Котки в двигателя?!?!?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Re: Котки в двигателя?!?!?

Мнениеот Presli82 » Съб 09 фев 2013 0:14

Не се ядосвайте на котките. И те са душички. Нашия мачок обожава да се катери по колите. Случвало се е да го затворя в колата без да го видя и да спи там цяла нощ. :icon_smile

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 12 фев 2013 12:19

Милата написа: Но въпросът ми е имате ли някаква идея с какво точно моята буболечка провокира котките да си правят нощем дискотечница отгоре й?! Не съм забелязала следи по други коли, паркирани отвън, само по моята. Наистина недоумявам интересът им към колата ми...

Така на първо четене се сещам за няколко варианта. Специфичен аромат от освежител или парфюм, който ползваш да ги привлича, котките са с много по-силно обоняние от нашето и могат да надушат такива неща дори от вън, при затворена кола. Друг вариант е ако спираш сред коли, които се карат по-рядко или просто се прибираш по-късно от другите и така, когато се стъмни, застудее и калъбълъка намалее, съответно те се примъкнат към колите, твоята е най-топла и за това щурмуват точно нея. Друг фактор е специфичната форма на бръмбара,която го прави по-лесен за катерене. Друга мноооого малко вероятна причина може да е евентуално по-специфичен цвят (примерно розов), който да ги привлича, но това с цвета едва ли е фактор, по скоро нещо от горните или комбинация от тях.

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Вто 12 фев 2013 13:00

Милата Котките не се пързалят нарочно ами като се изкачват/слизат се хлъзгат просто по стъклото. Аз също имам косми под капака и все още не съм завъртал из ремъците. Проблема при мен не е в котките, а в комшиите които ги хранят. Ако ги няма хората да ги хранят популацията пред блока ще се саморегулира и ще намалеят в пъти.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 20 фев 2013 16:36

Странна избирателност към автомобилите имат тези животни. Автомобила ми рядко престоява повече от 4-5 дни на едно място. Един път установих, че имам остатъци с форма и големина на оризово зърно-разбирайте изпражнения от мишка(и)в отсека отпред под двигателчето за чистачките. Измих добре и до сега не са се появявали. Имам съмнение, че в блока е била проведена дезинфекция и оцелели бегълци са се насочили към автомобилите. След време, без да разбера превозих едно коте до Люси в Орландовци. Беше ожулено от едната страна, дали от перките на радиатора или от ремъка на алтернатора не знам, но беше доста стресирано и не мръдна около 15-тина минути след като отворих капака и го видях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”