Антифриз с добро съотношение цена/качество?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Re: Антифриз с добро съотношение цена/качество?

Мнениеот barutchiev » Пет 07 окт 2016 9:58

Първо излиза 12 лв.1.5 л. Второ там работят с огромни количества.Малко офтопик,но за пример.Поръчвам от Китай несесер за документи.Плащам 1.5 долара.В цената влиза труда,материала,печалбата и доставката.Получавам го в плик,на който има марки за 17 долара.Викам си какво става м..ка му.Каква е логиката,но изглежда хората печелят от количеството.Дори и в момента (с мен) да са на загуба.Същото е и тук.Литрите ,с които работят HEPU,дали имат нещо общо с тези????

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 07 окт 2016 9:59

Колеги, редовно следя форума и едно нещо започва да ми прави впечатление. По мое мнение, форумът все повече заприличва на форум по плюене, а не на форум за взаимопомощ. Някой напише, че е направил еди какво си или е купил еди що си и веднага 5 човека му се нахвърлят да му обяснят колко е сбъркал или как се е прецакал с цената. При това изразите, които се използват, не са никак лицеприятни. Толкова ли е трудно да сме коректни и толерантни един спрямо друг?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 07 окт 2016 10:03

barutchiev написа:Същото е и тук.Литрите ,с които работят HEPU,дали имат нещо общо с тези????

А заплатите в Германия и цената за транспорта дали имат нещо общо с тези тук? Излизало 12лв. В интерес на истината, бутилка чист спирт струва 9лв и разредена 1:3 подсигурява против замръзване на -30. Според теб с каква течност за чистачки имам намерение да карам зимата?
Нямам никакво намерение повече да си купя ЗИМНА течност за чистачки. Купих концентрат на 7лв/литъра. Замръзна в казанчето. :twisted
Ето какво представлява антифриз Sevan, сложен във фризера при -18 до -20, като е разреден 1:1 до -20. Това е практически лед, не е дори и киша. Само не е толкова твърд, колкото обикновеният лед.
Изображение

Последна промяна от инжектопляктор на Пет 07 окт 2016 10:06, променено общо 1 път.

barutchiev

Re: RE: Re: Антифриз с добро съотношение цена/качество?

Мнениеот barutchiev » Пет 07 окт 2016 10:05

инжектопляктор написа:
barutchiev написа:Същото е и тук.Литрите ,с които работят HEPU,дали имат нещо общо с тези????

А заплатите в Германия и цената за транспорта дали имат нещо общо с тези тук? Излизало 12лв. В интерес на истината, бутилка чист спирт струва 9лв и разредена 1:3 подсигурява против замръзване на -30. Според теб с каква течност за чистачки имам намерение да карам зимата?
Нямам никакво намерение повече да си купя ЗИМНА течност за чистачки. Купих концентрат на 7лв/литъра. Замръзна в казанчето. :twisted

Спирта е летлив и когато постои се губят качествата.
А доколкото за заплатите няма спор.Да не оспамваме темата.Исках да кажа,че когато една икономика е силна,може да си позволява такива неща

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 07 окт 2016 10:09

barutchiev написа:Спирта е летлив и когато постои се губят качествата.

Не замръзването на течността за чистачки се подсигурява от 1 съставка - МЕТАНОЛ. Това е отпадъчен алкохол при производството/дестилацията на етанол и е силно отровен. От него се ослепява. Това дишате в колите си под формата на зимна течност за чистачки с аромат на дъвка. Аз търсих зимна течност за чистачки, която няма в състава си метанол, а етанол - не намерих такава. Но си направих разходка и ме заболяха краката.
Зимата спиртът няма как да се изпари толкова бързо, защото колкото по-ниска е температурата - по-бавно е изпарението. Още повече, че затворен в казанчето за течност за чистачки няма къде да ходи. Тя ракията като я продават в бутилки, етанолът никъде не е отишъл. :biggrin

barutchiev

Мнениеот barutchiev » Пет 07 окт 2016 10:09

Pet_rov написа:Колеги, редовно следя форума и едно нещо започва да ми прави впечатление. По мое мнение, форумът все повече заприличва на форум по плюене, а не на форум за взаимопомощ. Някой напише, че е направил еди какво си или е купил еди що си и веднага 5 човека му се нахвърлят да му обяснят колко е сбъркал или как се е прецакал с цената. При това изразите, които се използват, не са никак лицеприятни. Толкова ли е трудно да сме коректни и толерантни един спрямо друг?

Страшно прав си колега.

@инжепляктор,колега,добре че спирта се запалва иначе сигурно и в радиатора щеше да налееш "първак" за да си сигурен.
Това е мястото,което всеки може да каже от какво е доволен и от какво -не.Това си е огромна помощ в избора.

Последна промяна от barutchiev на Пет 07 окт 2016 10:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 07 окт 2016 10:13

Благодаря, колега, но за съжаление нещата продължават по същия начин във всяка трета, да не кажа втора тема.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 07 окт 2016 10:14

Pet_rov написа:..веднага 5 човека му се нахвърлят да му обяснят колко е сбъркал или как се е прецакал с цената.?

Не, мен ме е яд, че българското е по-скъпо от вносното от 2000км. И напук ще спра да купувам български неща, нищо че уж подкрепям българските производители. Защото то или по-скъпо, или боклук, или и двете. :screwy
Мога ли аз да гадая кой български продукт става и до кога ще става? В този форум бяха писали на няколко места, че Sevan-ското не замръзвало и си държало на опаковката. Изглежда това вече не е така. Добре, че набутването не беше за моя сметка. Приятел си сменя антифриза и решихме да направим ФРИЗЕР-ТЕСТ.
barutchiev написа:@инжепляктор,колега,добре че спирта се запалва иначе сигурно и в радиатора щеше да налееш "първак" за да си сигурен.

Ами в течността за чистачки има метанол. Отровен. Едва ли етанолът, който ще сложа в казанчето е по-вреден. Поне знам колко слагам. Ако намеря етиленгликол, ще почна да си правя и антифриз. Да знам, че не замръзва. То така вече стана - ако искаш нещо да стане както трябва, направи си го сам. :no :beer
Цъкнете на картинката по-горе. Да видите истински български продукт с надпис АНТИФРИЗ. Антифриз, ама летен.

barutchiev

Мнениеот barutchiev » Пет 07 окт 2016 10:27

Възможно е да са развалили качеството.Аз лично от този не съм пробвал.За това е форума.Сега вече ще знам колко мога да се доверя на този който си тествал.Не е нужно всичко българско да се слага под общ знаменател.А и когато някой реши да прави ментета го прави с големи имена.Има достатъчно изпарили се и с "оригинални" и "качествени" масла на огромни производители.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 07 окт 2016 10:44

[quote="инжектопляктор"]Аз търсих зимна течност за чистачки, която няма в състава си метанол, а етанол - не намерих такава. Но си направих разходка и ме заболяха краката.
:biggrin[quote]
Явно не търсиш където трябва.
Само в Кауфланд са два вида...
:th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 07 окт 2016 11:38

На Севан всичко е боклук, коресилинът им не може да измие блажна боя от четката...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 07 окт 2016 13:18

muns61 написа:На Севан всичко е боклук, коресилинът им не може да измие блажна боя от четката...

Ето това казва друг потребител във форума:
Mihailov78 написа:Аз ползвам синият Sevan от доста време насам. По-добър е от масовите мотокси и други български помии. За мен е ок, не съм имал проблеми с него. Мисля, че може да се разчита на този производител.

Явно не е актуално?
barutchiev написа:...Сега вече ще знам колко мога да се доверя на този който си тествал.Не е нужно всичко българско да се слага под общ знаменател.

Мога ли аз за всяко едно нещо да дам пари, та да го тествам? Кога ще се появи регулаторен орган, който да търси сметка за продукти, които не отговарят на написаните на опаковката характеристики? Нали знаеш, че 7 милиона пъти да се купи един боклук...само за теста..производителят е няколко милиона лева напред. :a045

Потребителски аватар
karelia
Автомобил: Seat Ibiza 96г
Двигател: ABD

Мнениеот karelia » Пет 07 окт 2016 19:30

Колеги аз си карах голф 2 вместо с антифриз,с пропилен глюкол концентрат на минус 70,разреждах 1 към две...

barutchiev

Мнениеот barutchiev » Съб 08 окт 2016 8:04

karelia написа:Колеги аз си карах голф 2 вместо с антифриз,с пропилен глюкол концентрат на минус 70,разреждах 1 към две...

Който иска има го в наличност тук.1 л е около 4 кинта

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 08 окт 2016 9:25

инжектопляктор написа:
muns61 написа:На Севан всичко е боклук, коресилинът им не може да измие блажна боя от четката...

Ето това казва друг потребител във форума:
Mihailov78 написа:Аз ползвам синият Sevan от доста време насам. По-добър е от масовите мотокси и други български помии. За мен е ок, не съм имал проблеми с него. Мисля, че може да се разчита на този производител.

Явно не е актуално?
barutchiev написа:...Сега вече ще знам колко мога да се доверя на този който си тествал.Не е нужно всичко българско да се слага под общ знаменател.

Мога ли аз за всяко едно нещо да дам пари, та да го тествам? Кога ще се появи регулаторен орган, който да търси сметка за продукти, които не отговарят на написаните на опаковката характеристики? Нали знаеш, че 7 милиона пъти да се купи един боклук...само за теста..производителят е няколко милиона лева напред. :a045

По какви критерии избра тази никому неизвестна марка Севан?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”