смотани нови гуми или маркови на 1 сезон
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Re: смотани нови гуми или маркови на 1 сезон
Е, добре, каква е розликата тогава между различните модели?! Все има по някой размер, в който ги има поне два модела на някоя топ марка.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То в гумите има разлика. В цената няма или е нищожна.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Накрая винаги стигаме до тоз извод. Те не, че преценката и състоянието на настилката не са важни... Но все пак - нали правилно схванахте аналогията с Дачия и ФВ. Така е и с гумите. Всички са черни и кръгли...
Toва е много , несериозно сравнение.
Гумата по своята същност , трябва да отговаря на много по - малко критерии и да изпълнява много по - малко функции , отколкото един автомобил , погледнат в неговата цялост.ADAC имат 5 критерия(ако помня добре) и по тях сравняват.
Да разбирам ли , че SEMPERIT Speed-Life 3(Дачия) е по - зле от Conti PremiumContact 6 , Bridgestone turanza t005 , goodyear(и трите - ФВ) , само защото е Семперит...това е несериозно
- stefan4o
- Контакти:
А кои са важните функции, които са толкова много при един автомобил?
Аз сещам за 4-5.
Аз сещам за 4-5.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
stefan4o написа:То в гумите има разлика. В цената няма или е нищожна.
Някога имаше по-голяма разлика и в цената.
- stefan4o
- Контакти:
При масовият 205-55-16 разликата е малка.
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... urers_id=3
https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... urers_id=3
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
От 130 до 170лв малка ли е разликата? Виждат ми се като 20-25%.
-
- Автомобил:
- Двигател:
777 написа:GoodYear и Debica да ги месиш не е добра идея. Не бъркай собствеността с технологии. В момента мисля, че не е актуално, но доскоро Фиат беше собственик на Ферари. Кажи кой чии технологии е ползвал.
Нищо не смесвам, пък и сигурно са малко хората, които знаят точно кой е собственик и кой каква технология използва, понеже във времето някои неща се променят, пък и бизнесът се интернационализира или пък глобализира... Примерът с Гудиър и Дебица! Около 1995 (плюс-минус някоя година) Гудиър закупи полската фирма Стомил и след извесно време въведе хубавото име Дебица, като буквално си пренесе технологията от фабриката в Германия до Полша. Та затова цитирах Дебица и не претендирам да познавам всички тези "отношения" между марките. Тогава, например, към групата на Конти беше и австрийската Семперит, както и по-горе цитираните Унироял и Платин. Последната беше японска марка, закупена от немската фирма Пнойхаге, която по-късно закупи и ГДР-фабриката на Пноймант и там вече произвеждат Платин, които в началото се правеха в Испания на поточните линии на Конти... Е, хайде наздраве, че ожъднях!

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Да продължа казаното по-горе от колегите...
Големите имена изкупуват малките, които, дори да имат добра технология, тя бива използвана първо от големите брандове - така те засилват позициите си.
Няма как Платин или Семперит да е по-добре от Континентал, просто защото самата компания-майка няма да го позволи.
Същото е с Рено и Дачия - няма как Дачия да използва по-усъвършенствана технология, отколкото Рено, защото фирмата майка ще я използва първо в по-силния бранд.
И... на самия въпрос - ако имам възможност бих взел нови средна класа (Клебер, Фулда, Унироял), ако не - бих взел премиум гуми на 1 година пред пластмасарници, които държат качествата си 1-2 сезона. Проблемът при гумите е, че се тестват нови... Нека се изтестват една китайска гума с 5-годишен дот и една немска / японска. Ще видим огромна разлика. В това отношение, Мишлен са ненадминати - гумите им си пазят качествата доста по-дълго от всички други. Така че, предпочитам Michelin Primacy 4 / Continental PremiumContact 6 на 1 сезон, пред нов Kormoran или Hifly...
Големите имена изкупуват малките, които, дори да имат добра технология, тя бива използвана първо от големите брандове - така те засилват позициите си.
Няма как Платин или Семперит да е по-добре от Континентал, просто защото самата компания-майка няма да го позволи.
Същото е с Рено и Дачия - няма как Дачия да използва по-усъвършенствана технология, отколкото Рено, защото фирмата майка ще я използва първо в по-силния бранд.
И... на самия въпрос - ако имам възможност бих взел нови средна класа (Клебер, Фулда, Унироял), ако не - бих взел премиум гуми на 1 година пред пластмасарници, които държат качествата си 1-2 сезона. Проблемът при гумите е, че се тестват нови... Нека се изтестват една китайска гума с 5-годишен дот и една немска / японска. Ще видим огромна разлика. В това отношение, Мишлен са ненадминати - гумите им си пазят качествата доста по-дълго от всички други. Така че, предпочитам Michelin Primacy 4 / Continental PremiumContact 6 на 1 сезон, пред нов Kormoran или Hifly...
- stefan4o
- Контакти:
777 написа:От 130 до 170лв малка ли е разликата? Виждат ми се като 20-25%.
Не зная, какво си гледал. Ето на картинката разликата от ЕкоКонтакт до ПремиумКонтакт в еднакъв размер и скоростен идекс. По 170 са усилените XL. Двата модела са предназначи за различни таргет-групи. Еко - респективно са малко по-пластмасови и издържат на повече пробег, докато Премиум са по-меки, респективно с по-добро сцепление и свършват по-бързо. Карал съм и с едните, и с другите. Реално това са два качествени продукта, но с различни параметри и съответно на една цена почти.
Проблемът при гумите е, че се тестват нови... Нека се изтестват една китайска гума с 5-годишен дот и една немска / японска. Ще видим огромна разлика.
Абсолютно съм съгласен с това твърдение. Аз не съм забелязал разлика от нови до след третата година (когато ги подменям).
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за изчвепателните мнения. Като прочетох всичко май нещата отиват към това
т.е. колега, колата ти е SUV на предно ??? Защото ако не е, не са това гумите за теб.
-
- Автомобил:
- Двигател:
thanis написа:т.е. колега, колата ти е SUV на предно ??? Защото ако не е, не са това гумите за теб.
не е SUV, Ауди А6 4f е колата на предно. Това е стандартния размер за R18. при SUV гумата е по висока.
- stefan4o
- Контакти:
Тези гуми не са на един сезон. А са си просто стари гуми.
Аз бих взел някой Нексен нов пред тези.
През цялото време ставаше въпрос за гуми на един сезон - аз примерно продавам такива. Гумите ги взех миналата зима, карах ги около 1500км и колата се продаде с летните комплект, а тези ми останаха. Реално са нови, просто са монтирани веднъж на джанти.
Аз бих взел някой Нексен нов пред тези.
През цялото време ставаше въпрос за гуми на един сезон - аз примерно продавам такива. Гумите ги взех миналата зима, карах ги около 1500км и колата се продаде с летните комплект, а тези ми останаха. Реално са нови, просто са монтирани веднъж на джанти.
Абсолютно съм съгласен за Нексена. Аз също съм останал доволен от тях, макар и на други размери.
А тия 3 годишните дето ще дадеш по 135лв за една и ще искаш да ги караш още поне толкова.. Накрая да не излязат по- скъпо и да се окаже, че след този сезон са за хвърляне.
Май ни написа едногодишни, за да получиш повече положителни мнения и вътрешно да ти дойде куража да си купиш някои дърти.
А тия 3 годишните дето ще дадеш по 135лв за една и ще искаш да ги караш още поне толкова.. Накрая да не излязат по- скъпо и да се окаже, че след този сезон са за хвърляне.
Май ни написа едногодишни, за да получиш повече положителни мнения и вътрешно да ти дойде куража да си купиш някои дърти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”