Шумахер - никога няма да има такъв пилот

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 23 окт 2006 21:45

MITKO_DVD написа:...

Сена ми беше предния кумир преди МШ и мога да ти кажа, че едно от нещата в тях двамата, което ме спечели от пръв поглед беше, че и двамата бяха много агресивни и нахъсани. Мога да ти гарантирам, че Шуми е гледал доста записи от състезанията на Сена и просто е заложил на неговата стратегия - а именно - със зъби нокти и всякакви средства се бореше за победа. Може би си забравил колегиалните сблъсъци между Сена и Прост? :)

П.П. vvv :)

Последна промяна от musura на Пон 23 окт 2006 21:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 23 окт 2006 21:46

мусуре, с тебе сме си плюли в устите ве....mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 окт 2006 8:12

musura написа:
Сена ми беше предния кумир преди МШ и мога да ти кажа, че едно от нещата в тях двамата, което ме спечели от пръв поглед беше, че и двамата бяха много агресивни и нахъсани. Мога да ти гарантирам, че Шуми е гледал доста записи от състезанията на Сена и просто е заложил на неговата стратегия - а именно - със зъби нокти и всякакви средства се бореше за победа. Може би си забравил колегиалните сблъсъци между Сена и Прост? :)

Именно за таова иде реч - спортен хъс и спортна злоба, това са качества , които за хора които никога не са се занимавали активно със спорт но пък има големи претенции да разбират го наричат леке , лайно и т.н.
Малко грубо сравнение от сериите К1 - единия пич размазва другия от бой, така го маризи все едно е изнасилил майка му сестра му и жена му, След края на мача го прегръща като роден брат и качва на раменете си - и той ли е лайно и леке ??? Така е в големия спорт така е при големите спортисти - спортен хъс+ спортна злоба + талант това отличава професионалистите от посредствените

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 24 окт 2006 11:16

MITKO_DVD написа: :no-no
Колега незнам дали аз или ти ще се насереш от яд,но незнам дали си чувал за един найстина велик пилот,ако незнаеш името му ще ти го кажа Айртон Сена-Бразилец по народност е той е велик.
Кой Шуми ли е велик :xaxaxa човек който се блъскаше уж неволно само и само да нестанат шампиони Хил и Вилньов,та да дойде и времето на Хакинен,Райконен и Алонсо.Сигурно не си ги спомняте тези кръго през годините на формулата,а :hmmmm

Личи си, че не си много запознат с Ф1. Сена караше МНОГО по-мръсно от Шуми. Сена печели една от титлите си с/у Прост, като го блъсва нарочно още на първия завой на състезанието - без изобщо да се замисли - на първия завой спира в него, и е шампион. Ако беше гледал състезания на Сена, особено когато бяха в ЕДИН ОТБОР с Прост - McLaren, щеше да знаеш за какво става въпрос.
Ето ти и малко видео матр'ял по въпроса (обърни внимание точно накрая):

http://video.google.com/videoplay?docid=7107603909019200490&q=senna+vs+prost

Сигурен съм, че всички, които сега плюят Шуми, и възхваляват Сена (без да са гледали нито едно негово състезание), ако се бяха родили през 70-те, щяха да оплюват още по-ожесточено Сена. Просто е много тъпо да оплюваш Шумахер, защото не бил спортсмен, и се бутал, и в същото време да възхваляваш Сена, който караше дори и по-брутално, и именно това го направи толкова велик. Което се отнася впрочем и за Шумахер.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Вто 24 окт 2006 13:55

Аз си падах по Прост,Пикет,Бергер,Хакинен.
Сега ми допада Кими.
Прав си за Сена.
Гледал съм го,от ранните 70' съм :wink: .

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Вто 24 окт 2006 14:06

И аз съжалявам, че Шумахер повече няма да кара в Ф1. Няма кого да мразя!!!! Наистина е голям пилот, но нека си припомним и как спечели първата си титла след като блъсна Хил!

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Вто 24 окт 2006 14:20

искам да кажа н всички който мислят, че шумахер е смотаняк.Той постави такива рекорди които невиждам кой ще ги подобри а и не един път не е показвал какъв добър пилот е нали.затова не така как е взел първата титла или други може някой път да е згрешил ама това.на него като му правият мръсно какво.Искъм да кажа, за мен вече няма да е така инересно както преди.

Последна промяна от jojo84 на Сря 25 окт 2006 16:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 24 окт 2006 14:31

audiokick написа:Фернандо ви наказва с 2 титли, когато сте във форма... Е тва ако не е конкуренция...? :lol:

Ферари миналата година бяха трагични. Тази година също започнаха сезона много трудно и започнаха наваксването в точките едва по средата на точките. Така че по миналата години ферари бяха за гъби а тази година станаха реална конкуренция и болида има стана по добър едва в края на сезона. Така че за измътиш поредните глупости трабва да си или много глупав или тотално незапознат с матриала или просто плямпаш колкото да се заяждаш.
Иначе по въпроса на мен специално ми е много тежко като 16 години със сядал пред телевизора за да гледам моя човек. Не зная дали ще имам сили да загледам Ф1 отново след 5 месеца. Може би постепенно ще ще се увлека по друг пилот но никога няма да е същото по простата причина че МИШО е единствен и неповторим и завинаги ще е номер едно в моето сърце.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 24 окт 2006 15:06

И все пак разликата от десет точки ... дойде и в следствие на неговата лухменска грешка в Австралия ...т.к. техническите проблеми бяха по равно ;)

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Вто 24 окт 2006 16:28

:lol:

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Вто 24 окт 2006 18:59

Понеже оставам с впечетлението, че доста хора фаворитизират Сена без да са го гледали или поне чели за него, ето малко извадки от интервю на Прост. Интервюто е дадено след смърта Сена и тона е доста смекчен. Пълният текст е тук http://www.prostfan.com/senna2.htm
He was extremely religious, and he used to go on about that, about speaking the truth, about his education, his upbringing, and everything else. At the time, I used to think that some of the things he did on the track didn't fit with all that, but now it seems to me he really didn't know he was sometimes in the wrong. As I said, he had these rules, he played by them, and he wasn't interested in anything else. Looking back, I really think he believed he was always in the right, always telling the truth - and on the track he was exactly the same way."
It was a moment which will never be forgotten by anyone there to witness it. Down the pit straight Prost slipstreamed Senna, then ducked right to go by, whereupon Ayrton swerved towards him, putting him maybe six inches from the pit wall. Alain didn't lift, and emerged into a lead which he would keep to the end, but afterwards he made his feelings plain.
"That move in Estoril was very dangerous, and, yes, I was angry afterwards. I was right against the pit wall, and I really thought we were going to touch, and have a big crash - with the whole pack right behind us. I didn't like it at all, and told him so, but, in a way, I can't blame him for doing it, because he did always get away with it. How many times in his Formula One career was Ayrton sanctioned for that kind of thing? Never."
"For '89, though, I was worried about Honda. And I think my biggest problem was that I never had the relationship with them that Ayrton did. From the beginning, it was something I never felt I had under control. I wouldn't have cared very much if they'd simply preferred one driver in the team - but the way they handled the situation was very difficult for me, because Senna and I had very different driving styles."
"I never understood why Honda took his side so much. It wasn't that I thought it was a question of the Brazilian sales marked or the French market, or anything like that. It was more a human thing. I worked with Honda again last year - now as a team owner - and it struck me again: I think the Japanese just work differently. In a team, they always favour someone over the rest. I've heard it said about their motorcycle teams as well."

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Вто 24 окт 2006 20:10

Ето и малко извадки от интервю на Сена при преминаването му в Уилямс.
За шест години в Макларън Аертон Сена стана световен шампион три пъти и направи най-големите скандали в историята на Формула1.Той спечели последното състезание на пистата Аделаида в Австралия и напусна Рон Денис,за да премине при смъртните му врагове от Уйлямс Рено.

-Ясно ли ви е,че ще попадате в позицията на Прост рез тази година и на Менсъл през 1992 год.,когато побеждаваха само благодарение на автомобила?
-Не.Първа не вярвам на повторения.Следващата година ще бъде по-добра в сравнение с тази.През 1992год. наистина Уйлямс имаше голямо предимство.Според мен и тази година беше на висота,но вече се е смалил.Мисля че през идната година преднината ни няма да бъде толкова голяма.Надявам се че Уйлямс отново ще има някакво предимство но в техническо отношение ще бъде по-малко.Други като Макларън И Ферари се издигат.Но и в такъв случай не съм разтревожен.Нормално е човек да търси винаги най-добрия автомобил.

-Най-добрият пилот в най-добрия автомобил-това ли е нармалното?
-Естествено.Петият в подреждането пилот в най-добрата кола или най-добрият пилот в петата по технически сили кола не е нормалното

-Кога започвате тестовете с Уйлямс?
-Засега през януари.
-Означава ли това,че няма да имате тримесечен отпуск в Бразилия,както обикновенно?
-Щом трябва да свърша важна и смислена работа,винаги съм готов да я свърша с удоволствие.

Встъпителните думи към интервюто не се нуждаят от коментар. Спестих и изказването на Прост.
Забележете, че сред добрите отбори не споменава Бенетон, а статистиката на Шумахер е:
1992 – F1, Бенетон, 3-ти в шампионата, 1 победа, 53 точки
1993 – F1, Бенетон, 4-ти в шампионата, 1 победа, 52 точки
1994 – F1, Бенетон, шампион, 8 победи, 92 точки
И не си спомням кога Шумахер си е взимал тримесечен отпуск в "Швабия".

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 24 окт 2006 20:16

ACCELERATOR написа:
MITKO_DVD написа: :no-no
Колега незнам дали аз или ти ще се насереш от яд,но незнам дали си чувал за един найстина велик пилот,ако незнаеш името му ще ти го кажа Айртон Сена-Бразилец по народност е той е велик.
Кой Шуми ли е велик :xaxaxa човек който се блъскаше уж неволно само и само да нестанат шампиони Хил и Вилньов,та да дойде и времето на Хакинен,Райконен и Алонсо.Сигурно не си ги спомняте тези кръго през годините на формулата,а :hmmmm

Личи си, че не си много запознат с Ф1. Сена караше МНОГО по-мръсно от Шуми. Сена печели една от титлите си с/у Прост, като го блъсва нарочно още на първия завой на състезанието - без изобщо да се замисли - на първия завой спира в него, и е шампион. Ако беше гледал състезания на Сена, особено когато бяха в ЕДИН ОТБОР с Прост - McLaren, щеше да знаеш за какво става въпрос.
Ето ти и малко видео матр'ял по въпроса (обърни внимание точно накрая):

http://video.google.com/videoplay?docid=7107603909019200490&q=senna+vs+prost

Сигурен съм, че всички, които сега плюят Шуми, и възхваляват Сена (без да са гледали нито едно негово състезание), ако се бяха родили през 70-те, щяха да оплюват още по-ожесточено Сена. Просто е много тъпо да оплюваш Шумахер, защото не бил спортсмен, и се бутал, и в същото време да възхваляваш Сена, който караше дори и по-брутално, и именно това го направи толкова велик. Което се отнася впрочем и за Шумахер.

Колега евала за клипа,признавам че не съм гледал това състезание през '88,но кжо да се прави тогава беха други времена,съжалявам :oops:

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Вто 24 окт 2006 20:30

Ако някой споделя логиката на Жак Вилньов /този не беше ли един "шампион" дето никой го не иска/, който обяснява защо Сена е велик а Шумахер не, това си е негов проблем.
“Сена също използваше “мръсни номера”, но го правеше с повече класа, по-интелигентно. Когато той изхвърли Прост от състезанието на “Сузука” през 1990 година, бразилецът беше казал, че ще го направи още преди старта. Тъжно е наистина, защото Михаел прави тези неща, поради факта, че си мисли, че е по-добър от всички останали. Той си мисли, че е по-голям и от самия спорт, но не е”
Сена изглежда си е мислил, че е най-слабият. :lol:
Като цяло ми се струва, че сравнението между двамата е израз на безсилие поради липса на аргументи. Просто се ползва един мит изграден до голима степен на фаталният край на кариерата му.

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Вто 24 окт 2006 20:36

MITKO_DVD написа:Колега евала за клипа,признавам че не съм гледал това състезание през '88,но кжо да се прави тогава беха други времена,съжалявам :oops:

Ура :yeaha:, един разкаял се!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”