твоя инструктор ти е казал за тази шашма значи,само можем да се молим ако има някакво гласуване някаде си,то поне на това гласуване да не приемат този закон,ако го приемат,много им здраве на бурканите!

И все пак това не е решение трябва да мислите за каране на курса в по малките градове,където е по евтин и подобни шашми които всеки може да сподели за облекчаване на разходите!

Позрвави от Kwasaki ;)
Прикачени файлове
car_id_43_1.jpg

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 24 дек 2012 11:59

Аз когато си изкарах книжката (миналия декември по това време) моя инструктор също се оплакваше, че ще ги разделят на 3 групи. Но, поне тогава каза, че няма да пипат тези, които вече имат книжки. Ама, вече не знам какво да мисля, всичко могат да приемат...

Потребителски аватар
miro_hack

Мнениеот miro_hack » Пон 24 дек 2012 16:21

Нещо което е станало преди влизането на новия закон,той няма как да му подейства.
Все едно преди са взимали книжките на 0.7 промила,след една година пада прага и влиза закон за 0.3 промила
и всички който са записани някаде че са хващани с над 0.3 да им ги взимат със задна дата :lol:

Естествено това ако стане някаде по света,то ще е само тук и никаде другаде :lol:

По темата,има ли някаква възможност да се направи моторджийски радел,в който да пишем за нашите машини,за зазимявания,за смяна на консумативи,ремонти и всякакви въпроси,за да не се налага да сменяме любимия си форум заради информация нужна ни за машините?

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 24 дек 2012 17:56

Прекалено малко сме кретените на две колела според мен. :beer Айде весели празници и сядайте на масите :drunk

Едит:

Някой слага ли добавки в бензина? Обмислям от лятото да пробвам тази:

Изображение

В началото слагах 100 октановия бензин на ЕКО и определено имаше разлика, ама почна да ми идва скъпичко mhihi

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 26 дек 2012 14:25

Запалих го от рас, даже го покарах малко, но мисля до пролетта да му е за последно. Оставих го да поработи 20 минути и реших да направя едно кръгче на квартала. И както си карам на финалната права, към мен се залетя патрулка и си викам "а балъци". Идват, спокоен си давам всички документи и балъка бях аз, защото гражданската ми била изтекла от 20 дена ... В крайна сметка след 20 мин приказки ми се размина. Тръгвам си и го загасям без да искам. Тръгвам да паля... греда :X Добре, че беше любезен полицая и ме бутна :bowdown Направо се бех наакал в гащите, а как падна така акумулатора, яла ма ритни...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 26 дек 2012 16:19

Kuncavia написа:Запалих го от рас, даже го покарах малко, но мисля до пролетта да му е за последно. Оставих го да поработи 20 минути и реших да направя едно кръгче на квартала. И както си карам на финалната права, към мен се залетя патрулка и си викам "а балъци". Идват, спокоен си давам всички документи и балъка бях аз, защото гражданската ми била изтекла от 20 дена ... В крайна сметка след 20 мин приказки ми се размина. Тръгвам си и го загасям без да искам. Тръгвам да паля... греда :X Добре, че беше любезен полицая и ме бутна :bowdown Направо се бех наакал в гащите, а как падна така акумулатора, яла ма ритни...

Къде ги намери такива полицаи ,че и чак те бутнаха!!Без гражданска!!??И на мен ми се случи ,но ги почерпих с 50 лв. :D

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 27 дек 2012 23:51

http://www.mfa.bg/embassies/slovenia/ev ... index.html

Променя се таблицата с категории, като за мотористите там ще бъдат записани две нови АМ за мотопеди и А2 за мотоциклети.
Досега в таблицата на задната страна на книжката те се изписваха М за мотопеди и А за мотоциклети. ................

Не е нужно мотористите да си сменят притежаваните от тях свидетелства, които остават валидни до записаната във всяка от тях дата.

после кво, не важат ли. :roll:

по надолу намаля ли годините ала бала ......на тираджийте.
Точно преди два дни един френд ми показа новата си Английска книжка която важи до 2050 година, точно така 2050 година.
А нащи Управници всеки ден искат да лапат кинти от смяна на документи,номера и др.

Потребителски аватар
TRAIANSKI
Автомобил: Golf mk3
Двигател: 1.8 75 AAM

Мнениеот TRAIANSKI » Пет 28 дек 2012 23:57

Добра идея е раздел за нашата секта :) Дано някои от висшестоящите благоволи :) :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 29 дек 2012 7:43

Един колега вчера ми каза ,че щели да сменят книжките ,не само за А категория.Дано не е вярно,аз я смених преди 2 години!!!Тия се чудят от къде да вземат пари!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”