Съпоставка автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Съпоставка автомобили

Мнениеот PuShE_ » Нед 24 яну 2010 11:15

а замислял ли си се за фият мареа дизел,имам няколко познати със 1.9 JTD и са доволни от колата,малък разход градско(5-6/100),голямо пространство,добра возия и не са скъпи,за 3500 мисля ще намериш някой добър екземпляр

Потребителски аватар
drago_doikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drago_doikov » Нед 24 яну 2010 12:01

Goldorak за реното забрави-кола с емблемата на ........Ще се обоснова колегата е с рено няма нещо което вече да не пипал по нея,колата я има от две години.И частите не са евтини.
За Опела карах 1.6 моно 75 к.с.това е колакоято за 7 години не се чупи нищо само и правихме веждите щтото си гние това е факт.Накрая я ползвахме за служебна и пак си я продадох с чиста савест.Но пак нестава много пиклив автомобил-лек и неустоичив и не си мисли че е широк-заблуда.За този мотор мога да кажа че е много здрав и не е капризен на 7000км.сменяш пристата и караш,само да не му се задава баир и да изпреварва.
А за пасата на мен лично ми харесва тежак и красив автомобил,като мотор сащо сам за дизел.
Много повече са +-вете отколкото минусите.
За фиятите да не ти минава през ума браво марея брава :не:
Успех :beer

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Нед 24 яну 2010 12:55

PuShE_ написа:а замислял ли си се за фият мареа дизел,имам няколко познати със 1.9 JTD и са доволни от колата,малък разход градско(5-6/100),голямо пространство,добра возия и не са скъпи,за 3500 мисля ще намериш някой добър екземпляр

Какво съвпадение! Сега идвам от един приятел, който ми се хвалеше с новозакупения Фиат Мареа - колко малко му горял, колко била здрава машина, как от раз му пали в тоя студ и т.н. Всичко хубаво, обаче като видях шофьорското място, то по-зян и от астрата, а на полото в сравнение, напрваво е като ван. Таблото е супер ниско разположено, че с него и воланът, да не говоря, че таванът и той смъкнат. Въобще красива, евтина, вероятно и евтнина за поддръжка, ама неудобна кола. Пък и чувам, че ламарините й са меки...

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Нед 24 яну 2010 13:09

drago_doikov написа:Goldorak за реното забрави-кола с емблемата на ........Ще се обоснова колегата е с рено няма нещо което вече да не пипал по нея,колата я има от две години.И частите не са евтини.
За Опела карах 1.6 моно 75 к.с.това е колакоято за 7 години не се чупи нищо само и правихме веждите щтото си гние това е факт.Накрая я ползвахме за служебна и пак си я продадох с чиста савест.Но пак нестава много пиклив автомобил-лек и неустоичив и не си мисли че е широк-заблуда.За този мотор мога да кажа че е много здрав и не е капризен на 7000км.сменяш пристата и караш,само да не му се задава баир и да изпреварва.
А за пасата на мен лично ми харесва тежак и красив автомобил,като мотор сащо сам за дизел.

Успех :beer

Мерси, колега, ама като ми е тясна астрата в краката, няма как. Вчера карах зад една астра и един пасат, които вървяха успоредно известно време, та можах да ги съпоставя по размери. Астрата е по-висока, но й по-тясна, а пасатът някак си е като сплеснат, издължен и разширен, тип хлебарка. Един познат ми предложи бартер: неговата астра 96г., 1,4 бензин , за моето поло 98г, 1,6 бензин автоматик с доплащане от негова страна, ама не му е запазена колата, ползвана е за каруца, пък и с Екотек двигател(нали тук колеги рекоха да бягам далеч от екотека mhihi ), а и в крайна сметка не ми пасва по размери на шофьорското място. :mrgreen:

И все пак нещо по-конкретно като слаби места за рената?? Все повече ми се върти кангуто в главата, още повече, че преди време съм карал служебно такова. Четох във форума на рено, че слаби места им били страничните врати и лошата звукоизолация...но дотам. Значи, макар и баничарка, си я бива колата. :applause:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 24 яну 2010 13:16

нормално е да се чустваш малко дискомфортно в друг автомобил докато свикнеш,за мареята(говоря за комби) мисля че даже е по-широка от пасата,въпроса е на какъв компромис си готов :да:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 24 яну 2010 14:00

Какъв е компромиса с мареата?
Щото от коментари от сорта на "Щом емблемата и е като еди кво си" или "Там къде правят спагете..." не са много убедителни доводи.
Не се заяждам просто ми е интересно да видя инфо от някой който има лични впечатления

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Нед 24 яну 2010 14:27

мареата не е лоша като кола имал съм комби беше 99г като нова,явно не беше карана,но запомни 4е френските и италианските коли са хубави ама като нови до 4-5 годишнината им след това по4ват проблемите затова са ефтини.Моята беше от германия ,абе направо нова ама за два месеца каране заминаха биелетки и тампони на носа4ите и ако си мислиш 4е е кой знае какво каране 1500-2000км,а рената и те са малко лембезе работа-ока4вания,торсиони на някой,ръжди на пове4ето,фаувето е яка кола като нямаш пари купи си един голф двойка СУПЕР КОЛА,и бих казал кола за мундари и хора които не знаят къде се налива масло и вода,стари са ама здрави и без никаква поддръжка.Имам пасат 96г здрав е много ама ми омръзна ве4е като го продам ще си купя голф 2 багажник иа добър по обем и е безпроблемна кола ,а и смятай за 2000лв може да се купи страхотен голф с джанти,широки брони 4е и клима,ако нямаш предразсъдъци за години-ТОВА Е КОЛАТА

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”