Зимни гуми - кой с какви - оценка
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Aз ги имам в гаража и нямам проблеми.
Vredestein Snowpro 2 185/55/15,доволен съм от поведението на гумата на сухо,мокро,сняг и лед.
Само за шума не мога да споделя впечатления тъй като карам предим градско.
Само за шума не мога да споделя впечатления тъй като карам предим градско.
Втора година с Мишелин Алпин и продължавам да не съм доволен от тях, за разлика от Семперита.Това е мое мнение.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колеги да ви кажа и аз каква "простотия" направих. Преди зимата се прежалих да пробвам едни регенератки Ригдон (немски) от Практикер. Копие едно към едно на Континентал ТС780. Е няма такава яка гума момчета. За сняг номер 1, за мокро и сухо не лоша. Като ми ги качваха на джантите гумаджията почти не сложи тежести. Вика ми - те по-добре от нова гума се балансират. За размер 185/60/14 беше 60 лв. бройката. Карал съм преди и Тигър и Корморан зимни, и Малоя Креста също и смело мога да кажа че регенератите са доста по- добри особено от Крестата. И на скорост държат 2,3 пъти със 160. Дано съм бил полезен!
powerade написа:Колеги да ви кажа и аз каква "простотия" направих. Преди зимата се прежалих да пробвам едни регенератки Ригдон (немски) от Практикер. Копие едно към едно на Континентал ТС780. Е няма такава яка гума момчета. За сняг номер 1, за мокро и сухо не лоша. Като ми ги качваха на джантите гумаджията почти не сложи тежести. Вика ми - те по-добре от нова гума се балансират. За размер 185/60/14 беше 60 лв. бройката. Карал съм преди и Тигър и Корморан зимни, и Малоя Креста също и смело мога да кажа че регенератите са доста по- добри особено от Крестата. И на скорост държат 2,3 пъти със 160. Дано съм бил полезен!
Карал си все евтини гуми и правиш сравнение. Копието на Континентал е само за неразбиращи - гледат общия вид на шарката и си правят заключения. А за балансирането - просто си извадил късмет. Балансът при регенерата е на късмет, но в повечето случаи го няма.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
KUMHO KW 23, относително скъпа, на сух асвалт е добре, даже и май има нещо за разхода вярно, че спестява, няма шум, на мокро се държи доста добре, на сняг няма поднасяне, но въобще, ама въобще не тръгва, боскува да си е@е мамата. В това отношение не съм карал толкова лоша гума. Че взех 4 броя
, за задни са идеални иначе...
Ултрагрип- страхотни впечатления, изключително добра зимна

Ултрагрип- страхотни впечатления, изключително добра зимна

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Към колегата ММХ:
Колега ти предполагам и Контито и Ригдъна си ги виждал на живо та знаеш. Един приятел има оригинално Конти ТС780 и мога да ти кажа че е едно към едно (само тук там липсва някое ламелче на регенерата). Ако се разтърсиш и прочетеш в сайта на Ihle Reifen(производителя на регенерата) ще видиш че е по know-how na Continental. А, и регенерата е малко по-тежък от Оригиналното Конти. Иначе как ти се струва Берковица-Красно село (София) в почти през целия път сняг(Петрохан няма как да е друго яче) за час и 40 минути. А и регенератите не са просто лепен протектор вече. Може би знаеш ама все пак - старата гума се сваля до арматура(телове), и се отлива нов не само протектор, ами и борд. А за баланса не знам дали е случайно все пак не е една ами цели 4 гуми които се балансираха с по една тежест. Просто тоя тип протектор (като пчелен кошер) явно е много сполучлив(някои от моделите на Матадор също са с него).
Колега ти предполагам и Контито и Ригдъна си ги виждал на живо та знаеш. Един приятел има оригинално Конти ТС780 и мога да ти кажа че е едно към едно (само тук там липсва някое ламелче на регенерата). Ако се разтърсиш и прочетеш в сайта на Ihle Reifen(производителя на регенерата) ще видиш че е по know-how na Continental. А, и регенерата е малко по-тежък от Оригиналното Конти. Иначе как ти се струва Берковица-Красно село (София) в почти през целия път сняг(Петрохан няма как да е друго яче) за час и 40 минути. А и регенератите не са просто лепен протектор вече. Може би знаеш ама все пак - старата гума се сваля до арматура(телове), и се отлива нов не само протектор, ами и борд. А за баланса не знам дали е случайно все пак не е една ами цели 4 гуми които се балансираха с по една тежест. Просто тоя тип протектор (като пчелен кошер) явно е много сполучлив(някои от моделите на Матадор също са с него).
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
колега, сместа за производството на гумата е различна.Копието на континентал може да е със същата шарка, но примерно гумата при използване втората зима няма да е същата като конти-най-вероятно ще е по-твърда.Има и още куп разлики вътрешно като конци дебелина, тегло и др.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Аз също съм страшно доволен от регенерат RIGDON!Мога да кажа,че е по-добър от повечето гуми среден клас!Но все пак си е страх да ги сложиш на задвижващото предаване!
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само да вметна, че според Правилника за прилагане ЗДвП пише
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
.........
д) има вулканизирани или регенерирани предни гуми;
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
archimedes написа:Само да вметна, че според Правилника за прилагане ЗДвП пишеЧл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
.........
д) има вулканизирани или регенерирани предни гуми;
Много добро вметване!Изобщо си нямах представа,че има такъв закон!

Регенератите трябва да ги забранат със закон, е виждам, че наполовина са го направили и евала за което!!!
Понеже се занимавам с офроуд и имам Уазка, та тя е с офроудова шарка италиански регенерат Малатеста, наистина копачки са гумите, а и тя не се движи с повече от 90 км/ч
Миналата година както си карах из искърското дефиле, изведнъж започна да се клати уазката, спрях и задна дясна гума се издула като яйце ....
Преди години др. познат с Паджеро 3.5 V6 на магистралата му се разлетя на парчета задна гума регинерирана .....
Това са опасни гуми!!!
Да не говорим, че са и двойно по-тежки и не се знае основната гума колко е крива , изгоряла и и и и ...
За горите стават, но за магистралата трябва да бият такива дето продават регинерирани гуми
Мерили сме еднакви гуми-регенерат и нямаше една с една да са с еднакво тегло ......а бяха закупени 4бр летни ...нови, ама при регенерат думата ново е точно колкото малко бременна
Понеже се занимавам с офроуд и имам Уазка, та тя е с офроудова шарка италиански регенерат Малатеста, наистина копачки са гумите, а и тя не се движи с повече от 90 км/ч
Миналата година както си карах из искърското дефиле, изведнъж започна да се клати уазката, спрях и задна дясна гума се издула като яйце ....
Преди години др. познат с Паджеро 3.5 V6 на магистралата му се разлетя на парчета задна гума регинерирана .....
Това са опасни гуми!!!
Да не говорим, че са и двойно по-тежки и не се знае основната гума колко е крива , изгоряла и и и и ...

За горите стават, но за магистралата трябва да бият такива дето продават регинерирани гуми

Мерили сме еднакви гуми-регенерат и нямаше една с една да са с еднакво тегло ......а бяха закупени 4бр летни ...нови, ама при регенерат думата ново е точно колкото малко бременна

powerade написа:Към колегата ММХ:
Колега ти предполагам и Контито и Ригдъна си ги виждал на живо та знаеш. Един приятел има оригинално Конти ТС780 и мога да ти кажа че е едно към едно (само тук там липсва някое ламелче на регенерата).
По тая логика всички трябва да си купуват китайски "реплики" (т.е. фалшификати) на iPhone и всякакви популярни продукти, защото били 1:1 на външен вид? Я отиди при някой сериозен гумаджия и му кажи, че Континентал не си струват парите, защото имаш едно към едно регенерат - той ще ти разясни дали си заблуден. Естествено ако продава евтини марки и регенерат ще ти говори каквото ти си мислиш.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз се въздържах от коментар, понеже преди време пак спорихме със същите тези колеги за качествата на регенерата и едва ли не искаха да изкарат, че съм се минал, дето съм си купил нов зимен Ханкук
Гледам има хора карат коли на цената на 6 като моята, а карат с регенерати, е те това точно не мога да го разбера, ама всеки си носи глава на раменете 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
stefan4o написа:Гледам има хора карат коли на цената на 6 като моята, а карат с регенерати, е те това точно не мога да го разбера, ама всеки си носи глава на раменете
Едва ли и те могат да го разберат

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”