Електронни винетки сменят хартиените стикери
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Електронни винетки сменят хартиените стикери
На винетката нали е перфорино до кога е?
- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008
Днес спирах на омв, ЕКО, Лукойл и никой не продава винетки. Пробвах чрез интернет пак не успявам. В момента съм в Димитровград, а утре трябва да пътувам за Сапарева баня. Утре сутринта ще хода до пощата да видя дали от там ще мога да си купя, ако не ще карам без винетка и ако ме спрат ще ги накарам те да ми купят
-
- Автомобил: VAG 5+
- Двигател: engine19
Може да провериш в магазин на А1 (ако ти е близо).
Защо не става през интернет ?
- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008
deas написа:Може да провериш в магазин на А1 (ако ти е близо).
Блокира сайта. Ходих на Стара загора без винетка. Сега жива ми пак пробва чрез интернет и казва че са изтеглили пари от картата пък ще видим
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте аз днес се пробвах да конвектирам винеткитр на двата ми автомобила в бгтол, сега след проверка на конвектирана винетка ми дава ,че винетката е конвектирана. Но нещо ме самнява тази работа, защото едната ми кола я купих 2018г с годишна винетка без касов бон за винетката и сам на 100% сигорен ,че не е за този автомобил, а системата ми я прие и пише ,че е конвектирана.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
от цялата работа стигам до извода че от АПИ нямат база данни коя кола има винетка.ако имах щяха да си въведат данните и нямаше да има нужда от конвертиране.
може да имат на хартия всичко-номера на коли и номера на винетки,но в електронен вариант го нямат и сега с тоя сайт се опитват да си създадът такъв електронен регистър инъче тия от тол-патрулките трябва да спират всяка кола за проверка за която радарната им система засече че няма данни за валидна винетка
пп:някой пробвал ли е да конвертита винетка със дата декември 2019?
може да имат на хартия всичко-номера на коли и номера на винетки,но в електронен вариант го нямат и сега с тоя сайт се опитват да си създадът такъв електронен регистър инъче тия от тол-патрулките трябва да спират всяка кола за проверка за която радарната им система засече че няма данни за валидна винетка
пп:някой пробвал ли е да конвертита винетка със дата декември 2019?
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
инжектопляктор написа:Traytor написа: отделно ще се спре с това ползване на една винетка от 2-3-5 коли.
Че аз не съм против това да купиш винетка и да я ползваш на 1-2, ако искаш 10 коли. Стига да можеш да я ползваш в даден момент на 1 кола. Има ли значение от 3-те коли коя ще ползва винетката, като в един момент само 1 от тия коли може да натоварва пътя, независимо коя е тя? В момента законът те рекетира по тоя начин. Да си плащаш индивидуално винетка за всяка кола, независимо дали я караш 1 път в месеца извън града или всеки ден. Това е все едно да си изкараш карта за ски лифта и да ти кажат, че можеш да я ползваш само със ските, с които си бил, докато си си правил тая карта, а с други ски - не важи.
.
Адски си прав и съм на същото мнение. Жалко е че повечето не го разбират
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
ако нямат база данни и си конвертираш винетката вместо до 31 януари до 31 декември 

то, какво да пробваш като нямаш обратна връзка за нищо ...
пак пробвах на друга кола и при проверка ми изкарва, че нямало електронна винетка ...
разбира се пак се съгласяваш с общи условия, които ги няма, и пак мейла, който въвеждаш, е счупен (без @ и .)
пак пробвах на друга кола и при проверка ми изкарва, че нямало електронна винетка ...
разбира се пак се съгласяваш с общи условия, които ги няма, и пак мейла, който въвеждаш, е счупен (без @ и .)
при мен след конвертиране не излизаше няколко дни, после конвертирах пак и стана, сега влизам пак да проверя и излиза, че няма :D карам си така и като ме спрат да си я конвертират.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Здравейте колеги,
Щастлива Нова година за вас и вашите семейства!
Относно тези винетки има нещо в мъгла относно срока на валидност. На моята за 2018г. има перфорирани ден 7-ми и месец Март. Означава ли това, че е валидна до 07.03.2019?
Благодаря за отговорите ви.
Относно тези винетки има нещо в мъгла относно срока на валидност. На моята за 2018г. има перфорирани ден 7-ми и месец Март. Означава ли това, че е валидна до 07.03.2019?
-
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:то, какво да пробваш като нямаш обратна връзка за нищо ...
При проверка не проверяваи за електронна, а провери за конвектирана. И на мен не ми излиза за електронна но за конвектирана излиза ,че имам.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Volkswangel написа:Здравейте колеги,
По-скоро до 06.03,19 г.
Sstefaan84 написа:VWGT написа:то, какво да пробваш като нямаш обратна връзка за нищо ...
При проверка не проверяваи за електронна, а провери за конвектирана. И на мен не ми излиза за електронна но за конвектирана излиза ,че имам.
ооо боже :) колега мерси за инфото, вторият бутон изобщо не съм го забелязвал до сега!
значи вече имам две конвертирани винетки, защото съм пробвал два пъти :)) и двете излизат на един и същи номер, с една и съща валидност. Това също ми се струва нередно някак ...
Колата е със сменен номер след закупуването на винетката. Номерът, който официално регистрирах при закупуването на винетката беше временен. При реггистрацията съм въвеждал датата, която е продупчена на винетката (в случая на моята дъпките са на 1 за ден и 2 за месец).
Сега ще пробвам да регистрирам винетка с произволен срок :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Исках да проверя, за пунктовете за продажба ( директна, че не обичам ей така да си давам мейли и т.н. ) но... нещо явно не е наред, излиза ми карта без съответните обозначени места за пазаруване. Типично свършена работа по Бг стандарт....Преди можеше да се купи от най-близката бензиностанция, примерно нали . Сега как стоят нещата в действителност ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”