Как е правилно да се пали

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как палите автомобила

скачам и въртя ключа(колата е на свободна)
87
21%
на свободна ама натискам и съединителя
254
62%
на скорост с натиснат съединител
67
16%

Общо гласове: 408
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Как е правилно да се пали

Мнениеот rokera671 » Пет 15 окт 2010 20:52

theultimate написа:Зимата когато запаля с натиснат съединител и след това пусна съединителя оборотите падат за секунда-две, което говори достатъчно за натоварването от гъстото масло. Не че иначе не пали, но така се товари по-малко акумулатора, който зимата така или иначе бива мъчен много.

:да: :да: :да: Това се опитват да обяснят!!

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пон 18 окт 2010 19:21

Аз паля на свободна,без съединител,но изчаквам 2-3 сек. на контакт след това въртя.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 19 окт 2010 1:00

stefan4o написа:
azrod написа:
theultimate написа:Вариант 2 - най-малко е натоварването. Зимата определено има разлика със и без натиснат съединитал.

Аз пък съм за вариант 1, вариант 2 ми се струва леко БЕЗСМИСЛЕН - според моите познания и опит няма особено натоварване, което да се дължи на скоростната кутия ... вярно, че ако запалим колата и стои на свободна с вдигната предна гума тя се движи, но това не значи, че ще допринася особено голямо допълнително съпротивление...

Аз питах един колега като теб - а пробвал ли си и двата начина на кола престояла навън при -10 - -15 градуса? Няма да ти казвам маслото на какво заприличва при подобни температури, особено минералното 15В40. Разбира се всеки е свободен да пали колата си както му е кеф, аз лично предпочитам да не мъча стартера респ. акумулатора :012:

Да, миналата зима цялата служебния пасат нощува пред нас на улицата - нито гараж, нито навес са го пазили от студа.
Качвам се, въртя и пали от раз! Изобщо не ми е хрумвало да ползвам съединителя просто не съм имал никакви проблеми, че да побългарявам ситуацията. Един-единствен път проблем се случи включвателя на стартера - явно беше замръзнал и не изхвърляше напред да зацепи стартера с маховика, но това в НИКАКЪВ случай няма общо със сгъстяването на маслото. Оправи се с много леко почукване външно по корпуса му и повече не създаде проблем до ден-днешен, когато колата вече има нов собственик.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 19 окт 2010 1:52

Когато е топла и подавам газ , когато е студена само стартера. Незнам защо но преди палех и на топло и на студено без газ а сега като е топла иска газ. Дали не е повреда някаква? :screwy Бензинов е мотора.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 19 окт 2010 8:11

nikson85 написа:Когато е топла и подавам газ , когато е студена само стартера. Незнам защо но преди палех и на топло и на студено без газ а сега като е топла иска газ. Дали не е повреда някаква? :screwy Бензинов е мотора.

Не е нормално, особено ако е моно или мулти инжекцион...топла, студена, все без газ

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 19 окт 2010 20:47

Паля при вдигната ръчна спирачка на неутрално положение и с натиснат съединител.Така е най-безопасно и същевременно добре за акумулатора.Тая зима синоптиците предвиждат да е студена,така че подготвяйте си колите,момчета!Зимни гуми,антифризи....щото стават бели,пък после неможе да върнеш нещата назад :012:

Потребителски аватар
golfetka 3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfetka 3 » Сря 20 апр 2011 23:29

така е колега вариант 2 най-добрия ,най-малко е натоварването на стартера също ,освен че пестиш акомулатора

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Нед 24 апр 2011 21:23

Давам на контакт да си мине чека, докато угасне таблото(2-3 сек.) пускам ръчната и освобождавам от скорост(винаги оставям колата на първа), натискам съединителя(и спирачката ако съм на баир нещо) и въртим да запалим :wink:

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Нед 24 апр 2011 21:25

Ба и аз натискам съединителя,ама по някаква причина дадох 1 :@

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Нед 24 апр 2011 21:46

Винаги я паля по 2 - рия начин. От 1 - 2 години му свикнах и вече даже не ми прави впечатление. Като запаля обаче държа на съединител още 3 - 4 секунди и почвам баавно да пускам съединителя. Като видя, че има промяна в оборотите задържам 1 - 2 секунди в това положение и го пускам докрай. Това със задържането на съединителя го правя само на двойката, щото на 4 - ката няма голяма разлика :) :beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 24 апр 2011 22:06

Винаги паля с натиснат съединител на свободна!

Какъв е смисълът да се товари с версия 3,след като запалиш нали чакаш 10-15 та и повече сек да загрее,версия 1 ми нали паркираме на скорост,пак трябва да натискаме съединителя,слагаме неутрална и тогава да палим.

radik90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radik90 » Пон 25 апр 2011 18:42

Скачам в колата натискам съединителя и спирачката и паля.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 25 апр 2011 19:02

lent написа:Паля при вдигната ръчна спирачка на неутрално положение и с натиснат съединител.Така е най-безопасно и същевременно добре за акумулатора.Тая зима синоптиците предвиждат да е студена,така че подготвяйте си колите,момчета!Зимни гуми,антифризи....щото стават бели,пък после неможе да върнеш нещата назад :012:

И аз вече така, но в интерес на истината го правя така, чак след като видях темата, иначе преди палих без да натискам съединителя! А колата ми зима лете, винаги е с дръпната ръчна(не замръзва)!

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 25 апр 2011 19:49

2

viarajr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viarajr » Вто 06 окт 2015 23:42

Здравейте аз съм Жанет и запалих на 1ва, без да натисна съединител. Колата е на мой приятел и определено и направих нещо, моля за инфо да знам до колко да се притеснявам. Благодаря ви предварително и ако това не е мястото за подобен въпрос ви моля да ме извините.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”