Иначе не е нужно да си от БАН да се сметне повишаването на кинетичната енергия със скоростта, при 130 е 651 605J, при 140 е 756 216J, т.е. повишена със 7,6 процента скорост води до повишение със 16.1 процента на кинетичната енергия, което не е много, но и границата между жив и мъртъв при катастрофа е тънка...
Увеличаване на максималната скорост на 140кмч
-
DundyTheCroc
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч
Няма да коментирам идеята, аз ще продължа да си карам със 120, това за мен е безопасната скорост за нашите магистрали като возя семейството си, като разход също ме устройва, нямам си 6-та
Иначе не е нужно да си от БАН да се сметне повишаването на кинетичната енергия със скоростта, при 130 е 651 605J, при 140 е 756 216J, т.е. повишена със 7,6 процента скорост води до повишение със 16.1 процента на кинетичната енергия, което не е много, но и границата между жив и мъртъв при катастрофа е тънка...
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Никой не ви е опрял пистолет в главите да карате с максимално разрешената скорост,за това незнам какво ревете като ощипани ученички.
И тия дето най-много мрънкат да вземат да си признаят,че те градско летят с над 100 и то често,а не да се праят на светци.
Тука половината форум се изказва ,всеки от предния по -примерен,смях смях смях.
Нема нужда,знаеме се колко сме примерни
И тия дето най-много мрънкат да вземат да си признаят,че те градско летят с над 100 и то често,а не да се праят на светци.
Тука половината форум се изказва ,всеки от предния по -примерен,смях смях смях.
Нема нужда,знаеме се колко сме примерни

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Vidol Nikolov написа:Никой не ви е опрял пистолет в главите да карате с максимално разрешената скорост,за това незнам какво ревете като ощипани ученички.
Абе то ясно, че който иска ще си кара бавно, ама ако бъде увеличена скоростта (то сега не се спазва 120 от една част от задкормилните щанги, нека бъдем честни, че ако стане 140 пак няма да се спазва от същите

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Асене, сегашните са 130. 
I rest my case.
I rest my case.

- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Дядо ми, лека му пръст, спря да си кара колата, когато видя, че съвременното движение няма нищо общо с това на което той е свикнал. Не можа да привикне на натоварването и се отказа. Някои хора очевидно не са забелязали, че от десетилетие вече ограничението на АМ не е 120, а 130. Съвсем нормално е да стане повече. Полша, ако не се лъжа са на 140 на магистрала и 110 или 120 на междуградски. К'во им е? Да са заумирали повече - не са. Проблема никога не е бил в скоростта, а от идиотите на пътя. Бързи, бавни, несъобразителни, егоисти... малоумници. Нека вдигнат максималната, минималната също! Ако може и такси на километър да сложат - най-добре! Поне според мен.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
@stan4o_mc виж точно за полща как са на челни позиции в Европа по птп-та и жертви.Че поляците са пословични идиоти е друга тема,който е живял поне малко по германия,англия,холандия и тн. е имал досег с тях.
Че проблема е в идиотите да,но всички сме хора,колкото по висока е скоростта ако стане нещо шанса да се затриеш е по-голям.А ставането на нещо може да е свързано с това че някой пред теб или зад теб се е разсеял,някой неопитен не си е погледнал огледалото или нещо подобно,което не е направено нарочно от някой.Някои карат от една седмица,някои от една година,някои от 10 някои от 30 години.Всеки има различни рефлекси и не е казано че птп става само когато някой се прави на луд и не спазва правилата.Това разбира се е допълнтиелна предпоставка,но винаги има риск да стане нещо.И тези скорости трябва да са съобразени със следните неща-възможности за спиране на масовите автомобили,път,маркировка,ако се натресеш някъде с масова колал за "епохата" горе долу каква е максималната скорост при която имаш добри шансове да оцелееш.Ясно е че една съвременна кола спира от 150 сигурно по-бързо отколкото лада от 100 и същото се отанся и за удар че с по-нова кола с по-висока скорост шансовете са ти по-големи от лада с по-малка,но всичко трябва да е много точно премерено и преценено.Тука говорим че не сме дорасли на кривата ни магистрала за увеличаване на скорости.Хайде не съм аз човека,който ще ги прецени тези неща,нямам нужната компетения,но всичко трябва да бъде преценено.
Че проблема е в идиотите да,но всички сме хора,колкото по висока е скоростта ако стане нещо шанса да се затриеш е по-голям.А ставането на нещо може да е свързано с това че някой пред теб или зад теб се е разсеял,някой неопитен не си е погледнал огледалото или нещо подобно,което не е направено нарочно от някой.Някои карат от една седмица,някои от една година,някои от 10 някои от 30 години.Всеки има различни рефлекси и не е казано че птп става само когато някой се прави на луд и не спазва правилата.Това разбира се е допълнтиелна предпоставка,но винаги има риск да стане нещо.И тези скорости трябва да са съобразени със следните неща-възможности за спиране на масовите автомобили,път,маркировка,ако се натресеш някъде с масова колал за "епохата" горе долу каква е максималната скорост при която имаш добри шансове да оцелееш.Ясно е че една съвременна кола спира от 150 сигурно по-бързо отколкото лада от 100 и същото се отанся и за удар че с по-нова кола с по-висока скорост шансовете са ти по-големи от лада с по-малка,но всичко трябва да е много точно премерено и преценено.Тука говорим че не сме дорасли на кривата ни магистрала за увеличаване на скорости.Хайде не съм аз човека,който ще ги прецени тези неща,нямам нужната компетения,но всичко трябва да бъде преценено.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Хаиде сега да кажем кои е карал сас 160 км от Ст загора на магистралата до табелата София и как се е чувствал като е слязал от колата,малко водачи могат да издаржат да подаржат тая скорост нали,максималната скорост не е за постоянно даржене поради ред причини всичко е в главите ни
Немаме патища това е истината а и максималната скорост винаги се дава по ниска задане стават бели логически погледнато 

Немаме патища това е истината а и максималната скорост винаги се дава по ниска задане стават бели логически погледнато 

- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
stan4o_mc написа:Дядо ми, лека му пръст, спря да си кара колата, когато видя, че съвременното движение няма нищо общо с това на което той е свикнал. Не можа да привикне на натоварването и се отказа. Някои хора очевидно не са забелязали, че от десетилетие вече ограничението на АМ не е 120, а 130. Съвсем нормално е да стане повече. Полша, ако не се лъжа са на 140 на магистрала и 110 или 120 на междуградски. К'во им е? Да са заумирали повече - не са. Проблема никога не е бил в скоростта, а от идиотите на пътя. Бързи, бавни, несъобразителни, егоисти... малоумници. Нека вдигнат максималната, минималната също! Ако може и такси на километър да сложат - най-добре! Поне според мен.
Лъжеш се: http://www.shofior.com/speed_limits.html
Иначе за мен промяната е напълно безмислена. Нищо няма да се промени, така или иначе 80% от трафика се движи до 120км/ч. Може да има някаква полза когато имаме поне 1 цяла магистрала. До тогава само се чудят кво да правят някой хора

- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
@agent_kowalski, с това за съобразената безопасност съм съгласен. Полша за ПТП-та давам за пример, защото не съм видял да има съществени промени след вдигането на скоростта. Ако не се лъжа от много време са в челната тройка по катастрофи на глава от населението, не е от промените на сам.
Нямам намерение да споря, само вмятам голи размисли! Не твърдя и че съм прав!
http://fakti.bg/avto/4646-za-razreshena ... gistralite
п.п.
Според wiki и други източници скоростта е както казват колегите, т.е. съм в грешка. Извинявам се ако съм подвел някой!
Нямам намерение да споря, само вмятам голи размисли! Не твърдя и че съм прав!
http://fakti.bg/avto/4646-za-razreshena ... gistralite
п.п.
Според wiki и други източници скоростта е както казват колегите, т.е. съм в грешка. Извинявам се ако съм подвел някой!
Последна промяна от stan4o_mc на Чет 22 дек 2011 17:20, променено общо 1 път.
- boyanmt
- Автомобил:
- Двигател:
speed=140km/h ---->>>>> 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
escrime написа:Асене, сегашните са 130.
Опа, моя грешка, смятай колко съм отплеснат...
Иска ми се да е петък нещо...stan4o_mc написа:Полша, ако не се лъжа са на 140 на магистрала и 110 или 120 на междуградски. К'во им е? Да са заумирали повече - не са. Проблема никога не е бил в скоростта, а от идиотите на пътя.
Полша: населено - 50 или 60, извън населено - 90 или 100, магистрала - 130
Иначе за другото колега си абсолютно прав

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Все повече се убеждавам,че всички дето реват срещу висока разрешена маскимална скорост не могат да карат!
Явно е някакъв (под)съзнателен рефлекс
Явно е някакъв (под)съзнателен рефлекс
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А ти можеш ли да караш? Господин карач от НФС ли си? 
На кое отгоре отсичаш, че еди си кой не можел да кара и как прецени така по форума шоферските му способности
На кое отгоре отсичаш, че еди си кой не можел да кара и как прецени така по форума шоферските му способности

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:А ти можеш ли да караш? Господин карач от НФС ли си?
Ако се чувстваш засегнат не е нужно да се оправдаваш.Сега всички те разбраха ти от кои си

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На мен ми стана интересно как пък така реши, че тия дето карат по-бавно са по-слаби шофери от бързаците
Затова те попитах. Аз изобщо не мисля, че карам бавно (предвид, че карам 75 коня кола) 
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”