Критики към vw-марката.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Критики към vw-марката.

Мнениеот kris11 » Пет 30 мар 2012 19:21

Фордова скоростна кутия и полуоски ./Още нямам проблем , ама знам ли?/ Бързо скапващи се тракалетки по нашите пътища. Лесно откършващи се огледала /тип слонски уши/, когато някой глупендър съ Сценик те закачи бързайки за майната си. Проблемен сноп в задните врата - огъва се като се подпира от ламарината / неправилно оразмерен отвор във вратата където преминава снопа.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 30 мар 2012 19:46

Приказки,приказки.....и никъде точни цифри или не дай боже статистика(нямате си предастава какво значи,когато математиката си каже тежката дума!...истината е там където очевидното има цифров израз)...
Единствено с zfa159 съм напълно съгласен...търговците отдавна разбраха,че здрав автомобил не им е изгоден(затова и никога няма да си купя нов-времето от живота ми,което ми остава да съм адекватен шофьор ми позволява този лукс)...а ние хълцаме за екстри като индианци към стъкълцата на Колумбовите моряци(пример...единият ми 18 г Голф няма нито една екстра(нито елстъкла,нито ABS,нито климатик)...а за другият...ами климатикът съм го ползвал само 5-6 пъти през лятото,а ABS-ът не се налагало да се включва нито един път!!!А пълним джобовeте на производителите на автомобили!!!Sancta simplicitas!!!
Иначе огромен плюс за Голф е,че всичко може да се оправи и то с не много пари...но до Г-4.След Г-4 всеки нов модел става все по-калпав и по-грозен...и по-скъп!

Последна промяна от joker на Пет 30 мар 2012 19:52, променено общо 1 път.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пет 30 мар 2012 19:50

Относно Мултиван 2.0BiTDI 2010година - отскоро(3-4дни) започна да свети като коледна елха по таблото, като на няколко пъти при движение по магистрала без никакви осезаеми причини влиза в авариен режим, ходих на сервиз и ми казаха че проблема идва от чип тунинга, защото двигателя имал вградена "защита против тунинг", която по техни думи блокира компютъра на двигателя, в следствие на което вчера върнахме оригиналния софтуер. Вчера цял следобед не прави никакви магарии, но днес си е същата трагедия. А, и след като ми върнаха стария софтуер в официалния сервиз, колата стана още по-мудна от преди чип тунинга. Утре ще го оставя в сервиза, където да му мислят. Ах, как ми липсва 2.5TDI R5!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 30 мар 2012 19:53

joker написа:Приказки,приказки.....и никъде точни цифри или не дай боже статистика(нямате си предастава какво значи,когато математиката си каже тежката дума!...истината е там където очевидното има цифров израз)...
Единствено с zfa159 съм напълно съгласен...търговците отдавна разбраха,че здрав автомобил не им е изгоден(затова и никога няма да си купя нов-времето от живота ми,което ми остава да съм адекватен шофьор ми позволява този лукс)...а ние хълцаме за екстри като индианци към стъкълцата на Колумбовите моряци!!!И пълним джобовeте на производителите на автомобили!!!Sancta simplicitas!!!

Напълно подкрепям!
:beer
Quottzot написа:Относно Мултиван 2.0BiTDI 2010година - отскоро(3-4дни) започна да свети като коледна елха по таблото, като на няколко пъти при движение по магистрала без никакви осезаеми причини влиза в авариен режим, ходих на сервиз и ми казаха че проблема идва от чип тунинга, защото двигателя имал вградена "защита против тунинг", която по техни думи блокира компютъра на двигателя, в следствие на което вчера върнахме оригиналния софтуер. Вчера цял следобед не прави никакви магарии, но днес си е същата трагедия. А, и след като ми върнаха стария софтуер в официалния сервиз, колата стана още по-мудна от преди чип тунинга. Утре ще го оставя в сервиза, където да му мислят. Ах, как ми липсва 2.5TDI R5!

Затова никога не бих взел нещо тунинговано!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 30 мар 2012 20:02

[quote="joker"][/quote]
Колега, просто незнаеш колко си прав в това което казваш! Но трябва човек да го изпита, на свой гръб и тогава когато го прочете ще разбере истинският смисъл на това което си написал! :bowdown

Както казва мой близък с много стаж зад волана, старите коли са вечни! :wink:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 30 мар 2012 21:04

my heart iS iCe написа:...
Както казва мой близък с много стаж зад волана, старите коли са вечни! :wink:

И в този ред на мисли трябва да караме най-малко 20 годишни коли! Ще ме прощавате, ама никак не съм съгласен. Може да са по-малко здрави, но комфорта при каране и сигурността нямат нищо (ама нищо) общо. А ако някой иска да кара последен модел кола и да я поддържа като голф3-е не става.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пет 30 мар 2012 22:27

Аз карах старо...сега карам ново. Какво да кажа - новото си е ново, но трябва да се плаща! Разход е! Няма нищо общо със старите модели(комфорт, безопасност, уют, системи за каквото се сетите), но .... се плаща! Това е единствения проблем, че се плаща за всичко, но си заслужава! От опит го казвам. За да защитя това, което написах давам пример. Пътуване София - Варна лятото Август при 38` жега с Голф 2-ка и Голф 6-ца на едно и също гориво - бензин да речем. Кое е по-комфортно и по-евтино и по-безопасно и по-бързо и по-по....

Какво не ми харесва по моята 5-ца...хората за помислили за всичко! Забравяш пуснато радиото .... след половин час спира само. Забравяш светещ плафон - гасне сам. Изгаря ти крушка по време на път - веднага ти светва таблото. Не си освободил ръчната спирачка и тръгваш - сигнализира със звук и лампа на таблото. Заключваш при незатворена врата - сигнализира с алармата. Предпазен колан - сигнализация. При работещи предни чистачки и включване на задна скорост - автоматично се пуска и задната чистачка, за да ти изчисти веднага и задното стъкло. Сигнализация за всичко, което се случва с колата - поднасяне, превъртане на двигателните колела... При рязко спиране автоматично пуска аварийните светлини за да предупреди колегите около теб ... Сама преценя спирачното усилие. По време на движение и престой (на светофар) сама заключва багажника и не се отключва докато не отвори шофьорската врата (за крадците).... Лятото ти е топло, пускаш си климатик/климатроник..., изофикс система за детски столчета, 10 airbag-а и още и още ... Кое да не ми хареса като е един обикновен голф - базово оборудван! Твърда пластмаса по корите - плащаш си и имаш тапицерия по твой вкус...
Имала заводски дефекти, имала кратък живот на мотора, имала само 100 000 км гаранция... въпреки това предпочитам да карам ново и да хваля старо.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 31 мар 2012 5:15

Прав си doubledTSI :да: ...Но при две малки условия.Да има кой да ти купи изгодно колата,когато и изтече гаранцията....а това условие става все по-трудно изпълнимо.И второто:Да имаш куража да оставиш на произвола на улицата една шапка пари и още толкова да заделяш за поддръжка...
И все пак,doubledTSI (само лично мнение!!!) не знам защо дизайнерите на VW с всеки следващ модел се чудят как да загрозят визията :roll:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 31 мар 2012 8:14

Майтап няма, много познати ми казват-всеки следващ голф все прилича на предишния, нищо не променят-явно не им се рискува за нещо ново от към дизайн.
Новият голф 7 също е сравнително грозна гледка-с ново окачване.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 31 мар 2012 9:21

Критика - правят се икономии по второстепенни/периферни детайли. Икономисва се без от това да страда функционалност, но все пак тенденцията е ясно.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Съб 31 мар 2012 13:10

joker написа:Прав си doubledTSI :да: ...Но при две малки условия.Да има кой да ти купи изгодно колата,когато и изтече гаранцията....а това условие става все по-трудно изпълнимо.И второто:Да имаш куража да оставиш на произвола на улицата една шапка пари и още толкова да заделяш за поддръжка...
И все пак,doubledTSI (само лично мнение!!!) не знам защо дизайнерите на VW с всеки следващ модел се чудят как да загрозят визията :roll:

Жокере, за първото условие - виждам го под различен ъгъл. Покупката на колата си е покупка на пасив - тя генерира само разходи, разходи, разходи ... (когато си е за лични нужди). Няма такъв случай да си купил чисто нова кола, да си и навъртял 100 000 км. и да си е продал после на печалба. Относно поддръжката .... вече 60 000 км наливам само бензин, течност за чистачки и сменям масло, филтри ... друго засега няма. Един ден ще се развали, тя не е вечна, но ще я поправим, тя пак ще се развали, аз пак ще я поправя. Няма непоправими материални неща. И ще я сменя тогава, когато започна повече да е ремонтирам, а по-малко да е карам. Колата е за да ти служи и да изпитваш комфорт, когато се придвижваш от точка А, то точка Б. Но за целта си плащаш и то скъпо! В този материален свят дето живеем, всичко се плаща! В ресторанта, където работя се плаща за табелата, която го рекламира. Плаща се за музиката, която звучи. Плаща се за аспирацията, която проветрява. Плаща се за площта, която ползваме за поставяне на маси и др. Плащаме за охрана, плащаме застраховки, плащаме на фирма, която се грижи за обезпаразитяване (задължително), плащаме за поддръжка на касов апарат и от тази година и такса към мобилен оператор за интернета, който използва НАП за да ни следи касите.Данъци, осигуровки, заплати... Плащаш, плащаш, плащаш .... и нямаш друг избор, освен да плащаш и да се приспособиш към обстановката в момента и да се бориш да вървиш напред! Дори при доктор се плаща потребителска такса.

Както казва мой приятел - не са проблем високите разходи, проблем са ниските доходи!

Относно дизайна ... въпрос на вкус - казало кучето и си облизало задника :D И на мен не ми допада пасат Б7, но това няма да го спре от производство.

п.с. Не ми харесва това, че много се "задуват" цените на резервните части и консумативи по представителствата и магазините и създават илюзията за скъпа поддръжка. Благодарение на приятел, обслужването ми излиза 3 пъти по-евтино от НААС - Пловдив.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 31 мар 2012 13:55

Определено не е народна кола след голф 3 ,но това се отнася за всички по нови автомобили.А иначе бих повторил ,изолацията на купето ,ел стъклата,за тройника мисля ,че е нормално да протече за 15 год.кола.При мен протече тогава.Като цяло е здрав и много надежден автомобил.Специално моят е на 18 г.,по двигател са сменяни само повдигачи ,ходова част нищо не е пипано,купе почти без ръжда.На 200000 по километраж,какво може да се иска повече!!??
пп.АБУ ,най калпавият!!Компресия в момента 14,14,14,13,5.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 31 мар 2012 14:54

@ doubledTSI

Много вярно, но в нашите представителства цени на оригинални части + труд и цената на нещо сравнително елементарно става просто невъзможна - аз бих искал да го ползвам но шанса - имаме си момчетата от клуб - форумен...и т.н
Имам приятелка с Рено - отива в Официален сервиз и казва оправете ми колата - и те я оправят - цените са смешни ако погледнете сравнено с ВАГ....и до сега - 0 проблема. /Виждал съм и фактури и т.н / Та с тази политика например Рено България /а вече +Нисан и Лада / съм сигурен че ще прогресират и то много..

С едно дума ВАГ са си ОК - да си бяха оправили политиката към клиента особено след гаранционната политика.. :dummy: facepalm death

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 31 мар 2012 16:24

StS написа:@ doubledTSI

Много вярно, но в нашите представителства цени на оригинални части + труд и цената на нещо сравнително елементарно става просто невъзможна - аз бих искал да го ползвам но шанса - имаме си момчетата от клуб - форумен...и т.н
Имам приятелка с Рено - отива в Официален сервиз и казва оправете ми колата - и те я оправят - цените са смешни ако погледнете сравнено с ВАГ....и до сега - 0 проблема. /Виждал съм и фактури и т.н / Та с тази политика например Рено България /а вече +Нисан и Лада / съм сигурен че ще прогресират и то много..

С едно дума ВАГ са си ОК - да си бяха оправили политиката към клиента особено след гаранционната политика.. :dummy: facepalm death

Така е при Порше БГ, в Еуратек и Аутотехника са съвсем приемливи нещата. :да: Пък и не си посетил Бултрако - не си се отказал от живота... Как ти се струват 300лв за едни прости кабели за свещи на 15 годишен Сивик mhihi

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 01 апр 2012 15:58

Няма какво да се залъгваме . На всеки му се кара по-нова кола , но не всеки може да си я позволи. Тези , които си купуват новият автомобил , но след това разбират , че поддръжката му е невъзможна и го продават за да си закупят по-стар са много. Аз също искам чисто нова кола , но ако си я купя , от там вече започват големите разходи. Нали ви е ясно , че не ми е много готино с 20 годишния Г3 да тръгна на море и да стискам палци да ме закара без проблеми.Идва време да мина към Г4 , след време , когато и той се амортизира и не става за каране евентуално Г5 и т.н. :)

Относно сервизите.... как ви се струват предни спирачни дискове за кола с двигател 1.6 - 520 лева?!?!?!? Купете си КИА :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”