Vlad777 написа: Аз съм на мнение, че ако КАТ си върши съвестно работата, затегне контрола на пътя и глобява всеки, който кара без ГО, ситуацията тотално ще се промени и ще заживеем в една по-европейска държава.
Рибата се вмирисва откъм главата

И от там трябва да започне спазването на законите!
Здравейте
напълно съм съгласен, че за всичко , което се случва по пътищата - за войната която се води, са виновни служителите на КАТ. Оправдания от типа те вземат защото им дават са меко казано безумни !
това едно на ръка
да дойдем на т,нар ГО
ума ми не го побира, кой интелект го е измислил - неодушевен предмет (автомобил) да е носител на отговорност !!!!! пък и тя да се нарича гражданска - значи автомобилът е гражданин!!!!
Откъде на къде автомобилът ще е носител на отговорност,а не водача му!
та нима автомобилът е този, който върши птп-тата ?
защо един водач,който е без никакви нарушения пред КАТ, няма причинени по негова вина застрахователни събития ще бъде приравняван на база кубатура на МПС-то към такива останали без точки и прочие и да плащат еднакви премии ???
няма логика, няма смисъл ,няма капка справедливост !!!
Разбирам че това е един лесен начин за застрахователи и държава да събират премии и данъци на килограм, ама хора смятате ли ,че това е редно така да продължава !
В 21 век сме - на технологиите, не е никакъв проблем да си вържат базите данни , кат, застрахователи и брокери и да правят индивидуални полици на водачите според техните индивидуални качества- както е в белите държави !
ама народа си трайка и го вълнува ,само че вече ще плаща на веднъж - този узаконен рекет!