Shell Fuel Safe - никога вече
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Re: Shell Fuel Safe - никога вече
Пак повтарям ,вижте състоянието на автомобилите си .... моята защо каквото и сипя с това върви и не намирам почти никаква разлика?(в повечето случаи на психична основа)
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Gigabyte написа:Пак повтарям ,вижте състоянието на автомобилите си .... моята защо каквото и сипя с това върви и не намирам почти никаква разлика?(в повечето случаи на психична основа)

-
DundyTheCroc
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
И аз се присъединявам към колегите, че какъвто и 95 да сипя, независимо от коя голяма верига, все толкова върви и гори.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Бахти!
Аз и на двете си коли повече от 360 км не мога да мина с пълен резервоар.
Независимо от коя "верига" сипвам.
Но вървежът им пък е различен.
Аз и на двете си коли повече от 360 км не мога да мина с пълен резервоар.
Независимо от коя "верига" сипвам.
Но вървежът им пък е различен.

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
radi_nrj написа:Freakylol написа:Добре обясни ми, защо с Шел минавам 410+- км с половин резервоар, а с Еко 520+- при 1 и също каране и хора и багаж?
Или това няма значение за теб, щом върви колата давай..
Тоя разход от всяка. И сега ще ми кажеш че си зареждал от 5 различни Шела и всеки път си минавал 410км. Аз съм имал подобна разлика при зареждане от една и съща бензиностанция.
3 са ми достатъчни за да преценя
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Да го кажем директно с бензин 95 екто се минават по един и същи маршрут 115 км ,с Петрол 90 това е 1.8 ABS не сток.
Дизела ..понеже колега каза състоянието на автомобилите.. Mitsubishi L200 Did na 43 00 km . С fuel save мъка.. и понеже гледам колко м ие boost-а в реално време... бучи и се мъчи.
Ромпетрол не сваля разход но върви без забеежки и една идея тихо.
Лукойл EctoDiesel и тихо и върви с по-малко натискане на педала..от там и намален разход.
Днес съм с SuperDiesel т.е нормалният Лукойлски + Castrol TDA... хубави ефекти още на първото сипване.
Shell=Shit... накратко.
Дизела ..понеже колега каза състоянието на автомобилите.. Mitsubishi L200 Did na 43 00 km . С fuel save мъка.. и понеже гледам колко м ие boost-а в реално време... бучи и се мъчи.
Ромпетрол не сваля разход но върви без забеежки и една идея тихо.
Лукойл EctoDiesel и тихо и върви с по-малко натискане на педала..от там и намален разход.
Днес съм с SuperDiesel т.е нормалният Лукойлски + Castrol TDA... хубави ефекти още на първото сипване.
Shell=Shit... накратко.
Колеги , няма Шел няма Мел
всички зареждат от Нефтохим и после си слагат тяхните бъркочи (добавки).Става въпрос за повечето бензиностанции.Има и някои други фирми които внасят горива от Румъния, но главно се зарежда от Нефтохим-Бургас.Ако някой си мисли ,че карат горивата от Австрия или Германия според мен е в някаква голяма грешка.Просто човек трябва да се поинтересува за пазара на горива на едро и се вижда кой са фирмите зареждачи на големите вериги бензиностанции.

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо му няма на Шел.Може би най сериозната компания в БГ.Причината е в главите Ви!От там съм заредил тонове гориво!И как го изчислихте,че минахте 5-10км по малко
предлагам по един българин за борд компютър във всеки Фолксваген.Може и по евтино да им излиза на германците
ПП Техничски проблем може да стане на всяка една бензиностанция,както и по колите Ви!!!
предлагам по един българин за борд компютър във всеки Фолксваген.Може и по евтино да им излиза на германците
ПП Техничски проблем може да стане на всяка една бензиностанция,както и по колите Ви!!!
Шел може да са сериозна компания в света, но не и у нас, щом позволяват така да им се петни името с некачествени горива.
- Freakylol
- Автомобил:
H2O написа:Нищо му няма на Шел.Може би най сериозната компания в БГ.Причината е в главите Ви!От там съм заредил тонове гориво!И как го изчислихте,че минахте 5-10км по малкопредлагам по един българин за борд компютър във всеки Фолксваген.Може и по евтино да им излиза на германците
![]()
Какво ми има на главата и какво не това теб не те интересува. Видял съм, че колата измина по малко километри и то не с разлика от 10-20 км.. видял съм, че колата е по-спъната в сравнение с тази от ЕКО или РомПетрол за мен това е достатъчен критерии, че нафтата им е мизерна, а на теб щом ти изнася си сипвай и другото което нямам борд, само пълно-пълно
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Freakylol въоще не ме интересува какво има в главата ти
само казвам,че там е причината...
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Какво ми има на главата и какво не това теб не те интересува. Видял съм, че колата измина по малко километри и то не с разлика от 10-20 км.. видял съм, че колата е по-спъната в сравнение с тази от ЕКО или РомПетрол за мен това е достатъчен критерии, че нафтата им е мизерна, а на теб щом ти изнася си сипвай и другото което нямам борд, само пълно-пълно
Да ти обяснявам ли как в Голф 4 бензин ми сипаха 66 литра ( по спомен,май бяха повече ) на едно Еко...
После се разбра че не в тях е проблема,а в колата....
И си мислех че харчи адски малко с горивото на Еко....
Имам Лада 2015. Чисто нова е купувана. Сипвам от пълно през празно до пълно....
Аман от това Еко,Петрол,ОМВ и Лукоил....
Колата харчи най-малко,върви прилично и е една идея по-тиха с горивото от Ромпетрол.
Колата е 89 година,на 78 000 км,карбуратор.
При нея всяко кофти гориво се забелязва ведната...
Когато фактите говорят и боговете мълчат.
ПС: Все пак в този форум веригата Еко в нещо всято... Защо ли е така ??? И до кога ??
Въпросът беше риторичен,какво обича да казва един важен човек в този форум.

- Freakylol
- Автомобил:
Стига с тия проблеми в колата "бе" ако имам проблеми с колата ще ми гори с всички горива "адски много" не с определена верига е и защо си мислиш, че скапаната помпа-дюза не усеща скапаното гориво ми само твоя карбуратор усеща всичко. Kакво се занимавам да ти обяснявам за мене шел е боклук на тебе като ти харесва си сипвай там айде лека ти нощ ; )
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
,голфето работеше като ново тогава.. Какво ще кажете за OMV 95 в което има толкова вода ,че Лада Самара не иска да запали и се наложи да се изтача резервоара ,а това което изтече беше като зелева чорба.. Нa колегата с умните съвети.. задачка за вкъщи да сметне разход на 1.8 ABS 10 литра и изминати 75 км.. и после нашите глави били ..
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Какво ще кажете за OMV 95 в което има толкова вода ,че Лада Самара не иска да запали и се наложи да се изтача резервоара ,а това което изтече беше като зелева чорба..
Два пъти ми се е случвало същото,понеже зареждах с голямата отстъпка на ЕКО И Лукоил.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”