Цена за зареждане на автоклиматик?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re:

Мнениеот mccoy » Съб 16 юни 2012 22:27

ACCELERATOR написа:Тука всеки казва различни цени...
А аз да питам - колко често се налага да се зарежда? Колко месеца изкарва с едно зареждане, и въобще ако всичко е наред по системата, налага ли се да се зарежда?

Напълно нрмална е цена от 10лв. за 100гр. фреон като в тази цена е включен и туда.
Ако всичко е наред по системата се налага дозареждане на всеки 100 години :lol: (помислете кога за последно дозареждахте хладилника у дома)
Обаче поти никога не е всичко наред или не за дълго време.
Ако на някой му е намалял фреона в авто климатика това е сигурен признак за някаква повреда по системата и в цената за дозареждане трябва да е включена и цената за отстраняване на проблема. или в противен слуай наливаме фреон (пари) в пробита кофа (джоб).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот Stivi » Нед 17 юни 2012 0:06

mccoy написа:Ако всичко е наред по системата се налага дозареждане на всеки 100 години :lol: (помислете кога за последно дозареждахте хладилника у дома)

Сравнението между двете е меко казано неуместно понеже едното си седи вкъщи статично и параметрите на работа не се променят докато другото в колата е нон стоп "под стрес" ако може така да се изразим :idea: Съвсем нормално е на коли над 10г и с изминати незнайно колко километри да се долива фреон преди всеки сезон без да се налага някакъв ремонт по системата както и правят повечето от нас :012:

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Re: Цена за зареждане на автоклиматик?

Мнениеот vw_derby » Нед 17 юни 2012 1:43

всякакви глупоти изчетох за тези 6 траници и не , че ми е мешо а напрово е жалко как изглеждаме в очите на другите....демек чужденците....

сервизи който ремонтират ходова чат,двигатели и подобни,както и гумаджиини си купуват автоматичи машини за диагностика на автоклима(не го казвам за първи път...иамт пари ,но нямат техник,който да каже какъв е проблем).Взимат ти парите няколко пъти и накрая отиваш при друг и там започваш на ново да набиваш.

санто уловката с твойта "ПРОФИЛАКТИКА" е ,че ще се вържат още 200 човека като теб и колегите от импас ще я избият .
Профилактика е почистване на ситемата от миризми ,демек изпарител(след разглобяване на половината табло).оттичането на конденза се проверява да не е запушено,и евентуално почистване на въздуховодите.Проверка на хладилния агент(фреон).Вичко останало се заплаща отделно.Като цяло това няма кой да го направи за 24лв.

п.п. проверката за херметичност не се прави на вакъъм ,а под високо налягане/ако изпуска демек не е добре

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 17 юни 2012 7:32

Сервизите с дебели цени да не се засягат :D Моята цел /постигната/ е да завъртя фреона и да видя дали не трябва да се сложат още 50/100гр.Цената от 24лв за тази услуга е екстра с оглед какво предлагат другите подобни сервизи :wink:

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Нед 17 юни 2012 9:44

манометрите които се закачат за системата както имат и налягане така имат и температура.Техник само по манометрите може да разбере дали ще му трябват 50,100 или 400 грама.

Аз точно за това ти казвам.Станцията с която са ти правили манипулацията е добре до там където ако трябва да се дозареди с 200-300г .Зареждат след 2 седмици пак изтърва.И пак ще ти вземат пари.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 18 юни 2012 13:44

за Бургас някой ще ъпдейтне ли информация :roll:
сервизи много където зареждат ама как да спреш къде да е като не знаеш какви са :roll:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 19 юни 2012 10:46

parno написа:за Бургас някой ще ъпдейтне ли информация :roll:
сервизи много където зареждат ама как да спреш къде да е като не знаеш какви са :roll:

Ела си .Сивчо -до Загорка ще те оправи.Евтино и много качествено работи човека.Наплива е сериозен

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Вто 19 юни 2012 13:13

в Сара загора "Сивчо" е най-добрия :да:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 19 юни 2012 17:50

mely написа:
parno написа:за Бургас някой ще ъпдейтне ли информация :roll:

Ела си .Сивчо -до Загорка ще те оправи.Евтино и много качествено работи човека.Наплива е сериозен

в Бургас ходих в Комлука
ама съм за ремонт или смяна на компресор ,не за зареждане :D

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Пет 22 юни 2012 22:24

Горан в Горно езеро е твоя човек, доволен съм от него. Има и много части.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 30 юни 2012 19:03

препоръчвам Кирил - намира се срещу Победа точно до релсите
сервиз с 2 големи ролетни врати
много цивилизовано работи и обяснява какво и защо прави :bowdown

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 30 юни 2012 19:12

Понеже темата е за цената да кажа на мен колко ми струва,втора поредна година за почти цялостно пълнене на системата /тръгва компресора ,но едвам изкарва някакъв хлад/ ми взимат 60лв точно на такова място дето гумаджия си купува автоматична машина и пълни,на мен ми е важно че изкарвам лятото на студено пък това че през зимата когато климата не може да се включи лека полека губи фреона не ме бърка :да:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 02 юли 2012 19:40

Stivi написа:климата не може да се включи

В това сигурен ли си.Понеже повечето проидводители препоръчват включване на климатика с цел изсушаване на въздуха в купето.Като ти се запотят стъклата ....обира влагата.Отделно е препоръчителано пускането му от време на врема да се мажат уплътненията и да не ленясва системата.
Моя си работи и на -15

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 02 юли 2012 19:45

по принцип при много ниски температури не би трябвало да включва - нещо като защита против замръзване
иначе това с включването когато може през зимата от време на време е вярно
тоя фреон 134 до колкото четох се изпарява и при напълно изправна система - считай през тръби,маркучи и т.н.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 02 юли 2012 20:47

mely написа:
Stivi написа:климата не може да се включи

Моя си работи и на -15

Сигурен ли си че като "работи" на -15 пуска компресора понеже аз лееекинко се съмнявам даже не на -15 ами и до около 5 градуса може и да прекарва въздуха през дехидратора /но и в това не съм сигурен/ но НЯМА да тръгне компресора че да се раздвижи фреона и да смаже уплътненията ама ти си го пускай де...проблеми няма mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”