thanis написа:Да извадят статистика, колко реално са върнатите МПС-та. При все 3 милиона леки коли, изревалите не са 300 хиляди.
Да, но колко Бензинови са минали и колко са върнати. Не на Всики ППС минали през ГТП
thanis написа:Да извадят статистика, колко реално са върнатите МПС-та. При все 3 милиона леки коли, изревалите не са 300 хиляди.
fur1ous написа:Това по българското законодателство не е вярно, дори в договора за покупко-продажба ти го пише "продава се в състоянието и вида в който е".
Никой не те кара на сила да хвърлиш едни пари, провери си нещата, като купуваш, с всичко втора ръка е така.
Ако купуваш апартамент и съседите се окажат кофти, какво? Трябва продавача да ти гарантира,че всички съседи са перфектни? Айде стига глупости.
cecoa1 написа:ktamen написа:cecoa1 написа:.
В крайна сметка, дизела не е по-зле за екологията от бензин без катализатор.
Как катализатора успява да се пребори с азотните окиси от дизеловия двигател? Вътре някакъв пъргав мармот ги опакова в станиол или нещо друго се случва![]()
Някой вълнува ли се какво излиза от ауспуха по време на регенерация на ДПФа
EGR и/или SCR.
И CO не е толкова безвреден колкото се опитваш да внушиш. А има и въглеводороди, когато няма катализатор.
Азотният диоксид е химично съединение с формула NO2. Един от няколкото азотни оксиди. Азотният диоксид е основна съставка от азотната киселина, която се произвежда в тонове всяка година. Азотният диоксид е червеникаво-кафяв, токсичен газ с характерна остра миризма.
Росен2 написа:fur1ous написа:Това по българското законодателство не е вярно, дори в договора за покупко-продажба ти го пише "продава се в състоянието и вида в който е".
Никой не те кара на сила да хвърлиш едни пари, провери си нещата, като купуваш, с всичко втора ръка е така.
Ако купуваш апартамент и съседите се окажат кофти, какво? Трябва продавача да ти гарантира,че всички съседи са перфектни? Айде стига глупости.
Примерите ти са неуместни и нямат нищо общо. За какви апартаменти и глупости ми говориш, нещата са елементари, но няма желание, а се мери с двоен аршин. И както винаги пешкира го отнася народеца. Ами по този начин законодателството не защитава купувача, а насърчава хилядите платворми денонощно да привлачат строшеняците от Запад знаейки че ще могат безнаказано да изкъпят с хладка вода някой наивен байко.
Росен2 написа:group® написа:В Германия, когато купиш кола минала ТЮФ преди 2 месеца, кой ти гарантира, че за това време собственикът не е махнал всичко?
Нищо общо с въпроса който зададох - защо при регистрацията на нов внос в КАТ не мерят вредните емисии ? Значи държавата може да допусне всякакви избушени барутняци, а обикновения човек трябва да влиза в норми ?
Грешно интерпретирате нещата, нямам си на идея защо го правите, както и да е. Искам държавата да пъхне пръчката в ауспуха при първоначалната регистрация и да се произнесе тая кола ще се движи ли по пътищата ни или няма да се движи. И чак след това да издаде (или върне ) талоните на мое име. Това че тая кола евентуално не е минала преглед в друга държава мен не ме интересува, не искам държавата да се превръща в автоморга и гробница събирайки скраба на Европа. До нас един завод го напълниха с витла от ония, които нямат утлизиране. Защото ако са ми износени накладките и в КАТ ми кажат че това е проблема - аз ще ги сменя и ще мина преглед, но ако показателите ми за вредни емисии са над нормата - това е вече голям проблем. Скъп,а може би и нерешим. Както спират болни кози на границата, така да не допускат и туберкулозни коли. Толкова ли много искам. А не джамбазина да влачи къде що бангия по моргите намери а аз да му обирам калая, както вече ми се е случвало. След като е докарал бричката, да си я оправя в доверен сервиз и тогава да ми я продава. Да си калкулира нова цена ако трябва включваща евентуалния ремонт, нямам нищо против. Но не и да ми продава болно за здраво подхлъзвайки ме ме да си чупя главата със скъпо лечение. И последно - големото противоречие в случая е, че де факто държавата МОЖЕ да пусне новорегистриран автомобил който е потенциален замърсител да се движи по улиците ! Аз обаче не мога ! За какво говорим тогава, обяснете ми !group® написа:Твоите очаквания от държавата са нерелни.
Искаш държавата някак да ти гарантира, че скраб, не минал преглед никъде, ще ти мине вече уж работещия в БГ?!
group® написа:Мани КАТ. Там сме изписали томове.
Твоите очаквания от държавата са нерелни.
Искаш държавата някак да ти гарантира, че скраб, не минал преглед никъде, ще ти мине вече уж работещия в БГ?!
gizito написа:Из BMW форума
...[/attachment]
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 54 госта