Консумативи на чисто новите автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Консумативи на чисто новите автомобили

Мнениеот Чудомир » Сря 18 мар 2009 0:31

morfei1 написа:
Tomcat написа:Много ми е интересно кога ще вземат да предлагат коли без гаранции с по-ниска цена..... :roll: Аз лично не им искам гаранцията, нито обслужването. Някак си не ми допада идеята да ходя да изръся 50000лв. за един Голф ...| .

Колега, ще ти дам един пример, пък ти сам прецени, дали според теб ще продължаваш да мислиш така:

Купуваш 3год. кола за 20/25к евро. Понеже си голям меркалия да се качиш по-бързо на "новия" модел взимаш най-ранната година, която е с детски болести. Изведнъж ти се прецаква DSGто и си за ремонт. И то само в оторизиран сервиз, щото частта я няма на моргата. И хоп - ей ги тия ~ 5/10к лева за ремонт. Няма ли да ти е било по-арно да дадеш някой лев отгоре, ама да знаеш, че стане ли нещо, ще им я блъскаш в главата?

Ами я помисли на едно 3 годишно (за да е без гаранция) TFSI ако му се прецака нещо - кое ще е повече: семките, дето ще се излюпат, кибиците, дето ще цъкат отстрани или левчетата, дето ще трябва да наринеш за ремонт?

Наскоро пусках един линк от немски форум, че един колега питаше тука за Пасат 5.5 W8 - един от швабите си беше купил един W8 на 60000 км и до 80000 по спомени беше вече на 3ти (!) двигател, като целия масраф му беше легнал към 6к евро, защото VW му бяха покрили от куланц остатъка до 18к ли бяха, 20к ли, не знам вече. (колата беше купена от частник, така че нямаше нито заводска гаранция, нито такава от дилър)

Всеки си преценява сам - в крайна сметка без гаранция си е риск...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 18 мар 2009 1:05

Ммм да прав си, но аз имам едно простичко правило. Купувам си коли, винаги - предпоследен модел, от последните бройки, което ще рече кола на около 5 ~ 6 год.

Склонен съм да сваля границата на годината, но задължително.. от последните бройки за модела. Което ще рече, че няма вариант да се кача на по-стара Голф 5-ца от 2008 ~ 09 година. А пък закупуване на Голф 6, 2009год...... просто няма как да стане. Нямам абсолютно никакво време да ставам БЕТА тестер на VW, независимо от това колко много ги харесвам :Mr Green Fun .

Примера ми с гаранцията беше примерно: Закупуване на нов Голф 6 (по поръчка), малко преди появата на Голф 7 :) .

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 18 мар 2009 2:46

Някой няма ли да опресни за какво беше всъщност темата,че му се загуби смисъла на всичко казвано вече.
Като чета как се купуват виртуално коли за по 25-30 000 евро и си мисля че съм объркал форума.
За толкова пари не мислите ли че после ще коментирате във форума на друга марка.
Ако някой от писалите ще купува нова кола тея дни,моля да обиколи с колегата лЮбобг,с парите в джоба и после да постват едно синтезирано мнение какво се случва в различните представителства.
Всичко друго са приказки на пазара в събота или на махленски събор.
Както потребителите не обичат пишман продавачи,така и продавачите не обичат пишман купувачи.
Работата намирисва малко на оня виц,където Зайо Байо търсел торта от моркови mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 18 мар 2009 8:17

Чакай сега - ти като клиент си №1 - без клиенти всеки продавач умирга mhihi Любо е много подходящ за маркетингов консултант на някоя автомобилна компания - ако благодарение на него и неговите препоръки за подобряване на обслужването - бъдат изпратени на трудовата борса всички тези продавач консултанти , които те третират като дразнител , който им прекъсва любимото бъркане в носа и правенето на топчета - а не да стане и половин час да му се поти задника докато ти докаже и убеди защо предлаганата от него стока е №1 - просто така се работи - знам какво говоря - магистър съм "Управление на човешки ресурси" - подбор на персонал ...
Приятно бях очарован от консултанта в BMW - Отиваме с един колега - съвсем небрежно облечени - "Искаме да купим джип дето да вдига двеста ....."
Все едно имаше катапулт под задника тва момче ..... mhihi mhihi mhihi :lol

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 18 мар 2009 8:50

веселин написа: ...Приятно бях очарован от консултанта в BMW - Отиваме с един колега - съвсем небрежно облечени - "Искаме да купим джип дето да вдига двеста ..." Все едно имаше катапулт под задника тва момче...

Някой хубав слънчев ден ще доживеем да станем цивилизация... Някой по-следващ живот... Няма да е в този ....

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 18 мар 2009 9:20

веселин написа:Приятно бях очарован от консултанта в BMW - Отиваме с един колега - съвсем небрежно облечени - "Искаме да купим джип дето да вдига двеста ....."
Все едно имаше катапулт под задника тва момче ..... mhihi mhihi mhihi :lol

имат добър стимул изразен във финикииски знаци ако се осъществи продажбата :lol:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 18 мар 2009 12:45

Обади им се ще ти произведат една точно за деня в който ще я вземеш... Наистина ли си пуснал такава тема? :bowdown

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 18 мар 2009 16:19

Ами незнам кой крив кой прав но вчера зачетох темата и днес ми се наложи да ходя до един сервиз където има представителство на Мицубиши и се загледах в колите наредени в шоурума :shock Ами двата Лансъра кото бяха изтипосани най отпред бяха с ръждясали дискове на спирачките,егати първото впечатление което добиваш като ги видиш :beat_butt2

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 18 мар 2009 16:57

forski написа:Ами незнам кой крив кой прав но вчера зачетох темата и днес ми се наложи да ходя до един сервиз където има представителство на Мицубиши и се загледах в колите наредени в шоурума :shock Ами двата Лансъра кото бяха изтипосани най отпред бяха с ръждясали дискове на спирачките,егати първото впечатление което добиваш като ги видиш :beat_butt2

mhihi боже, събери си вересиите.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 18 мар 2009 17:12

forski написа:Ами незнам кой крив кой прав но вчера зачетох темата и днес ми се наложи да ходя до един сервиз където има представителство на Мицубиши и се загледах в колите наредени в шоурума :shock Ами двата Лансъра кото бяха изтипосани най отпред бяха с ръждясали дискове на спирачките,егати първото впечатление което добиваш като ги видиш :beat_butt2

:screwy :screwy :screwy
Извини ме колега,но ако едни дискове не ръждясват след измиване и застой на колата или при влажно време,значи не струват.И старите хора знаят--хубавият нож и добрите спирачни дискове трябва да ръждясват.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 18 мар 2009 17:24

propparo написа:И старите хора знаят--хубавият нож и добрите спирачни дискове трябва да ръждясват.

Колега не съм съгласен. Е например хубавите кухненски ножове не ръждясват mhihi

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 18 мар 2009 18:20

:lock: :lock: :lock: :lock: Темата прерасна в кухненски ножове !?

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 18 мар 2009 18:33

StS написа::lock: :lock: :lock: :lock: Темата прерасна в кухненски ножове !?

Темата е супер :063: Стана като тея дето ги пускахме само в петък :drinking: Само дето тази се задаржа много дълго време :Mr Green Fun

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 18 мар 2009 18:45

Общото между ножа и дисковете е качествената стомана.Който ме е разбрал разбрал.
Във всеки случай по-добре е тази тема отколкото да си говорим за тройни чушкопеци, скарички за филийки хляб или защо на тъщата и закъснява месечния цикъл.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 18 мар 2009 21:22

Ех некои колеги как обичат да пускат сините катанци :evil: Темата си е много хубава :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”