Акумулатори - колко им е животеца?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Акумулатори - колко им е животеца?

Мнениеот samo_pechka » Нед 23 ное 2025 18:28

Мда, пробвано е и става. Проблема е после, ако се премине отново на обикновено аку, тогаз става... .
Шунта е лесен , не е чак драма и той, ама иска малко пипване и с китайска платчица, залепена за аку-то ( мисля следеше температура и напрежение) , сам да си го "прави" , а не да ти заето вниманието и да ръчкаш копче..
Имаше и цял блок, модерна работа и за най-дъртите . Той пак е сложен до акумулатора. И се решаваха драми от типа на акумулатори сложени на голямо разстояние ( кемпери, лодки и други) , където има сериозни спадове при зареждането им. Имаха избор за тип акумулатор и т.н. . Но бе паричка преди години, ся не знам, не съм търсил.
Аз не мисля чак да се заигравам, слагам го, забърсвам клемите и толкоз , кот'такоа нали...

nikmar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikmar » Пон 24 ное 2025 8:06

Аз имам една стара Power station на Einhell, която беше с обикновен акумулатор, но той се скапа. Беше с особени габарити и не намерих обикновен. Е, купих един АГМ с абсолютно точните габарити и вече 4-5 години работи безпроблемно, при това със сравнително честа употреба за 2-3 коли, че има и компресор за помпене на гуми. Доволен съм... :biggrin

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Пон 24 ное 2025 8:33

Как го зареждаш?

nikmar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikmar » Пон 24 ное 2025 9:04

Станцията си има фабрично зарядно и то си работи, дава 12 V, отделно има една червена лампичка, която гасне след зареждане, Така че всичко е ток... :biggrin

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”