Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 334
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Re: Летни гуми - кои според вас са най - добрите

Мнениеот evgenyh » Пет 08 май 2009 20:53

След доста колебания какви точно гуми да взема ми изпадна много добра оферта за летни гуми Gislaved Speed 606 http://www.conti-online.com/generator/w ... 06_en.html , made in Germany(DOT0209) и при това от "Порше БГ" :wink: .
Взех ги и по празниците ходих до Варна, като карах и на сухо, и на мокро. Имайки предвид, че не съм екстремен водач и не съм ги тествал специално(дали и как точно спират, поднасят ли и т.н.) мога да кажа, че впечатленията ми са много добри - шарката е много интересна, с посока са, не са шумни и за 1000км. не са ми създали никакви грижи. Дано да продължи така и занапред :bowdown
Прикачени файлове
gumi1.jpg
gumi2.jpg
gumi3.jpg

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 08 май 2009 22:56

Както е тръгнало до 1.11 има да се разискват тия летни гуми и всеки да хвали това, което е купил независимо че може да е най-най-евтиното на пазара.

Потребителски аватар
kriss4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kriss4 » Съб 09 май 2009 8:14

evgenyh написа:След доста колебания какви точно гуми да взема ми изпадна много добра оферта за летни гуми Gislaved Speed 606 http://www.conti-online.com/generator/w ... 06_en.html , made in Germany(DOT0209) и при това от "Порше БГ" :wink: .
Взех ги и по празниците ходих до Варна, като карах и на сухо, и на мокро. Имайки предвид, че не съм екстремен водач и не съм ги тествал специално(дали и как точно спират, поднасят ли и т.н.) мога да кажа, че впечатленията ми са много добри - шарката е много интересна, с посока са, не са шумни и за 1000км. не са ми създали никакви грижи. Дано да продължи така и занапред :bowdown

Колега сподели на каква цена са гумите.
Миналата година си купих същите на цена 104лв. за брой,Но произведени в Румъния.Мога да кажа,че на по лоши гуми никога не съм попадал.Признавам си,набутах се яко.Не са шумни,при нормално каране стават,но при малко по-екстремно не стават.При рязко спиране се пързалят на сухо,а за мокро да не говориме.Повече Румънска гума никога няма да си купя. :banghead:

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 09 май 2009 10:58

kriss4 написа:
evgenyh написа:След доста колебания какви точно гуми да взема ми изпадна много добра оферта за летни гуми Gislaved Speed 606 http://www.conti-online.com/generator/w ... 06_en.html , made in Germany(DOT0209) и при това от "Порше БГ" :wink: .

Колега сподели на каква цена са гумите.
Миналата година си купих същите на цена 104лв. за брой,Но произведени в Румъния.Мога да кажа,че на по лоши гуми никога не съм попадал.Признавам си,набутах се яко.Не са шумни,при нормално каране стават,но при малко по-екстремно не стават.При рязко спиране се пързалят на сухо,а за мокро да не говориме.Повече Румънска гума никога няма да си купя. :banghead:

Ами нямат проблеми при спиране, нито на сухо, нито на мокро - спират без да се пързалят и не се е включвал ABS-а досега. Цената няма смисъл да ти я казвам защото съм ги взел чрез познат който работи там, но е доста по-ниска от твоята. Може би при теб от значение са били DOT-а ако е бил стар и смеската, която на румънските да е по лоша ли, не знам :screwy Тия със сигурност спират защото всеки ден валя и на 2,3 светофара ми се е налагало да спра малко по-рязко, така, че съм сигурен.

Последна промяна от evgenyh на Съб 09 май 2009 11:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 09 май 2009 11:02

Един написа:Както е тръгнало до 1.11 има да се разискват тия летни гуми и всеки да хвали това, което е купил независимо че може да е най-най-евтиното на пазара.

Ако още не си разбрал, тая тема не е за трупане на мнения и хвалби, а с цел да помогне на всеки който е решил да си купи гуми да види какви впечатления споделят хората за тях. Така, че може да се разисква и цяла зима, нищо, че е за летни гуми :!:
То и за това е само тая тема - всички останали ги заключват :idea:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 09 май 2009 14:33

evgenyh написа:
Един написа:Както е тръгнало до 1.11 има да се разискват тия летни гуми и всеки да хвали това, което е купил независимо че може да е най-най-евтиното на пазара.

Ако още не си разбрал, тая тема не е за трупане на мнения и хвалби, а с цел да помогне на всеки който е решил да си купи гуми да види какви впечатления споделят хората за тях. Така, че може да се разисква и цяла зима, нищо, че е за летни гуми :!:
То и за това е само тая тема - всички останали ги заключват :idea:

За сезона мога да се съглася, че е не фатален, но за впечатленията в твоя случай хвалиш евтини гуми като голямо попадение и най-много да подведеш някого.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 09 май 2009 15:04

Първо не хваля нищо, просто споделям първи впечатления, и второ както става ясно от мнението на колегата по-горе, гумите не са никак евтини - 104лв. и то преди 1г. :idea:
А аз за колко съм ги взел не съм написал защото цената не е пазарна.
Тази тема е за това всеки сам да прецени дали да вземе определени гуми или не. Разбирам да кажеш така за някое от предните мнения дето се пише за китайски гуми, бих се съгласил, но тук става дума за шведска марка гуми с над 100/сто :idea: / годишна история, произведени в Германия, като марката е собственост на Continental както става ясно от линка.

Това е, далече съм от мисълта да ги хваля, всеки сам си преценява, нито имам намерение да споря с някого.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Съб 09 май 2009 21:51

И аз съм втора година с такива (цък) и отзивите ми са повече от добри. Не са шумни, коментарите, че са зле на мокро за мен са нереални, колата се държи много адекватно и спира добре. На практика нямам никакви забележки към тях :deal

П.С. мойте са 'мейд ин Джърмъни'

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 09 май 2009 22:14

Те не са евтения от клас "китайски", но от цивилизованите марки са едни от най-евтините - нещо от типа на Дебица. Не че не стават като за нови гуми, но коментара по-нагоре беше едва ли не: върхови гуми си купих...

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Съб 09 май 2009 22:29

Гуми, от които получавам всичко, което очаквам, макар, да не са чак толкова евтини.
На практика за мен са много добри :beer

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Нед 10 май 2009 0:30

Един написа:Те не са евтения от клас "китайски", но от цивилизованите марки са едни от най-евтините - нещо от типа на Дебица. Не че не стават като за нови гуми, но коментара по-нагоре беше едва ли не: върхови гуми си купих...

Я моля те ми го намери тоя коментар и го цитирай ако обичаш, че нещо май си чел друга тема, или пък нещо май се обърка?Като не си наясно с нещо поне недей да коментираш щото става смешно.
Не знам за кой път трябва да се напомня, че това не е чат :!: , а форум за взаимопомощ, където човек може да намери информация за нещо или да получи смислен отговор.

Аре стига сме срали по темата :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Нед 10 май 2009 0:50

Bridgestone Turanza или Potenza и Michelin Energy. Пасата го карам втора година с Bridgestone и нямам никакви оплаквания, а BMW-то на баща ми е с Michelin Enargy също от миналата година. Преди това беше със Fulda, но не помня модела. Разликата е огромна. Имам възможност да го покарвам когато се прибирам и естествено съм си позволявал да го "тествам" доста пъти. Трябва да ви кажа, че с тези гуми сега е перфектно! За Turanza-та: един приятел си купи такива тази година. Вече месец е с тях. Преди беше с Pirelli P6000 и неговото мнение е че разликата е много голяма. А Пасатчето е с Bridgeston B391: честно казано не съм очаквал да е толкова добра тази гума. Карал съм със 140 в дъжд и колата не помръдва, а вече втори сезон съм с тях. Та ако искате нещо по-ефтино B391. Ако искате наистина гуми за по екстремно каране- Michelin Energy или Bridgestone Potenza/Turanza(по-скъпи са но са и по добри!) :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 10 май 2009 17:01

evgenyh написа:Я моля те ми го намери тоя коментар и го цитирай ако обичаш, че нещо май си чел друга тема, или пък нещо май се обърка?

Прочети си коментара от 08 Май 2009 20:05. Почти целият е възхвала на гумите - не разбрах само като са от Порше.БГ по-специални ли са с нещо. Един незапознат с гумите читател ще остане с впечатление, че тия са едни от най-добрите.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Нед 10 май 2009 21:10

Един написа:
evgenyh написа:Я моля те ми го намери тоя коментар и го цитирай ако обичаш, че нещо май си чел друга тема, или пък нещо май се обърка?

Прочети си коментара от 08 Май 2009 20:05. Почти целият е възхвала на гумите - не разбрах само като са от Порше.БГ по-специални ли са с нещо. Един незапознат с гумите читател ще остане с впечатление, че тия са едни от най-добрите.

Ти обаче упорито продължаваш да спамиш и да засираш темата, въпреки, че даже не си прочел мнението което цитираш, където не казвам почти нищо за въпросната марка гуми, освен, че "офертата" е била много добра, което не значи, че гумите са такива. Те може и да са, но за 1000км. аз не мога да се наема да го твърдя и не го и правя. Ама защо е нужно да четеш внимателно нещо когато винаги можеш да се включиш с някой "умен" коментар, нали така?
Кво искаш сега, да заключат темата ли?

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Пон 11 май 2009 9:52

В момента карам с Bridgestone не че съм голям разбирач, но ми се виждат добре, а и гумаджиницата, където си сменям гумите е на познат ( доста личен познат) той ми ги препоръча и не мисля, че ще ме е набутал :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”