най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот valiosport » Вто 04 окт 2011 18:56

Колеги днес се сдобих ето с тези лампи :Mr Green Fun Narva 100/90W, на крушките пише с големи букви "Not for use in EUROPE" :deal Някой колега пробвал ли ги е да каже дали светят :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 04 окт 2011 19:05

valiosport написа:Колеги днес се сдобих ето с тези лампи :Mr Green Fun Narva 100/90W, на крушките пише с големи букви "Not for use in EUROPE" :deal Някой колега пробвал ли ги е да каже дали светят :Mr Green Fun mhihi

Ами как да ти кажат дали светят като живеят в Европа а то си пише че тук са забранени,но в Селянинбург съм чувал че няма проблеми да се слагат !

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 04 окт 2011 22:05

Колегата май е доста упорит.А в някой случаи упоритостта граничи с глупостта, ама само в някой.Така и така темата вече е с доста страници, та предлагам някой модератор да поизтрие някой работи, за да може ако някой колега се интересува от нещо и разглежда темата, да си спести 1-2 страници четене на глупости.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 05 окт 2011 11:28

brum написа:
ISRalien написа:Изгоря едната крушка миналата седмица...
3 години и 4 месеца, 50 лв, струва си :да:
Но едва ли ще си купя пак, предпочитам да си взема фарове с лупи + ксенон.

Имаше ли осезаема разлика като сложи новите? Щото тия крушки имат някакъв живот в който светлината пада до определена граница. А колкото по-дърта е толкова по-слабо свети. Като карах на халогенни крушки ги сменях 2 пъти в годината и дори тогава разликата в светлината беше осезаема. Карах най-често с Night Breaker-a. При смяна като загледаш нажежаемата жичка си личи как е оръфана.

Та по принцип тия крушки не се карат докато спрат да светят, а докато светят достатъчно.

Сега на втората кола която е с рефлекторни фарове ще се кара на халогенни крушки. Ама целта е да е евтино и ще си вземам от тези за по 5лв по бензиностанциите. Не че един илиенски ксенон няма да свети по-добре и да дойде по-евтин, ама без лупи не е колегиално към другите на пътя. Особенно ако го сложиа на високо (Suzuki Vitara).

Ами никаква разлика между двете, може би защото новите са някаква марка, от кауфланд продават комплекти с крушки, та на тия пишеше xenon, викам поне на цвят ще ги докарат с филипсите, е докараха ги, само че на сила явно ги докарват до 3-годишен филипс mhihi

Сашо Белята написа:Имай в предвид че всички крушки които наподобяват бялата светлина с 50% по - малък живот!

по тая логика на филипс с жълта светлина живота му е 6 години при целогодишно каране на фарове през деня? :shock

valiosport написа:Колеги днес се сдобих ето с тези лампи :Mr Green Fun Narva 100/90W, на крушките пише с големи букви "Not for use in EUROPE" :deal Някой колега пробвал ли ги е да каже дали светят :Mr Green Fun mhihi

Само като замирише на изгоряло да знаеш от кво е. Вземи си и по-голям пожарогасител, че не се знае знае ли се.
А да, с такива крушки ще ти трябва и оръжие за самоотбрана, приготви се.
Хората са си го написали, ама нали бай Ганьо е "европеец" дай да турим фарове на самолет на гоуфу, че не виждам.

Колега, вместо да се харчиш за крушки, оръжия и курсове по самоотбрана - отиди на очен преглед, по-евтино ще ти излезе.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Сря 05 окт 2011 11:49

Не е мястото тук, но от много време не съм виждал от великия Голф 3 с халогенни крушки.Всички карат с ксенон Phillipss или Lukima death

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Сря 05 окт 2011 14:33

hitman0013 написа:
focke-wulf написа:Здравейте, знаете ли къде се продават читави H3 крушки жълт цвят за фаровете за мъгла на голф 3. Не ми се дават 100 кинта за H3 3000k ксенон. В ибей и китайските сайтове има H3 жълти 100 W по десетина долара комплекта, но нещо нямам желание да слагам такива тотални но-неймки. Друг е въпроса, че не са 100 вата, хората са ги замервали, дърпат ~4,5 ампера.
Търся нещо на Philips, NARVA или GE, което да свети жълто, и да не е като фас на течение, но никъде не откривам такива. :banghead:

Osram all season H3. Метро, Практикер, Ауто+ и повечето бензиностанции.

Видях ги, но е много малка разликата с обикновените H3. Търся по-жълти и може ще би взема едни но-нейм китайки, пък колкото издържат.
А колегата със 100 ватовата Нарва да премери тока до крушките, че е твърде вероятно 100-те вата на НАРВА да се окажат доста по-малко в действителност. :Mr Green Fun

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Сря 05 окт 2011 20:41

Колега не съм мерил крушките дали са 100 вата обаче мога да кажа, че късите светлини станаха два пъти по-силни отпреди :) На дълги имам повече от 200 метра перфектна видимост, светлината е чисто бяла :shock Падна ми батерията на телефона и не можах да направя повече снимки да се види как е осветеността :Mr Green Fun Аз съм доволен от резултата, преди тези крушки имах Osram Silverstar +50% и мога да кажа, че в сравнение с тях тези крушки са убийствени :Mr Green Fun Поздрави на всички :bowdown

sashko_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashko_bg » Сря 05 окт 2011 21:02

Наистина са убийствени, ама за тези срещу теб!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 05 окт 2011 21:24

valiosport написа:Колега не съм мерил крушките дали са 100 вата обаче мога да кажа, че късите светлини станаха два пъти по-силни отпреди :) На дълги имам повече от 200 метра перфектна видимост, светлината е чисто бяла :shock Падна ми батерията на телефона и не можах да направя повече снимки да се види как е осветеността :Mr Green Fun Аз съм доволен от резултата, преди тези крушки имах Osram Silverstar +50% и мога да кажа, че в сравнение с тях тези крушки са убийствени :Mr Green Fun Поздрави на всички :bowdown

С тези електрожени определено ще береш ядове. На един колега му писаха акт заради светещи пръскалки на чистачките, надявам се родната полиция да те закичи и теб със същото. Няма да е излишно.

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Сря 05 окт 2011 21:31

С тия крушки ще запалиш на някой веждите :mrgreen:

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Сря 05 окт 2011 21:34

Колега какви са тея пожелания :screwy Регулирал съм си фаровете да светят много по-ниско и не мисля, че ще има проблем със заслепяването :) Снощи покарах на тъмно и не ми пресветна никой :wink: Дори и да ме спрат не вярвам да тръгнат да отварят фаровете да ми гледат мощността на крушките :Mr Green Fun

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Чет 06 окт 2011 6:49

Предполагам си ги регулирал в сервиз " Бай Ганьо Мотор спорт" ?
П.С. 100 човека ти казахме да си вземеш някакви нормални крушки, но доказаа на всички ни, че идиотизма и твърдоглавието не се лекуват.Карай си със здраве с електрожените! Гледай само да нямаш късмета да караш срещу мен, защото няма да се поколебая да тръгна срещу теб!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 06 окт 2011 8:34

Не си единствения. Ама аз ще тръгна с къровата машина и ще си мина през него като стой та гледай :) .

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 07 окт 2011 20:50

Колеги взех и за халогените Narva Rally 100W, обаче още не съм ги пробвал как светят :) Тези дни като преправя инсталацията ще ги пробвам и ще кача снимки да се види как свети :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 07 окт 2011 20:52

Недей, че дори и от снимката пак ме заслепяват мен твоите ламБи :Mr Green Fun Представям си на живо scare

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”