За или против - добавките за масло?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: За или против - добавките за масло?
Против.... 

-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
VW GOLF3 написа:Колеги , гледам много мнения и коментари са изписани от вас относно добавките - за или против , също така за много марки добавки сте си изказали мненията , но не видях за една , по която съм се зарибил ... и тя е РЕСУРС, за нея какво ви е мнението
![]()
http://www.asmotors.eu/index.htm
Аз също бих искал да чуя отзиви за този РЕСУРС.
Интересувам се заради компресията на 3-ти цилиндър на едно мк1-дизел
Повечето които питах,бяха на мнение,че това е моята добавка.
Голфето е след осн.ремонт на двигателя,ама пусто компресията "бяга" на 3-ти,и разхода от 5,5л стана 10

- vw_best1973
- Автомобил:
- Двигател:
Добавките за масло за двигателя са супер опасни понеже могат да блокират маслените магистрали ,повечето от тях са забранени в САЩ поради многото дефектирали двигатели.Да за скоростна кутия стават там няма какво да стане.Просто е по добре дасе купи по скьпо масло препорьчано от Фолксваген отколкото уж временнно подобрение с добавки
. Ето малко повече за добавките и тяхното действие :
http://www.epinions.com/content_2969477252

http://www.epinions.com/content_2969477252
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
Аз гласувах против. Защото невиждам смисал да се слагат добавки след, като моторчето е вече 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
такаа темата е старичка но да си кажа и аз мойто
.Миналата година след смяна на маслото на ск. кутия 2ра и 3та се пре...баха и си викаха най откровенно за синхронизатори.Сложих ремонтна и после за дълговременна зашита на FENOM и мога да се подпиша с двете ръце че кутията е в пъти по добре който каквото и да казва.По въпроса за двигателя в момента съм с добавка на POLITRON засега нямам впечатления.Мнението ми че присадка и добавка са еднакви неща както има нафта с добавка за +2 цетана така има и добавка за повишаване на цетана всичко е въпрос на концентрация.Един пример не по темата -купуваш си продукт независимо какъв напитка храна и т н т с включен витамин C в състава-въпроса е каква е разликата в този витамин в продукта и този който ще си купиш в аптеката-отговор никаква разлика няма разликата е само концентрацията.Сега някой ще каже говорим за масло не за храна-да но принципа е същият никой производител на масло няма да сложи оскъпяващи цената неща или ако сложи ще бъде изтъкнато с дебели букви.Или някой ще каже че първия двигател на Ото е на едно ниво с сегашните няма такова нещо всичко се развива машините продукти всичко.Сегашните добавки нямат нищо общо с едновремешните с медни частици вътре които се наслояват на основните лагери,също както и М10Д не може да се сравнява със синтетичното масло.Единствено съм скептичен и съответно никога няма да сложа добавка за спиране на маслени или антифризни течове може да стане голяма беля, но тези с обща употреба и изказвания от рода че износва повече двигателя отколкото само с масло са
или помага или не но няма причина да вреди има си лаборатории занасяш проба на маслото чисто и такова с добавка и тогава ела да кажеш че са вредни.

Баща ми казваше, че на умрял витамини не се дават всеки път когато купувах добавка за моето старо рено 5 навремето. Обаче ефект имаше, 3г. изкарах без ремонт и с най-евтината Приста + добавка. Въпрос на късмет от всичко на пазара да избереш това което работи в твоя случай.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
ще се сетиш
на днешно време има за всяко нещо което искаш да направиш препарат,инструмент,приспособления и т н т.Сега тук в българия ако нямаме такива неща не може да ги отричаме става въпрос за каквото се сетиш.Ако някой е сложил добавка на хептен сдухан двигател и той издъхнал веднага казва добавките са вредни.Но да вземем един нов двигател-той примерно ще изкара 500к км с качествено масло и т н т. но ако още отначало започне да му се слага добавка и не се прекъсва как мислите 250к ли ще изкара или над 500к?Не говорим ако попаднеш на менте тук във форума има една камара оплаквания за масла менте но има ли някой който се е оплакал от добавка-изключваме добавките за запушване на какви да е течове?Масово се използват добавки за горивната система-"запуши ми се дюзата,турбото ми забива колата прекъсва сложих еди каква си добавка и о чудо оправи се" но като стане въпрос за добавки и масла
.Или изказвания от рода сложих добавка колата хукна да върви и после на следващата смяна грохнала-
аз като сложих чипа и после след няма и 2 месеца ми се наложи да го махна и намен така ми се стори грохнала- като ще слагаш добавки ще слагаш завинаги то иначе със всичко се свиква.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
имам приятели които карат такси и всичките са на по 300 000 и всичките ползват добавки и нямат проблем!!!!!
Извода е за вас !!!!!!!!!!
Извода е за вас !!!!!!!!!!
Чувал съм, че някой от търговците на автомобили, нарочно слагат добавки в маслото и по този начин се застраховат пред бъдещия собственик, че като му е продал колата не е харчела масло, а след смяната ...
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Много съм доволен от добавката за масло на скоростната кутия.От както ми я сложиха и вече може да превключва нормално.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Петре написа:VW GOLF3 написа:Колеги , гледам много мнения и коментари са изписани от вас относно добавките - за или против , също така за много марки добавки сте си изказали мненията , но не видях за една , по която съм се зарибил ... и тя е РЕСУРС, за нея какво ви е мнението
![]()
http://www.asmotors.eu/index.htm
Аз също бих искал да чуя отзиви за този РЕСУРС.
Интересувам се заради компресията на 3-ти цилиндър на едно мк1-дизел
Повечето които питах,бяха на мнение,че това е моята добавка.
Голфето е след осн.ремонт на двигателя,ама пусто компресията "бяга" на 3-ти,и разхода от 5,5л стана 10
аз слагах от тази ресурс ефекта беше нулев нито разхода се смени нито нищо,чувал съм за една дуралубе тя се е доказала че е ефективна иначе съм против всичкото това
А ти колега колко РЕСУРС сложи
, така както го дават според тях ли т.е. по едно флаконче на литър , т.е. около 3-4 флакона ли сложи или само един флакон
, aa и още нещо , кажи все пак с какво масло си , питам те тези неща не задруго , а за да си направя и аз преценка дали си струва или не да давам пари за точно тези добавки 

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
значи когато я слагах бях с OMV Bixol(или нещо от сорта) 10w40
сипах си от рекламна 50 грама толкова ми казаха че се сипвало дано съм помогнал
ако има още нещо пиши на лични да не спамим много 
сипах си от рекламна 50 грама толкова ми казаха че се сипвало дано съм помогнал

- kocho_pushacha
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм против добавките.По добре слагай по хубаво и скъпо масло и го сменяй навреме.Аз така правя и от доста майстори така знам и нямам никакви проблеми 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
kocho_pushacha написа:Аз съм против добавките.По добре слагай по хубаво и скъпо масло и го сменяй навреме.Аз така правя и от доста майстори така знам и нямам никакви проблеми

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”