Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 334
Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Re: Летни гуми - кои според вас са най - добрите

Мнениеот TURL » Чет 28 май 2009 7:51

Предлагат ми гуми Barum2 195/50/15 летни, някой слагал ли е такива, защото аз за Barum само кофти неща съм чувал. Този който ми ги предлага твърди, че имало огромна разлика между Barum and Barum2. Ще се радвам да споделите впечатления за тези "обувки". :D
BR

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 28 май 2009 8:52

Сложих си две гумета Вредещаин Hi track отпред 205/60/15, понеже някой тъпанар ми срязал една.
Няколко седмици ги търкалям и още не мога да кажа че имам кои знае какви впечатление но пътрото нещо е че много свирят. Направо ме подъркват.
надявам се като се поизтъркат малко да спрат:)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 28 май 2009 22:50

TURL написа:Предлагат ми гуми Barum2 195/50/15 летни, някой слагал ли е такива, защото аз за Barum само кофти неща съм чувал. Този който ми ги предлага твърди, че имало огромна разлика между Barum and Barum2. Ще се радвам да споделите впечатления за тези "обувки". :D
BR

Бягай на далеч от тази марка :idea: Веднъж съм се набутвал и поне до сега не съм карал с по-фалшиви гуми от тях, а бяха за тогава най-добрият им летен високоскростен модел - Бравурис...

На мокро не ставаха още от началото, а в последствие след около 5-6к км, започнаха и на сухо да не държат... А и разликата в цената не знам каква е, но не вярвам барумите на този размер да са по-евтини от 80-90 лева, а за 110-120 лева и ма качествени гуми :idea: Заслужава ли си за 100 лева разлика общо да си рискуваш живота, а и на околните около теб?

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пет 29 май 2009 9:24

Аз мога да изкажа мнение за две марки гуми: малоя футура примато и юкохама ц драйв. Става въпроса за размер 185/60/14. Е по голям боклук от юкохама ц драйв едва ли има. При всяко едно по рязко натискане на спирачката АБС-а ме сритва както си трябва, тук говорим за суха асвалтова настилка, а какво ще бъде на мокро направо не ми се мисли. единственият + в сравнение с малоята е че са по безшумни(в същност това ми беше основната причина да изневеря на марката и ест. сега съжалявам).

Потребителски аватар
TURL
Контакти:

Мнениеот TURL » Пет 29 май 2009 15:22

musura написа:
TURL написа:Предлагат ми гуми Barum2 195/50/15 летни, някой слагал ли е такива, защото аз за Barum само кофти неща съм чувал. Този който ми ги предлага твърди, че имало огромна разлика между Barum and Barum2. Ще се радвам да споделите впечатления за тези "обувки". :D
BR

Бягай на далеч от тази марка :idea: Веднъж съм се набутвал и поне до сега не съм карал с по-фалшиви гуми от тях, а бяха за тогава най-добрият им летен високоскростен модел - Бравурис...

На мокро не ставаха още от началото, а в последствие след около 5-6к км, започнаха и на сухо да не държат... А и разликата в цената не знам каква е, но не вярвам барумите на този размер да са по-евтини от 80-90 лева, а за 110-120 лева и ма качествени гуми :idea: Заслужава ли си за 100 лева разлика общо да си рискуваш живота, а и на околните около теб?

Благодаря, но има ли отзиви именно за Barum2, защото нямали нищо обшо с предишните?!?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 29 май 2009 15:42

TURL написа:Благодаря, но има ли отзиви именно за Barum2, защото нямали нищо обшо с предишните?!?

Дай 10-20 лева на бр. отгоре и си вземи истински гуми :idea:

http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So

Мога да ти уредя като този мишелин за около 125 лв/бр за 195/50/15 :idea:

Потребителски аватар
TURL
Контакти:

Мнениеот TURL » Нед 31 май 2009 11:06

musura написа:
TURL написа:Благодаря, но има ли отзиви именно за Barum2, защото нямали нищо обшо с предишните?!?

Дай 10-20 лева на бр. отгоре и си вземи истински гуми :idea:

Мога да ти уредя като този мишелин за около 125 лв/бр за 195/50/15 :idea:
Благодаря за предложението колега :beer :beer ! Днес се оборудвах с Continental PremiumContact2 195/50 R15 , благодарение не едно приятелче взех гумата на 105лв.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 31 май 2009 13:06

TURL написа:Благодаря за предложението колега :beer :beer ! Днес се оборудвах с Continental PremiumContact2 195/50 R15 , благодарение не едно приятелче взех гумата на 105лв.

Да не са производство 2005, че нещо ми се вижда прекалено изгодна цената?

Потребителски аватар
TURL
Контакти:

Мнениеот TURL » Нед 31 май 2009 16:16

Един написа:
TURL написа:Благодаря за предложението колега :beer :beer ! Днес се оборудвах с Continental PremiumContact2 195/50 R15 , благодарение не едно приятелче взех гумата на 105лв.

Да не са производство 2005, че нещо ми се вижда прекалено изгодна цената?
1309, отстъпката е добра :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 01 юни 2009 15:19

Цената е перфектна. При този глад в момента за клиетни, търговците са готови да си свалят гащите ;) Аз от 160+ лева за гума си купих моите за около 120 лева ;) За това и смятам, че е безсмислено да се пести от гуми :idea:

А за избора ти - по мое мнение, това е една от най-добрите летни гуми, особено на мокро нямат равни ;)

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 30 юни 2009 14:05

След около 3000км. с Gislaved Speed 606 имам да добавя още нещо - освен, казаното досега, оня ден един келеш ме засече леко, но достатъчно за да оцеля огромна дупка :evil: - резултата е крива джанта, нужда от реглаж, вероятно накрайник за смяна, НО... за мое голямо учудване гумата беше здрава :twisted:
Извода е, че бордовете са качествени, което е едно от нещата които са най-важни за една гума, при движение в лунен пейзаж като милите родни пътища...

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Вто 30 юни 2009 14:08

от къде колега си сигурен че утре другиден няма да направи балонче послучай инцидента

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Вто 30 юни 2009 21:22

Днес сложих YOKOHAMA 539 205/50/15 и се държът по добре от GOODYEAR F1 :banana

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 05 юли 2009 23:55

Тази година отново заложих на Вредщайн модел Т-трак , като цяло за парите си е добре.На мокро се държи много добре.Цена на 1бр 75 лв.Но ми се струва че бързо заминава.Мин.лято купих 2 и до сега 1мм си е заминал.Не знам може и да е нормално.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 06 юли 2009 10:46

Изказвам мнение за 3 модела гуми и едно по-общо.

1. Continental EcoContact CP - 195/60/14 на Passat B3. - Много тиха, комфортна гума. Представянето и под напрежение на сухо, според мен, е средно, а на мокро малко по-ниско. Комплектът се оказа дълговечен и се ползваха повече от препоръчаното. Дори в края на живота си гумите не се бяха изкривили и нямаха никакви видими дефекти освен самото износване, въпреки че 2 гуми от комплекта са удряни в сериозни дупки.
Резултат: Съотношение цена/качество - перфектни.
Снимка: http://exez.org.ua/katalog/continental/ ... act_cp.jpg

2. Bridgestone Turanza ER300 - 195/60/14 на Passat B3. Страхотно поведение и в сухото и в мокрото. На дъжд никакви проблеми дори с по-висока скорост. Недостатък е малко по-високия шум и скърцането по гладък асфалт. За 2 години износването изглежда приемливо и като гледам ще изкарат 50тина хиляди или поне още 2 сезона.
Резултат: Гума с перфектни показатели и високо ниво на комфорт.
Снимка: http://www.bridgestone-firestone.com/ne ... _ER300.jpg

3. Nokian (незапомнен от мен модел) 195/65/15 на Mercedes E190. Шумни, скърцат. Колата подскачаше с тях, а за поведението им на дъжд по-добре нищо да не казвам. Самият факт, че на сух асфалт АБС-а се включваше и в не-критични ситуации ми стига. За личния си автомобил не бих заложил на тях, макар че напоследък чувам добри отзиви за зимните модели.
Резултат: Незадоволителни и като поведение и като комфорт.
Снимка (някаква): http://www.ityre.com/i/tyre/2286.jpg

4. Firestone Firehawk TZ200 (185/60/14) и Continental PremiumContact (195/60/14) на Passat B3. Първото ми впечатление от Firestone беше, че каучука е особено мек. Гумата сякаш лепне по асфалта. Поведението е страхотно, а шума минимален. За съжаление гумите се ползваха кратко, защото на едната се появи балон и се замениха с Bridgestone Turanza ER300. Все пак първоначалното ми впечатление е много добро. От скоро сложих Continental PremiumContact (получиха се няколко врътки на гуми mhihi ). Първи впечатления - тишина и също като Firestone относително мек каучук. Казват, че са добри на мокро, но все още не са тествани подходящо.
Снимка Firestone: http://neumaticosminguez.com/images/Fir ... lSaver.jpg
Снимка Continental: http://shinakurerom.ru/i/models/b/84.jpg

Поздрави :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”