morfei1 написа:Tomcat написа:Много ми е интересно кога ще вземат да предлагат коли без гаранции с по-ниска цена.....Аз лично не им искам гаранцията, нито обслужването. Някак си не ми допада идеята да ходя да изръся 50000лв. за един Голф ...| .
Колега, ще ти дам един пример, пък ти сам прецени, дали според теб ще продължаваш да мислиш така:
Купуваш 3год. кола за 20/25к евро. Понеже си голям меркалия да се качиш по-бързо на "новия" модел взимаш най-ранната година, която е с детски болести. Изведнъж ти се прецаква DSGто и си за ремонт. И то само в оторизиран сервиз, щото частта я няма на моргата. И хоп - ей ги тия ~ 5/10к лева за ремонт. Няма ли да ти е било по-арно да дадеш някой лев отгоре, ама да знаеш, че стане ли нещо, ще им я блъскаш в главата?
Ами я помисли на едно 3 годишно (за да е без гаранция) TFSI ако му се прецака нещо - кое ще е повече: семките, дето ще се излюпат, кибиците, дето ще цъкат отстрани или левчетата, дето ще трябва да наринеш за ремонт?
Наскоро пусках един линк от немски форум, че един колега питаше тука за Пасат 5.5 W8 - един от швабите си беше купил един W8 на 60000 км и до 80000 по спомени беше вече на 3ти (!) двигател, като целия масраф му беше легнал към 6к евро, защото VW му бяха покрили от куланц остатъка до 18к ли бяха, 20к ли, не знам вече. (колата беше купена от частник, така че нямаше нито заводска гаранция, нито такава от дилър)
Всеки си преценява сам - в крайна сметка без гаранция си е риск...