Как се чувствате със зимните гуми на това леко мокро време?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 20 дек 2008 2:18

Всичко зависи от атмосферните условия. Както е в момента ситуацията, всесезонните не са лош вариант. Но ако човек пътува повече в планината, зимните гуми са задължителни, защото при повече сняг са единствената алтернатива, особено що се касае до спиране.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 20 дек 2008 9:23

В момента съм си с летните,защото на служебната и сложихме зимните и при мокро е страшна работа.Ще изчакам да паднат температурите и тогава ще ги сменя.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Съб 20 дек 2008 9:27

на 3 те коли с молoya cresta( едните са 200 др 220 нещо такова) за момента нямам оплаквания за мокрото, на сняг са супер от миналата година ги карам и просто останах очарован от поведението им на сняг.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 20 дек 2008 9:51

Незнам кьф го разисквате толкова. Който е решил да си кара със сликове, да си кара. Няма изобщо база за сравнение. Откато съм сложил зимните АБС-а не е изтракал повече от два пъти, а карам доста ... и често бързам.
Това че навсякъде по улиците е кал и примесена с дъжда става пързалка, не означава че проблема е в зимните гуми. Карал съм на студено и мокро със летните, имам и две ПТП-та, знам много добре колко държат.
Повечето мнения по темата са пълна смешка.

п.с. Относно зимните гуми които се карат и през лятото -> ами преки наблюдения от служебния Туран. Къде от мързел, къде от незаинтересованост се кара вече втора година само със зимните. Миналата зима- добре. Лятото свиркаше на всеки завои, но се държеше в пътя. Миналата седмица -> спиране от 90км/ч -> сигурно над 50 метра спирачен път наляво, надясно не е истина как се разминах ..... Иначе гумите външно са чук -> ДОТ началото на 2007 година, Пирели, граифер над 6 мм ..... но вече са бърнаутки.
Тъи че се замислете преди да пишете глупусти

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 20 дек 2008 9:54

Oпределено със зимните ми е по-добре.

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Съб 20 дек 2008 10:04

Със зимните е по добре GoodYear 7 няма мърдане.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 20 дек 2008 10:31

madmen написа:Това че навсякъде по улиците е кал и примесена с дъжда става пързалка, не означава че проблема е в зимните гуми. Карал съм на студено и мокро със летните, имам и две ПТП-та, знам много добре колко държат.
Повечето мнения по темата са пълна смешка.

п.с. Относно зимните гуми които се карат и през лятото -> ами преки наблюдения от служебния Туран. Къде от мързел, къде от незаинтересованост се кара вече втора година само със зимните. Миналата зима- добре. Лятото свиркаше на всеки завои, но се държеше в пътя. Миналата седмица -> спиране от 90км/ч -> сигурно над 50 метра спирачен път наляво, надясно не е истина как се разминах ..... Иначе гумите външно са чук -> ДОТ началото на 2007 година, Пирели, граифер над 6 мм ..... но вече са бърнаутки.

Ето това е истината......от мокро до мокро има огромна разлика......всичко зависи от повърхността на платното и допълнителното му замърсяване от твърди частици....не може да се обобщава .....Лично аз съм са плъзгал на току що намокрен път(ефекта на кашата от прах и вода)също като по ледена пързалка,същевременно при далеч повече вода по повърхността колата се е държала стабилно...така,че не е проблема в зимните гуми...

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 20 дек 2008 10:50

Не карам екстремно, а и нямам толкова голям опит за да давам обективно мнение.

С 4 LASSA Snoways съм(новички) на мокро добре се държат. На село имаше доста остри завои, като гледам с 60 си джитках като състезадел(само за пробата).

А наскоро беше почнало да привалява сняг, можеби и мокър сняг беше. Както си карах и един внезапно спря, изкочи ми акъла, че няма да мога да спра(на скоро бяхме сложили зимните и още не мога да свикна) но си заковаха перфектно.

Като гледам имат хубава шарка и мисля, че ефективно си изхърлят водицата.

За съжаление все още не съм ги пробвал при минусови температури.

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 20 дек 2008 11:24

Като цяло мисля, че на това време летните се държаха по-добре!!!
Тръгна ли с малко повече газ и върти гумите яко, а с летните нямах такъв проблем!!!
Иначе на сняг се държат много добре!!!
Отпред съм с PLATIN зимни, а отзад всесезонни!

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Съб 20 дек 2008 11:56

Dr.Watson написа:Какви са тия самовнушения за зимните гуми, че били по-зле? Зимните бият летните по всичко, само губят по графа "бързо износване". Може да имат по-лоши показатели само поради неподходяща шарка, иначе материала не виждам кога може да е по-лош от летни (освен при 30-40 градуса). Дръг е въпроса ако някой кара с широки нискропрофилни летни с лети джанти и като си сложи по-тесни и високи зимни да си вади погрешни изводи колко било по-зле и как се занасял по завоите.
Пич писнало ми е да давам линка кам тест зимни и летни гуми на сух асфалт. На сухо, дори при -5 летните спират с 4-5м по-бързо
На мокро при ниски, но положителни температури, както се задържа последните седмици времето - също.
пък ти ако искаш вярвай че и перпетуум мобиле може да се направи :roll:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 20 дек 2008 17:42

Говориш пълни глупости. Летните на -5 са на камък а зимните са меки като локум. Интересно как спираш по-бързо с летни.....

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Съб 20 дек 2008 18:00

Аз съм окей с Kumho KW23. Единственото, което ме изненадва е влизането в големи завои. Така започват да свирят, че вземам да се чудя дали някои рали състезател не минава покрай мен и това само на мокро.

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Съб 20 дек 2008 18:37

madmen написа:п.с. Относно зимните гуми които се карат и през лятото -> ами преки наблюдения от служебния Туран. Къде от мързел, къде от незаинтересованост се кара вече втора година само със зимните. Миналата зима- добре. Лятото свиркаше на всеки завои, но се държеше в пътя. Миналата седмица -> спиране от 90км/ч -> сигурно над 50 метра спирачен път наляво, надясно не е истина как се разминах ..... Иначе гумите външно са чук -> ДОТ началото на 2007 година, Пирели, граифер над 6 мм ..... но вече са бърнаутки.

Може да забележиш, че съм казал ако имаш пари през 3 месеца да сменяш зимни и да караш през лятото. Ти искаш 2 години да минеш и зиме и лете. Остава да добавиш, че със служебния Туран са навъртени 50-100 хил. км и продължаваш да се надяваш. Аз имам лични впечатления - карам зимни пролетта когато вече е топло, слагам летните и веднага забелязвам здраво превъртане при потегляне - иначе и зимните и летните бяха купувани през 2 месеца в края на предишната година. Същите тия зимни след 2-та година ги карах и през лятото - все още бяха по-добре от летните. (Става дума за зимни Клебер, не някакви супер евтении.)

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Съб 20 дек 2008 18:51

4 броя зимни Firestone Winterhawk 195/50/15
засега съм много доволен

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 20 дек 2008 19:18

One написа:малоя креста 200 - перфектно поведение

Аве - силно преувеличено твърдение ... и аз съм втора зима с Креста 220 , но чак пък да са перфектни на мокро ... - ама са прави всички , които карат спокойно - няма проблеми само при умерено боравене с трите педала - всяка спортна амбиция е съпътствана малко или много с нестабилно пътно поведение при зимните гуми от бюджетния клас
Нямам впечатления от скъпи марки и модели гуми - само ще отбележа , че Креста 220 е разумният компромис / цена - качество /

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”