Какви филтри предпочитате/ползвате?
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какви филтри предпочитате/ползвате?
FILTRON и MANN!
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
чесно казано, не държа на марка относно филтрите. Просто не им робувам. Всичките са еднакви... Ква разлика да има в една кутийка с клапан, в една хартия и в един цилиндър с две тръбички?!
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
за въздушни mahle са номер 1, то си личи и от цената-двойна в сравнение сlean filter
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Маслен и въздушен на MANN горивен на HENGST, за мен това са 2 доказвали се марки за филтри, като го показват с отлична работа на двигателя. Може да са малко по скъпи от другите но си струват парите, все пак знаеш че даваш пари за немски филтри и си спокоен до следващата смяна 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Аз най-често слагам на MANN въздушен и маслен, а горивния е КНЕХТ и смятам че по-дорби от тях няма
е може би и Бош и те не са лоши обаче, ако идеш да си го купиш от Киров и Бош иначе не знаеш какво производство е.

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
При последното обслужване се бях засилил за въздушен филтър на Кнехт или Мале,но нещо ми се видяха скъпички и заложих на Бош.
Масления си го взимам от Порше. Все още оригиналния маслен за моя мотор е на народни цени
Масления си го взимам от Порше. Все още оригиналния маслен за моя мотор е на народни цени

Въздушен - Filtron - не знам дали съм доволен или не... не намирам разлика.
Маслен CST - пак няква ментелива марка, ама го сменям всяка пролет, както и въздушния.
Горивен - Bosch.
Като цяло ми е много интересно как ще се забележи разлика във въздушния или масления филтър.... Не се заяждам, просто наистина си нямам идея как се усеща разликата. Бях се засилил за K&N въздушен, кръгъл, на мястото на оригиналния, ама е неземени цени и бързо слязох на Земята.
На старата кола бях сложил спортен конусовиден филтър, освен, че ръмжече много приятно, разлика във вървежа или поведението на двигателя, не съм усетил.
Маслен CST - пак няква ментелива марка, ама го сменям всяка пролет, както и въздушния.
Горивен - Bosch.
Като цяло ми е много интересно как ще се забележи разлика във въздушния или масления филтър.... Не се заяждам, просто наистина си нямам идея как се усеща разликата. Бях се засилил за K&N въздушен, кръгъл, на мястото на оригиналния, ама е неземени цени и бързо слязох на Земята.
На старата кола бях сложил спортен конусовиден филтър, освен, че ръмжече много приятно, разлика във вървежа или поведението на двигателя, не съм усетил.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ман, Хенгст, Филтрон, че и Бош по-някога, все тая не намирам никаква разлика, на 15 годишен таралясник квот и да му сложа ни по-нов ще стане ни по-убаф 

- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Anonymous88 написа:MANN
+1

- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Скоро смених филтрите на Golf-а, с такива на "Маhle Original" 4-те: маслен, въздушен, горивен, и филтъра на купето (поленов). С доста добри впечатления съм за сега от тая марка, колицата дърпа прилично след смяната, a и с поленовия филтър сега по-чист въздух влиза в купето и няма никакви миризми. Разбрах че тези филтри били за сега най-добрите на пазара, та са и маалко по скъпички. Инъче преди слагах само на MANN и на HENGST никакви проблеми съм нямал с тях, но реших малко да пооразнобразя този път след смяната на маслото, чух добри отзиви от колеги за тази марка филтри...
http://www.euromotoelectrics.com/v/vspf ... iginal.jpg
http://www.euromotoelectrics.com/v/vspf ... iginal.jpg
- Gooliath
- Автомобил: GoLF 3 GTI
- Двигател: AGG 115hp
предимно MANN и може да се каже, че съм доволен от цена/качество
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Knecht и Mahle
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
Имам опит с оригинални VAG филтри и с Mahle, мога да кажа, че Mahle са по-добри, особено въздушния фълтър, които е много важен за FSI ДВГ. всички филтри с отстъпката ми струват 105 лв, а за оригиналните само масления е 45 лв...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”