Shell Fuel Safe - никога вече

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Re: Shell Fuel Safe - никога вече

Мнениеот Gigabyte » Чет 15 ное 2012 18:24

Пак повтарям ,вижте състоянието на автомобилите си .... моята защо каквото и сипя с това върви и не намирам почти никаква разлика?(в повечето случаи на психична основа)

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Чет 15 ное 2012 18:43

Gigabyte написа:Пак повтарям ,вижте състоянието на автомобилите си .... моята защо каквото и сипя с това върви и не намирам почти никаква разлика?(в повечето случаи на психична основа)

:да:

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 15 ное 2012 19:12

И аз се присъединявам към колегите, че какъвто и 95 да сипя, независимо от коя голяма верига, все толкова върви и гори.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 15 ное 2012 21:06

Бахти!
Аз и на двете си коли повече от 360 км не мога да мина с пълен резервоар.
Независимо от коя "верига" сипвам. :dontknow:
Но вървежът им пък е различен. :drive

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 15 ное 2012 21:59

radi_nrj написа:
Freakylol написа:Добре обясни ми, защо с Шел минавам 410+- км с половин резервоар, а с Еко 520+- при 1 и също каране и хора и багаж?
Или това няма значение за теб, щом върви колата давай..

Тоя разход от всяка. И сега ще ми кажеш че си зареждал от 5 различни Шела и всеки път си минавал 410км. Аз съм имал подобна разлика при зареждане от една и съща бензиностанция.

3 са ми достатъчни за да преценя ;)

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Чет 15 ное 2012 22:27

Да го кажем директно с бензин 95 екто се минават по един и същи маршрут 115 км ,с Петрол 90 това е 1.8 ABS не сток.

Дизела ..понеже колега каза състоянието на автомобилите.. Mitsubishi L200 Did na 43 00 km . С fuel save мъка.. и понеже гледам колко м ие boost-а в реално време... бучи и се мъчи.
Ромпетрол не сваля разход но върви без забеежки и една идея тихо.
Лукойл EctoDiesel и тихо и върви с по-малко натискане на педала..от там и намален разход.
Днес съм с SuperDiesel т.е нормалният Лукойлски + Castrol TDA... хубави ефекти още на първото сипване.

Shell=Shit... накратко.

Потребителски аватар
nqakak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nqakak » Съб 17 ное 2012 9:31

Колеги , няма Шел няма Мел :D всички зареждат от Нефтохим и после си слагат тяхните бъркочи (добавки).Става въпрос за повечето бензиностанции.Има и някои други фирми които внасят горива от Румъния, но главно се зарежда от Нефтохим-Бургас.Ако някой си мисли ,че карат горивата от Австрия или Германия според мен е в някаква голяма грешка.Просто човек трябва да се поинтересува за пазара на горива на едро и се вижда кой са фирмите зареждачи на големите вериги бензиностанции. :beer :beer

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 17 ное 2012 9:48

Нищо му няма на Шел.Може би най сериозната компания в БГ.Причината е в главите Ви!От там съм заредил тонове гориво!И как го изчислихте,че минахте 5-10км по малко mhihi предлагам по един българин за борд компютър във всеки Фолксваген.Може и по евтино да им излиза на германците mhihi
ПП Техничски проблем може да стане на всяка една бензиностанция,както и по колите Ви!!!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 17 ное 2012 12:15

Шел може да са сериозна компания в света, но не и у нас, щом позволяват така да им се петни името с некачествени горива.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:

Мнениеот Freakylol » Съб 17 ное 2012 13:01

H2O написа:Нищо му няма на Шел.Може би най сериозната компания в БГ.Причината е в главите Ви!От там съм заредил тонове гориво!И как го изчислихте,че минахте 5-10км по малко mhihi предлагам по един българин за борд компютър във всеки Фолксваген.Може и по евтино да им излиза на германците mhihi
ПП Техничски проблем може да стане на всяка една бензиностанция,както и по колите Ви!!!

Какво ми има на главата и какво не това теб не те интересува. Видял съм, че колата измина по малко километри и то не с разлика от 10-20 км.. видял съм, че колата е по-спъната в сравнение с тази от ЕКО или РомПетрол за мен това е достатъчен критерии, че нафтата им е мизерна, а на теб щом ти изнася си сипвай и другото което нямам борд, само пълно-пълно ;)

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 17 ное 2012 17:34

Freakylol въоще не ме интересува какво има в главата ти :mrgreen: само казвам,че там е причината...

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 17 ное 2012 18:03

Какво ми има на главата и какво не това теб не те интересува. Видял съм, че колата измина по малко километри и то не с разлика от 10-20 км.. видял съм, че колата е по-спъната в сравнение с тази от ЕКО или РомПетрол за мен това е достатъчен критерии, че нафтата им е мизерна, а на теб щом ти изнася си сипвай и другото което нямам борд, само пълно-пълно

Да ти обяснявам ли как в Голф 4 бензин ми сипаха 66 литра ( по спомен,май бяха повече ) на едно Еко... :screwy После се разбра че не в тях е проблема,а в колата.... :012:

И си мислех че харчи адски малко с горивото на Еко.... :banghead: :012:

Имам Лада 2015. Чисто нова е купувана. Сипвам от пълно през празно до пълно.... :012:

Аман от това Еко,Петрол,ОМВ и Лукоил.... :banghead: :horror:

Колата харчи най-малко,върви прилично и е една идея по-тиха с горивото от Ромпетрол. :deal :deal

Колата е 89 година,на 78 000 км,карбуратор.

При нея всяко кофти гориво се забелязва ведната... :012:

Когато фактите говорят и боговете мълчат.

ПС: Все пак в този форум веригата Еко в нещо всято... Защо ли е така ??? И до кога ??

Въпросът беше риторичен,какво обича да казва един важен човек в този форум. mhihi :012:

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:

Мнениеот Freakylol » Съб 17 ное 2012 18:20

Стига с тия проблеми в колата "бе" ако имам проблеми с колата ще ми гори с всички горива "адски много" не с определена верига е и защо си мислиш, че скапаната помпа-дюза не усеща скапаното гориво ми само твоя карбуратор усеща всичко. Kакво се занимавам да ти обяснявам за мене шел е боклук на тебе като ти харесва си сипвай там айде лека ти нощ ; )

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 17 ное 2012 21:35

:) За да пълна картинката и да разберем ,че кочината си е само при нас в БГ.. унгарски 95 няма ама нищо общо с нашия бъркоч :beat_butt2 ,голфето работеше като ново тогава..
Какво ще кажете за OMV 95 в което има толкова вода ,че Лада Самара не иска да запали и се наложи да се изтача резервоара ,а това което изтече беше като зелева чорба.. Нa колегата с умните съвети.. задачка за вкъщи да сметне разход на 1.8 ABS 10 литра и изминати 75 км.. и после нашите глави били ..

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 17 ное 2012 22:52

Какво ще кажете за OMV 95 в което има толкова вода ,че Лада Самара не иска да запали и се наложи да се изтача резервоара ,а това което изтече беше като зелева чорба..

Два пъти ми се е случвало същото,понеже зареждах с голямата отстъпка на ЕКО И Лукоил. :012: :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”