как да караме икономично градско и извънградско

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Сря 01 фев 2006 19:23

vw_golf_2_Memphis написа:при изгасен мотор и спускане според мен неизгорялото гориво ще се взриви в гърнетата...
при карбуратор поне.... :roll:

ахаммммм, аз съм го усещал :?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 01 фев 2006 20:36

!?!? Вие ме шашнахте тотално... Как така моторът ще върви на скорост да речем с 90 км/ч и ще е изключен? Може да се подава малко гориво, колкото да се поддържа горивен процес, но не съм съгласен, че се спира напълно притокът на гориво и колата е като загасена...
Аз сако пусна по инерция с изгасен двигател, давам контакт, бутам трета и двигателят почва да работи. Но ако не дадеш контакт всички знаем, че ще забие муцуна колата... Кажете на Васко да види тази тема и да си каже компетентното нение. Стига сме си чесали тука главите с празнодумие... Винаги когато съм спирал на скорост, разходът на гориво е по-голям.

didoriginal, ще ги дръпнем следващата среща, да видим има ли някаква разлика между двата слона ;)

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 01 фев 2006 20:54

Ти ме изпревари! Шашнатите станахме двама! Трябва доста да съм затъпял щом не мога да схвана и да навържа логически обясненията???

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 01 фев 2006 20:57

Ами аз предлагам вече директно на лични към Ваското да си задавате въпросите :roll: , защото явно останалите само си
чешеме тука главите с празнодумие

:roll: :roll: :roll:

Не знам на какъв език да го обесня, затова ще пробвам на английски...
Overrun operation (coasting)
During the transition to overrun operation the fuel supply can be cut off above a certain engine speed, i.e. the injection valves remain closed. For this process the control unit evaluates the signals from the throttle-valve switch and from the engine speed. If the speed sinks below a certain value or if the idle contact opens again in the throttle-valve switch, then the fuel supply is resumed again.
The engine speed above which the injection pulses are suppressed is controlled as a factor of the engine temperature.

Линк

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 01 фев 2006 22:36

Истината е една:
Спускайте наклони на предавка без газ и ще пестите гориво

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 01 фев 2006 23:26

bobcho написа:Истината е една:
\Това е истината

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 01 фев 2006 23:28

VW_FEN написа:...Аз сако пусна по инерция с изгасен двигател, давам контакт, бутам трета и двигателят почва да работи...
didoriginal, ще ги дръпнем следващата среща, да видим има ли някаква разлика между двата слона ;)

Т'ва с паленето на скорост не го прави повече, освен в много краен случай!!!

А колкото до дърпането - хмм, може :) :roll:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 02 фев 2006 1:19

ACCELERATOR написа:...

Добре де, нали като се сгъстяват газовете и кат стане експлозийка вътре в цилиндъра... бученето на колата идва от там. Ако няма гориво, няма и експлозия, следовятелно не би трябвало да има и бучене на двигателя... само свистенето на ремъците или други такива. Много тъпо го обяснявам, и сигурно аз не мога да разбера нещо, но може би истината е някъде по средата. Аз не се съмнявам в знанията на хората тук като цяло, но понеже като стане вапръс за ремонти, всички тичат при Бат Васко, за това го дадох като пример за разбирач. Ти сега ако ми се сърдиш нещо, извинявай, че съм те подценил ;) Писаното на английски е същото, като това, преди две страници, където се казва, че компютърът спира подаването на гориво съвсем. Но защо е така, никой не обяснява. Незнам как е при инжекцийте, обаче при моно инжекцията съм сигурен, че не се спира притокът на гориво съвсем. Винаги си подава малко, колкото да поддържа горивния процес и да стават някакви експлозий и да се движат буталата.

didoriginal, защо да не го паля така двигателя? Какво ще му стане? (не се ли пести така тормозенето на стартера?) Ако ти изгасне колата и имаш малко акумулатор, който не може да задвижи стартера, как ще я запалиш? Аз поне знам, че така става идеално - контакт, засилваш надолу, трета или втора съответно, зависи от скоростта, и пускаш съединителя плавно... мисля, че нищо не може да и стане, ама знае ли човек, постоянно нови теорий се появяват... :?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 02 фев 2006 8:00

bobcho написа:Истината е една:

е тва исках да чуя :) щото аз изключвам от скорост като спускам а тва явно не пести в сравнение с тва ако спускам на скорост.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 02 фев 2006 10:21

Добре де чудя се кой знае колко ли ще спестите,че да си струва толкова бръщолевене! Screwy gruebel spam :gives:

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Чет 02 фев 2006 11:20

VW_FEN написа:Незнам как е при инжекцийте, обаче при моно инжекцията съм сигурен, че не се спира притокът на гориво съвсем. Винаги си подава малко, колкото да поддържа горивния процес и да стават някакви експлозий и да се движат буталата.

Как си проверил, че се подава гориво? Следил ли си натовареноста на инжектора? Още при ладите с карбуратори в началото на 80те се появява ИППХ(Икономайзер за принудителен празен ход) и се вгражда на всички лади и москвичи до днес. Представлява електромагнитен клапан, който прекъсва притока на гориво при високи обороти и принудителен празен ход. ВСИЧКИ инжекционни коли имат подобна система. Спира се захранването на ижекторите при ППХ и се възстановява при 1300-1400 оборота. Няма причина при моно инжекция да е по различно. Стандартите за емисии го изискват. И стига с тия експлозии които чуваш :lol:

bbb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bbb » Чет 02 фев 2006 13:45

В такъв случай как стоят нещата при карбураторите?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 02 фев 2006 16:45

[quote="Spunky]...[/quote]

:mrgreen:
Ок де, аз така си го представям... не мога да го обясня технически, научно... ;) Добре, тогава приемаме, че се прекъсва подаването на гориво. Как така продължава да работи двигателят? Какво го поддържа да не изгасне? Нали като ти свърши бензинът, двигателят изгасва. Sly Я някой да го обясни това нещо...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 02 фев 2006 16:50

Пич, вземи, седни и помисли малко, и тогава задавай въпроси..
Започни с това:
Какво разбираш под това "двигателя да изгасне"?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 02 фев 2006 16:53

Защо да седна да мисля? Елементарна логика - няма гориво - няма двигател. Колата забива муцунка напред. Това е. Вие го забъркахте тестото, вие ще го изяснявате сега ;) Обясни ми как двигетиля бачка като не му се подава гориво?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”