dzrasd написа:Та ако харесвате VAG (аз доста), най-доброто за вас и за тях би било е да си купите Тесла :) (говорим за електрички естествено).
ето това житейско умозаключение ме тригърна. особенно от човек, карал 2 голфа и до там, но пък е типичен пример за това защо фолксваген са на това дередже
аз, както доста други потребители тук караме Фв-та от 20 и повече години. първите ни коли бяха голфове 2-ки и пасати 3-ки.
минал съм през абсолютно всичките им модели от ъп до крафтър, къде са били мои, къде съм ги карал за известно време. в следствие на това имам определни изградени убеждения какви качества трябва да има една кола, независимо с какво задвижване е и какво предназначение има. фолксваген винаги е бил добър в това да прави добре измислени коли, които се държат и изглеждат по-добре от по-скъпите от тях алтернативи.
това беше валидно до към 2018-2019, с излизането на голф 8 и всичките им чисто електрически недоносчета. тогава стана ясно, че фолксваген, който познавах толкова добре и искрено харесвах, вече не е същия. фолксваген решиха, че това което са правили до момента, вече трудно ще намира пазар и че пътят напред е да подражават на тесла.
материалите рязко поевтиняха, дизайните станаха максимално безлични, цените рязко се повишиха, но фолксваген няма знанията на тесла в областа на двигателите и софтуера.
крайният резлутат е това което виждаме в момента, бавни коли, смотан дизайн и евтина пластмаса на безумни цени.
единственият фолксваген, който се продава в магазина в момента и може да се каже, че става за нещо е таурег, като единствената причина за това е, че просто нито е измислен, нито се прави от фолксваген (с определени уговорки). всичко лекотоварно е малко под въпрос дали и кога може да се купи, така че тях не ги броя
за съжаление аз се сещам само за една електрическа кола, която ми допада, за съжаление цената й е прекалено висока за моята черга