неприлично предложение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: неприлично предложение

Мнениеот mely » Вто 16 авг 2011 21:28

tisho_psg написа:Хайде и тези дето порицават да помислят малко! Ако това което пишете е вярно,значи pe6kata със скоростите които е развивал трябва да е помлял поне 50 човека.А дали е така? Гледайте малко по-реално на нещата.
Не искам да влизам в ролята на адвокат на никога,но тези дето гледат от високо и порицават са много по-опасни ако са неопитни или си надценяват уменията и карат с 60км/час от един съобразителен шофьор караш с 150 по магистралата.
Нещата са по-сериозни и всичко опира до този дето кара.
Темата е сериозна и ще се радвам да не чета лекомислени детски мнения.
Може би наистина неопитни млади шофьори може да се повлияят от "хвалби" за високи скорости,но това май е неизбежно и всеки трябва да може да прецени сам за себе си какво прави.

Колега ,"хората" говорят за 160 км в населено място и за 250 + на магистрала.Ако тоя мине през детето ти съмняваме ти да си съобразителен с него.Както niks76 каза като се обърне каруцата-пътища много.То белята един път става и после - ама аз не исках ,няма повече,в шок съм - не ме закачайте.Нали видя какво стана в Свиленград.Ами ако твоето дете беше там/недай боже/.Щеше ли да ни караш тези дето порицаваме да мислим.Ние мислим преди това.Ами тоя с извънземния 20 годишен автомобил ако изпъне и 3 ракии.Той трезвен пере из градът с100+ ами като се помисли за господ ....какво правим.Я ти вземи се замисли.
В Германия нямат ограничения по магистралите ама в града имат.И освен това имат и АКЪЛ .И пътищата не са като нашите - преди 1 час тази яма я нямаше а сега е там и що баш аз минах през нея.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 16 авг 2011 21:33

tisho_psg написа:..всеки трябва да може да прецени сам за себе си какво прави...

:shock Ти сега сериозно ли смяташ, че всеки трябва да кове нови закони по свое усмотрение? Аз така го чета в контекста на темата. Иии.. изобщо от снощи до сега по темата са се изявили 'рацери' които именно са причинители на тема като тази...

Редно е да се УПОМЕНЕ и ЗНАЕ, ЧЕ ОГРАНИЧЕНИЕТО по РЕПУБЛИКАНСКАТА пътна мрежа е 130 КМ/Ч. Всяко изказване за скорости извън тази е престъпление спрямо младите шофьори четящи форума, а всяко превишение на тази скорост на пътя е престъпление спрямо Закона.

Искам да попитам така изявните 'рацери' които по техни думи летят с 220 - 300 км/ч по пътищата, съвсем на ясно ли са, че тези 130 км/ч не са току така измислени?

Нещо съвсем по темата от днес:

http://www.monitor.bg/article?id=303433

:bishop :bishop :bishop
0000126574-article2.jpg

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 16 авг 2011 21:35

за последно се включвам в тази СМИСЛЕНА тема :
карайки с 40 в квартала ми излезе куче и аз завия да го избегна и влетя в пълно кафене, по-опасно ли е отколкото с 90 да мина през кучето ?! гледате като коне с капаци и се хващате за думата "скорост". Опита, усещането на колата и самообладанието са много по-важни от скоростта. 50, 90 км/ч не убиват ли ??? смешни сте скачайки насреща сипейки морал и съдейки без да вниквате в това което се опитахме да изразим по-нагоре.
лека вечер

ПП : това което се случва в момента по пътищата, а именно многото катастрофи се дължи преди всичко на несъобразителност, а не на висока скорост. човек не познаващ възможностите на колата си, начина по който спира и ускорява при изпреварване водят до тези рискови изпреварвания и съответно до катастрофи застрашаващи невинни животи.

Последна промяна от Ludia на Вто 16 авг 2011 21:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 16 авг 2011 21:36

Целта на темата е неопитни, млади шофьори да спазват "ограниченията по републиканската пътна мрежа".
Целта на темата е да НЕ карат МПС-та си със скорости, извън възможностите на кочините. В случая, ако карат малък кенеф от 91г. като мен, да карат по магистрални пътища дори със 90, дори ако кочината им е "шест точки".
Целта на темата е да не обвиняват "неделните" шофьори, защото "карачите" трябва да намалят от 280 на 130 или дори 90км/ч за секунди. Да, обаче "можачо-карачите" тия фокуси ги умеят до 9 пъти, колкото живота имат котките, след това (може и преди) става инцидент, и то кървав.
Главната цел на темата е, да не се дават безумни примери със скорости над ограниченията, наложени по РПМ на България, в следствие на което млади хора без опит зад волана, без житейски стаж, заредени с адреналин и "гориво в кръвта" се очистват като кучета, намирайки ги на парчета черва, плът, кожа, мозък и кръв сред купчина смачкана кочина.
За всички с 9 живота, си има писти, където могат да отнемат живота (с усилия, защото има предпазни средства) само и единствено на себе си. Без да повличат невинни хора.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Вто 16 авг 2011 21:37

Цялата работа е че нямаме култура на шофирането. Гледах една тема дали да се свири на пешеходци. Съгласен съм че някои хора наистина вървят в съня си и затова е направено в градска среда да се кара с 50 км/ч именно заради такива индивиди да можеш да реагираш навреме. Сега за извънградското каране. Не пътувам кой знае колко често, но когато пътувам е някакъд ад. Постоянно в огледалото виждам залепени до бронята ми коли и на няколко пъти се принуждавам да влизам в банкета за да не се получи челен удар. Въпроса ми към тези е къде толкова бързате ? При Св. Петър ли ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 16 авг 2011 21:39

Ludia написа:за последно се включвам в тази СМИСЛЕНА тема :
карайки с 40 в квартала ми излезе куче и аз завия да го избегна и влетя в пълно кафене, по-опасно ли е отколкото с 90 да мина през кучето ?! гледате като коне с капаци и се хващате за думата "скорост". Опита, усещането на колата и самообладанието са много по-важни от скоростта. 50, 90 км/ч не убиват ли ??? смешни сте скачайки насреща сипейки морал и съдейки без да вниквате в това което се опитахме да изразим по-нагоре.
лека вечер

ПП : това което се случва в момента по пътищата, а именно многото катастрофи се дължи преди всичко на несъобразителност, а не на висока скорост. човек не познаващ възможностите на колата си, начина по който спира и ускорява при изпреварване водят до тези рискови изпреварвания и съответно до катастрофи застрашаващи невинни животи.

В примера, който си посочил не е ли най-добре да го удариш с 40км/ч без да влизаш в насрещното кафене. Така хем няма да ти се счупи колата, хем и кучето ще е цяло :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 16 авг 2011 21:41

stefan4o написа:
Ludia написа:за последно се включвам в тази СМИСЛЕНА тема :
лека вечер

В примера, който си посочил не е ли най-добре да го удариш с 40км/ч без да влизаш в насрещното кафене. Така хем няма да ти се счупи колата, хем и кучето ще е цяло :Mr Green Fun

специално за теб ще разясня, че в първия случай седи жена зад волана, вчера взела книжката си с духане. там реакцията е рефлекс, без мисъл.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 16 авг 2011 21:43

Бе айде стига с глупости, с 40 ще спреш за 3 метра даже преди да се качил на тротоара! Аман!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 16 авг 2011 21:44

специално за теб ще разясня, че в първия случай седи жена зад волана, вчера взела книжката си с духане. там реакцията е рефлекс, без мисъл.

Нужно беше да го уточниш. Аз помислих, че визираш шофьор, а не "шофьор". Все пак не чета мисли. Извини ме :banghead:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 16 авг 2011 21:47

mely написа:...
В Германия нямат ограничения по магистралите ама в града имат.И освен това имат и АКЪЛ .И пътищата не са като нашите - преди 1 час тази яма я нямаше а сега е там и що баш аз минах през нея.

Нямат...и се пребиват същите такива състезатели,макар че си имат пари, коли и писти и възможност да ги ползват по предназначение...

20 годишният "оператор" е загинал при преобръщането с 220 км/ч. на специално подготвения за състезания Голф с 300 к.с. под капака.Чудя се какво е казал оцелелият по чудо шофьор,владеещ до съвършенство колата си на майка му...

Последна промяна от icoico на Вто 16 авг 2011 21:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 16 авг 2011 21:48

[quote="Ludia"][/quote]

Ами ако след кучето изсокчи дете за да го догони .Кво ще направиш с твоите 90 км и свръхгалактически спирачки и рефлекси.Айде кажи де .Или ще премажеш детето или ако рефлексите ти са добри ще влезеш в заведението ...само че не с 40 ами с 90 км.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 16 авг 2011 21:53

nosex написа:За всички с 9 живота, си има писти, където могат да отнемат живота (с усилия, защото има предпазни средства) само и единствено на себе си. Без да повличат невинни хора.

Много си прав!
Да ама пистата се плаща...
И същите тия можачо-карачи, дето спират от 200 до 0 за 20 метра знаят че се плаща.
И си викат: "БаУ съм го, че им плащам, я че летим по пъто оти съм шофер, па само я моем карам.Другите са некви балъци и катили, дека ми пречат я да покажем колко моем!Как мое са толко нагли да ми се напинят с тия дръгели?Я дигам 200, че се съобразяват с мене!"..Ето за това сме на тоя хал!

Друго нещо ми е интересно.Как за нула време човек може да срине мнението на околните за него, излагайки се по най-глупавия начин!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 16 авг 2011 21:53

Лудия, май си на 4 или 40 ракии, човече... :banghead:
Пак ти казвам, мисли, преди да пишеш... :banghead:
До детска градина с куче на пътя, с 90, вместо 30, за да сгазиш кучето (майната му на него), ами ако изхвръкне дете, край на плановете... :banghead:
Не го вярвам, не вярвам, че това може да го напише трезвомислещ :screwy

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 16 авг 2011 21:54

Mihailov78 написа:
tisho_psg написа:..всеки трябва да може да прецени сам за себе си какво прави...

:shock Ти сега сериозно ли смяташ, че всеки трябва да кове нови закони по свое усмотрение? Аз така го чета в контекста на темата.

Ами явно ти бяга контекста колега,не виждам как мога да ти помогна,освен да те върна да прочетеш какво съм написал отново.
mely,моята нетърпимост към тези дето надвишават ограниченията в населени места е по-голяма от твоята.Не знам защо си мислите,че защитавам кретените по пътищата.
nosex написа:Целта на темата е неопитни, млади шофьори да спазват "ограниченията по републиканската пътна мрежа".
Целта на темата е да НЕ карат МПС-та си със скорости, извън възможностите на кочините. В случая, ако карат малък кенеф от 91г. като мен, да карат по магистрални пътища дори със 90, дори ако кочината им е "шест точки".
Целта на темата е да не обвиняват "неделните" шофьори, защото "карачите" трябва да намалят от 280 на 130 или дори 90км/ч за секунди. Да, обаче "можачо-карачите" тия фокуси ги умеят до 9 пъти, колкото живота имат котките, след това (може и преди) става инцидент, и то кървав.
Главната цел на темата е, да не се дават безумни примери със скорости над ограниченията, наложени по РПМ на България, в следствие на което млади хора без опит зад волана, без житейски стаж, заредени с адреналин и "гориво в кръвта" се очистват като кучета, намирайки ги на парчета черва, плът, кожа, мозък и кръв сред купчина смачкана кочина.
За всички с 9 живота, си има писти, където могат да отнемат живота (с усилия, защото има предпазни средства) само и единствено на себе си. Без да повличат невинни хора.

Колега,тук вече съм съгласен с теб.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 16 авг 2011 21:59

Ludia написа:мда... нямам много акъл. Но добре че Ви има Вас моралистите. Обещавам че ако пуснете още 342 теми та тази тема ще спра да вдигам повече от 160 в населено място :idea:

tisho_psg написа:mely,моята нетърпимост към тези дето надвишават ограниченията в населени места е по-голяма от твоята.Не знам защо си мислите,че защитавам кретените по пътищата.

Ами не си личи да проявяваш нетърпимост или не си чел драсканиците по напред.
И наистина като каза Nafta -как изградено мнение за даден човек може да се срине за минути

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”