golf_td написа:аз си сменям телефона - само защото на стария батерията "умря", но след като си купих нова батерия, установих , че тя е преждевременно остаряла още в кутията, тоест не мога да го ползвам телефона - и да смених го , но след като колата мога да я карам защо да я сменям, само за да видя какво е новото? - че мога да си хвана едно ново такси и пак ще видя какво е новото , не е казано , че човек непрекъснато търси промяната, просто не мисли практично, а е роб на някакво течение или мода - както сега родителите глезят децата си с ново айфонче , защото съученика му имал и да не остане по-назад детето , а че майката и бащата се чудят как да свържат двата края е друг въпрос - после същото това дете вече като стане голям човек няма да може да оцени нещата, ако е получавало всичко, което иска! И с жените е така, да - но навлизаме в друга тема, но ето вижте в нашето време какво става - изневери , раздели , свинщини? Това харесва ли ви? Нашите баби и дядовци обикновено ги е разделяла смъртта нали ?А те също са живели по един живот, не 1000. А сега всеки гледа единствено собственото си канче , на него да му е добре, един път се живеело и т.н. - а онези ценности включително и морални от онези години ги няма!В момента този форум има друга насоченост затова по темата - всички компании искат да имат оборот,но не това е причината за това да правят калпави коли - проблема е един - искат бързо забогатяване , ти и да правиш качествени коли пак ще имаш оборот, но вероятно няма да забогатееш толкова бързо- тук говорим за алчност, което е съвсем друга бира!Аз не подкрепям тази алчност , затова карам стари автомобили, сега много маймунки са на клона , посредници , банки - то една нова кола не е твоя , тя е на банката в повечето случаи! А и като казвате , че всяка техника е така - до къде ще го докарат хората - замислете се малко - нов телевизор , компютър, хладилник, пералня - всичко ли трябва да се сменя на 5,6,7 години ? Къде ще му излезе края така , хората ще стигнат до просешка тояга, има вещи за дълготрайна употреба и определено автомобила трябва да е една от тези вещи!
Колега, извинявай, ама ти сега се люшкаш в другата крайност - елементарното, консуматорско мислене! Аз съм също много против това мислене и начин на живот, но все пак, човекът търси кола за 5-6 бона, едва ли можем да го сложим в тая графа! Онези са баровци, които не пишат тука, вярвай ми!
Човешките разбирания и възприятия също се променят, иначе, да сме още в пещерите! Ако човекът, с когото живееш, ти стане чужд в даден момент, какво, ще се насилваш да живееш с него, само щото, канона го повелява ли? Просто трябва да приемем, че вечни работи няма, нито коли, нито жени, нито работа, нито каквото и да е друго!
Има обаче и нещо, не по-малко дразнещо, от консуматорското мислене! Гледам тука, разни теми, с десетки страници, как се насилват коли, образно казано! Слагат им се всякакви кичозни финтифлюшки, дотук добре, всеки си има вкусове, ама що тука да го обсъждаме? А още по-странното е, че ако се изкажеш критично, веднага си анатемосан, предупреден, и прочие! Сякаш, ако на едно прасе му закачиш панделка и звънче, престава да бъде прасе ли? И ако кажеш, че е прасе, каквото и да му слагат, те обявявят, че нищо не разбираш, че си глупав, и т.н. Ето, това е по-страшното, от това, дали колегата ще вземе по-нова кола, или ще кара старата, все са бракми!