До сега не съм получавал нищо друго по тази кола, освен едно известие От Гаранционния фонд преди месец, че по колата не е сключена гражданска. Само че хората отдолу са отбелязали, че ако вече не съм аз собственика на тази кола, това писмо не се отнася за мен! Още тогава ми светна лампичката, че новия собственик си кара колата без да я прехвълил навремето.
Друго ми е по-интересно. Какво ще стане с колата след тия 6 месеца със свалени номера? Кого ще потърсят като собственик? Новия ли? Че той ако се яви ще подлежи на санкция за непрехвърления автомобил! Мен? Аз вече съм предоставил договор за продажбата!?
отписване на автомобил в кат при продажба
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Re: отписване на автомобил в кат при продажба
КАТ не ги интересува какво ще се случи с дерегистрираната кола.Най-вероятно ще бъде обявена за продажба на части.Или този,който я е купил от теб ще те търси за да я регистрираш наново,което едва ли ще се случи.Третият вариянт е криминален-краде два номера и си я кара с тях,докато не го сбарат органите... 
Интересно е обаче,ако теб те спрът за проверка и се окаже,че в базата данни на КАТ излезе,че имаш неплатен акт или актове свързани с този автомобил през периода след като си я продал.

Интересно е обаче,ако теб те спрът за проверка и се окаже,че в базата данни на КАТ излезе,че имаш неплатен акт или актове свързани с този автомобил през периода след като си я продал.

- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
След като вече представих пред КАТ договора за продажбата на тази кола, би трябвало в техните регистри нищо след датата на тази продажба да е спрямо мен! Или ако има нещо случило се, то да бъде коригирано и отнесено към актуалния собственик за времето на нарушението!
Последна промяна от IvanMan на Съб 15 юни 2019 5:22, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Израза"би трябвало" в случая е доооста несигурен и разтеглив...Актуалният собственик за органите на КАТ си ти,защото талона и номерата са на твое име.Това,че си представил нотариален акт не променя положението при справка през системата на КАТ.За този номер излизат твоите данни.Документите,които си представил са в хартиен вариянт и си стоят в досието,но не са актуализират в електронният им регистър и де факто при всяка проверка в системата ще излизат твоят адрес и данни т.н и ще бъдеш търсен за отговорност.Затова ти препоръчах да имаш събрани всички документи свързани с тази кола и нейната продажба,както и да предвидиш регулярни разходки до КАТ...
Споделям тези мой размисли имайки в предвид личен опит в подобен казус.
Споделям тези мой размисли имайки в предвид личен опит в подобен казус.

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Нарочно не се изрива батака в тая държава...за толкова години да не се свържат службите да се махнат тетрадките...в момента в който нотариуса натисне ентър бутона..новата информация да не се отбележи във всички служби които това действие ги касае... някой има интерес да е така....кой ли?
Сега се замислям и аз имам една такава кола неотписана слава богу че беше 2000г и беше със старите номера та собственика дори и да не я е регистрирал е била служебно отписана...
Сега се замислям и аз имам една такава кола неотписана слава богу че беше 2000г и беше със старите номера та собственика дори и да не я е регистрирал е била служебно отписана...
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
Думите на служителката бяха: "Отивате на гише 15 с копие от договора за продажба и ЗАБРАВЯТЕ за тая кола"! Само времето ще покаже... Естествено ще си пазя входящия номер, който получих.
Доколкото съм чувал, до две седмици отнема да се обработват подадените данни и да бъдат активни в електронната система на КАТ.
Доколкото съм чувал, до две седмици отнема да се обработват подадените данни и да бъдат активни в електронната система на КАТ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”