:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пускане на аварийни при включване на задна предавка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
iliikata911
Автомобил:
Двигател:

Re: Пускане на аварийни при включване на задна предавка

Мнениеот iliikata911 » Вто 10 фев 2015 12:27

На мене лично ми се е случвало, в тясна уличка шофьорът пред мен да си е подминал пресечката, и примерно ако е трябвало да завие наляво, той връща назад с ляв мигач, и аз го изчаквам, като се досещам по мигача че иска да се върне до пресечката и да прави ляв завой... Така че в тоя случай не виждам смисъл от тая "джаджа" с автоматичните аварийни при включване на задна предавка.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 10 фев 2015 20:54

hooligans написа:
virus_2005 написа:
shadou2 написа:Може би трябва и при спиране на пешеходец да се дават аварийни, мен вчера ме блъснаха защото спрях на пешеходец и тогава ли трябваше да давам аварийни? :scare3

Защо не, след като виждаш, че водачът зад теб не спазва нужната дистанция ( ако си ползваш огледалата за обратно виждане ) и при рязко спиране от твоя страна се случва точно това, което се е случило с теб.
Масово не се съобразяват водачите с пътната обстановка и не спазват нужната дистанция!
Не е лошо да прочетете какво пише в ЗДвП, преди да се качите да карате!

"Чл. 31. За предупреждаване на участниците в движението за опасност водачът може да подава авариен сигнал чрез едновременно включване на всички пътепоказатели."

Твърдиш, че пешеходец, който пресича на пешеходна пътека, е опастност на пътя!?
Евала! Думи нямам...
:no

Огромна опасност е ..когато е кифла която говори по телефона и както си върви скача на пешеходната на метър пред колата ми си си мисли че е с безусловно предимство без да се интересува от физични или каивто и да са други закони...те такъв случай имах..добре че карах с 20...идеше ми да сляза и да и шибна един зад врата...е ако имаше някой заблеял се можеше да ме удари отзад...ако карах с 40 или беше мокро аз щях да я ударя ...и да пишат после по вестниците за лошия щофер сгазил умна студентка на пешеходна пътека...

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 11 фев 2015 19:35

Така, така... ако видя кола спряла в платното с аварийни, макар и пред пешеходна, първата ми реакция е да я заобиколя! И нали се сещаш горката студентка колко ще е изненадана, че докато се оглежда надясно я бута кола отляво в насрещното, която пък няма достатъчна видимост към пешеходната докато не се изравни с идиота включил АВАРИЕН сигнал пред пешеходна?? :screwy
Мислите ли въобще малко под повърхността за последиците от действията си?
Не измисляйте нов правилник! По-лошо от това няма, дори и съществуващият да не е перфектен!

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Сря 11 фев 2015 21:16

Няма да е лошо да прочетеш ЗДвП, ППЗДвП и по точно раздела "Поведение на водачите към пешеходците".
Иначе локумите добре ги разтягаш :mhihi

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 11 фев 2015 22:31

Прав е Haralampi, че аварийни пред пешеходна пътека са лоша идея. Отклоняват вниманието от пътеката и човек остава с впечатление, че колата е спряла да чака някого да се качи примерно. Престараването със сигнализация води до това, че обичайното поведение се омаловажава. Който е без фарове - не съществува, който не свири - не е важен, ако не са пуснати аварийни - няма никакви пешеходци.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 11 фев 2015 23:55

Стига писахте глупости тук в Русе масово не се спира на пешеходни пътеки (то не е повод за гордост ама е така). Точно пускането на аварийни ми е спасявало няколко пъти задницата на Passat-a от тотална щета. Спрял съм 6 лампи светят 4 в третият стоп и още 2 в стоповете и файда гледам в огледалото как онзи лети към мен и няма и намерение да спира пускам аварийните и виждам как почват да му пушат гумите.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 12 фев 2015 0:12

Да беше включил задна, щеше да изпуши още повече.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 12 фев 2015 9:33

Задна, аварийни, габарит за мъгла и клаксона до дупка тогава и чалгата да свири - за по-сигурно. "и ловец съм и рибар съм и на законите м*****а е***л съм".
Това е извода явно за някои.
Добре дошли в България.

А ние дето не ползваме аварийни да ни пита човек как спираме на пешеходни и как паркираме... :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”