Как се чувствате със зимните гуми на това леко мокро време?
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам кьф го разисквате толкова. Който е решил да си кара със сликове, да си кара. Няма изобщо база за сравнение. Откато съм сложил зимните АБС-а не е изтракал повече от два пъти, а карам доста ... и често бързам.
Това че навсякъде по улиците е кал и примесена с дъжда става пързалка, не означава че проблема е в зимните гуми. Карал съм на студено и мокро със летните, имам и две ПТП-та, знам много добре колко държат.
Повечето мнения по темата са пълна смешка.
п.с. Относно зимните гуми които се карат и през лятото -> ами преки наблюдения от служебния Туран. Къде от мързел, къде от незаинтересованост се кара вече втора година само със зимните. Миналата зима- добре. Лятото свиркаше на всеки завои, но се държеше в пътя. Миналата седмица -> спиране от 90км/ч -> сигурно над 50 метра спирачен път наляво, надясно не е истина как се разминах ..... Иначе гумите външно са чук -> ДОТ началото на 2007 година, Пирели, граифер над 6 мм ..... но вече са бърнаутки.
Тъи че се замислете преди да пишете глупусти
Това че навсякъде по улиците е кал и примесена с дъжда става пързалка, не означава че проблема е в зимните гуми. Карал съм на студено и мокро със летните, имам и две ПТП-та, знам много добре колко държат.
п.с. Относно зимните гуми които се карат и през лятото -> ами преки наблюдения от служебния Туран. Къде от мързел, къде от незаинтересованост се кара вече втора година само със зимните. Миналата зима- добре. Лятото свиркаше на всеки завои, но се държеше в пътя. Миналата седмица -> спиране от 90км/ч -> сигурно над 50 метра спирачен път наляво, надясно не е истина как се разминах ..... Иначе гумите външно са чук -> ДОТ началото на 2007 година, Пирели, граифер над 6 мм ..... но вече са бърнаутки.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
madmen написа:Това че навсякъде по улиците е кал и примесена с дъжда става пързалка, не означава че проблема е в зимните гуми. Карал съм на студено и мокро със летните, имам и две ПТП-та, знам много добре колко държат.
Ето това е истината......от мокро до мокро има огромна разлика......всичко зависи от повърхността на платното и допълнителното му замърсяване от твърди частици....не може да се обобщава .....Лично аз съм са плъзгал на току що намокрен път(ефекта на кашата от прах и вода)също като по ледена пързалка,същевременно при далеч повече вода по повърхността колата се е държала стабилно...така,че не е проблема в зимните гуми...
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Не карам екстремно, а и нямам толкова голям опит за да давам обективно мнение.
С 4 LASSA Snoways съм(новички) на мокро добре се държат. На село имаше доста остри завои, като гледам с 60 си джитках като състезадел(само за пробата).
А наскоро беше почнало да привалява сняг, можеби и мокър сняг беше. Както си карах и един внезапно спря, изкочи ми акъла, че няма да мога да спра(на скоро бяхме сложили зимните и още не мога да свикна) но си заковаха перфектно.
Като гледам имат хубава шарка и мисля, че ефективно си изхърлят водицата.
За съжаление все още не съм ги пробвал при минусови температури.
С 4 LASSA Snoways съм(новички) на мокро добре се държат. На село имаше доста остри завои, като гледам с 60 си джитках като състезадел(само за пробата).
А наскоро беше почнало да привалява сняг, можеби и мокър сняг беше. Както си карах и един внезапно спря, изкочи ми акъла, че няма да мога да спра(на скоро бяхме сложили зимните и още не мога да свикна) но си заковаха перфектно.
Като гледам имат хубава шарка и мисля, че ефективно си изхърлят водицата.
За съжаление все още не съм ги пробвал при минусови температури.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пич писнало ми е да давам линка кам тест зимни и летни гуми на сух асфалт. На сухо, дори при -5 летните спират с 4-5м по-бързоDr.Watson написа:Какви са тия самовнушения за зимните гуми, че били по-зле? Зимните бият летните по всичко, само губят по графа "бързо износване". Може да имат по-лоши показатели само поради неподходяща шарка, иначе материала не виждам кога може да е по-лош от летни (освен при 30-40 градуса). Дръг е въпроса ако някой кара с широки нискропрофилни летни с лети джанти и като си сложи по-тесни и високи зимни да си вади погрешни изводи колко било по-зле и как се занасял по завоите.
На мокро при ниски, но положителни температури, както се задържа последните седмици времето - също.
пък ти ако искаш вярвай че и перпетуум мобиле може да се направи

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
madmen написа:п.с. Относно зимните гуми които се карат и през лятото -> ами преки наблюдения от служебния Туран. Къде от мързел, къде от незаинтересованост се кара вече втора година само със зимните. Миналата зима- добре. Лятото свиркаше на всеки завои, но се държеше в пътя. Миналата седмица -> спиране от 90км/ч -> сигурно над 50 метра спирачен път наляво, надясно не е истина как се разминах ..... Иначе гумите външно са чук -> ДОТ началото на 2007 година, Пирели, граифер над 6 мм ..... но вече са бърнаутки.
Може да забележиш, че съм казал ако имаш пари през 3 месеца да сменяш зимни и да караш през лятото. Ти искаш 2 години да минеш и зиме и лете. Остава да добавиш, че със служебния Туран са навъртени 50-100 хил. км и продължаваш да се надяваш. Аз имам лични впечатления - карам зимни пролетта когато вече е топло, слагам летните и веднага забелязвам здраво превъртане при потегляне - иначе и зимните и летните бяха купувани през 2 месеца в края на предишната година. Същите тия зимни след 2-та година ги карах и през лятото - все още бяха по-добре от летните. (Става дума за зимни Клебер, не някакви супер евтении.)
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
One написа:малоя креста 200 - перфектно поведение
Аве - силно преувеличено твърдение ... и аз съм втора зима с Креста 220 , но чак пък да са перфектни на мокро ... - ама са прави всички , които карат спокойно - няма проблеми само при умерено боравене с трите педала - всяка спортна амбиция е съпътствана малко или много с нестабилно пътно поведение при зимните гуми от бюджетния клас
Нямам впечатления от скъпи марки и модели гуми - само ще отбележа , че Креста 220 е разумният компромис / цена - качество /
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”