Масло за скоростна кутия и масло за двигател - въпрос?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Масло за скоростна кутия и масло за двигател - въпрос?
Как замери кг на отвиване? Динам. ключове с които аз работя отчитат само на затягане на момента. На отвиване-не.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:Как замери кг на отвиване?
Ами предполагам. Дърпам подпирайки се на тръбата с цялата си тежест и силата на двете си ръце. Тежа 74кг, заедно със силата на ръцете висят едно 1000N на тая тръба. Явно е, че дори да бях напъвал с по-голямо рамо, едва ли щеше да стане нещо хубаво.

Ако някой може да ми гарантира, че ще я развие, без да счупи нещо, карам му колата и да я развива. На негов риск и с негово плащане на щети, ако стане фал. Аз не се наемам.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Зачудих се малко, значи предполагаш :) щот' един такъв немарков ключ е към 1 бон и ми стана интересно . За марков... колкото три пасатора като твоя . Та си помислих да не би да си купил един такъв за пробката :)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:samo_pechka написа:Как замери кг на отвиване?
Ами предполагам. Дърпам подпирайки се на тръбата с цялата си тежест и силата на двете си ръце. Тежа 74кг, заедно със силата на ръцете висят едно 1000N на тая тръба. Явно е, че дори да бях напъвал с по-голямо рамо, едва ли щеше да стане нещо хубаво.
Ако някой може да ми гарантира, че ще я развие, без да счупи нещо, карам му колата и да я развива. На негов риск и с негово плащане на щети, ако стане фал. Аз не се наемам.
Не ми стана много ясно, как си натискал, ама 1000Н на 40см рамо, правят 40кгс.м. И то ако натискът е точно перпендикулярен в самия край на тръбата. Не че има някво значение, важното е, че си се оправил. Много важно, че не се е развило.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е как стават тия работи? Как разбра колко да долееш? Мярката за масло на кутията е именно като просълзи от пробката за наливане. Иначе 100 пъти по лесно е да се отвият двата болта на избирача и да го измъкнеш нагоре за да налееш масло, щото жилото е завряно на майната си
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”