Нов акумулатор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нов акумулатор
Какво точно гарантираш и как?
- Пешо2004
- Автомобил: VW Passat Variant 5.5
- Двигател: AVF 2004
Така съм съсипвал акумулатор на друга кола, не тази която карам в момента. И тя имаше проблеми с алтернатора. Не зареждаше нормално. Според теб ако отиде някъде да му заверят нов акумулатор с тези показатели ,дали ще се получи? Така, че аз му давам съвет на човека да провери кое не е наред със зарядната уредба на автомобила,за да не си купува нов акумулатор и после да оправя другите нередности. А ако ти си мислиш ,че под товар 13.5-13.6V е добър заряд,на празен ход - няма лошо право на мнение всеки има.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не мисля, че 13.6 при пуснати фарове е голяма драма. Това, че би трябвало да е повече е вярно, но как точно гарантираш, че ще се скапе акумулаторът и след колко време? След като ще използваме гръмки думи като "гарантирам", нека си говорим с конкретни цифри, а не с "имах една кола, която не зареждаше добре ..."!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Няма да изкара една година и ще спре да пали, това трябва да е достатъчно конкретно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Гусин адвокат, аз имам други наблюдения и ще си позволя да не се съглася с Вас.
Около 3г на 13.6 с пуснати фарове без никакви проблеми със запалването достатъчно добре ли е?
P.S. Пропуснах да уточня, че акумулаторът беше на неизвестна за мен възраст - наследен с колата.

Около 3г на 13.6 с пуснати фарове без никакви проблеми със запалването достатъчно добре ли е?
P.S. Пропуснах да уточня, че акумулаторът беше на неизвестна за мен възраст - наследен с колата.
Последна промяна от myrshavija на Сря 04 дек 2013 11:59, променено общо 1 път.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
13,6 V на празен ход, не е фатално, но особенно за градско не е оптимално тоест, вместо 5г. чисто хипотетично ще изкараш със следващия си акумулатор 3г. На повечето съвременни автомобили алтернаторите са в рамките на 14-14,5V.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Ми не знам аз например съм смемнил няколко реле регулатора и това е толкова си дават 13.65на праен ход 13.4 под товар. На жена ми валеото съшата работа. И винаги си е било толкоява това дава вярно мога малко да задигна ако си зачитя кабелите но до 13.8 това излиза от самия алтернатор. Колата се кара ежедневено на къси разстояния 6км. Акумулаторите ми карат между 3 и 4 години. без дозаряд. т. е карам докато падне свалям и купувам нов. Единствено с това IQ се видях в приключение. Освен да пробвам на оригиналния да му сменя четките ако въобще го намеря...
- Пешо2004
- Автомобил: VW Passat Variant 5.5
- Двигател: AVF 2004
myrshavija написа:Гусин адвокат, аз имам други наблюдения и ще си позволя да не се съглася с Вас.![]()
Първо аз нямам нужда от адвокати. Второ всеки си има глава на раменете. Само да вметна въпросната кола е Рено "Криво" 1991г. Все още в движение-чудо на чудесата. Откакто съм оправил зарядната система , а това беше преди 8 години(след като изхвърлих един акумулатор), колата е с български акумулатор Искра,обслужваем също на 8 години.С товар без товар-под 14V на празен ход не пада напрежението, а с малко газ(1500-2000 оборота) си държи 14,3-14,4V. Колата от 5 години се кара само в града ,80 % на много къси разстояния(разбирай 2-3 км). Но 2-3 пъти в годината пие по 40-50 мл дейонизирана вода, също толкова пъти и по 12-14 часа на едно много добро зарядно за акумулатори. Ти още му казвай на колегата, че всичко му е наред с колата. От моя страна няма проблем.
Само не каза дали можем да се обзаложим, и да отидем с колегата в първия читав сервиз или магазин и да се опитат да му заверят с тези показания нов акумулатор. На това питане не получавам отговор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Заверка на 13.6 вероятно няма да получим ... а може и да получим. Гаранция, че ще се скапе акумулаторът при такова напрежение, не можеш да дадеш. Както сам каза, всеки има глава на раменете. Ти даваш пример с умрял акумулатор. Аз давам пример с неумрял. Дали единствената причина да умре твоят е било напрежението от 13.6 не може да се каже. Крайното ти изказване на предната страница очевидно е мааалко преувеличено.
Достатъчно изчерпателен ли бях?
Достатъчно изчерпателен ли бях?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
myrshavija написа:Гусин адвокат, аз имам други наблюдения и ще си позволя да не се съглася с Вас.![]()
Гусин прокурор, аз пък си имам свои наблюдения и ще си позволя да се съглася със себе си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, как стана така, че моят не умря за една година? Божествена намеса?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз втора зима съм с тоя от Косер.

След като замени 9 годишната Варта с която купих колата,за сега нямам проблем.Пък и беше 120 лв с отстъпката,какво повече да искам.Има 2 години гаранция,която ми завериха на място с печат.Без дори да го слагам на колата.

След като замени 9 годишната Варта с която купих колата,за сега нямам проблем.Пък и беше 120 лв с отстъпката,какво повече да искам.Има 2 години гаранция,която ми завериха на място с печат.Без дори да го слагам на колата.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
TiL написа:Чудя се колко Ah да взема.
Колкото повече - толкова повече. Казал Мечо Пух и умрял от свръх доза

Това обаче не е опастност при акумулаторите и от повече глава не боли.
Последна промяна от radi_nrj на Нед 08 дек 2013 18:48, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
отвънка от морга за почти за без пари.Такъв за цели 5 евро на Пуловеро на сина изкара над 3г докато се продаде автомобила.Голчо 2 ра година е с подобен.
Здравейте на всички ! Искам да попитам дали някой е купувал акумулатор от akumulatori.bg дано не звучи като реклама
Предстои ми покупка на акумулатор и гледам ,че имат доста добри цени ,а и рекламата им се върти по някои телевизионни канали
Благодаря !

Предстои ми покупка на акумулатор и гледам ,че имат доста добри цени ,а и рекламата им се върти по някои телевизионни канали
Благодаря !
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”