4000 келвина са Cool Blue
И аз съм най-доволен от тях, карал съм и с NB - те горят по-често от CB

най-добрата халогенна крушка?!
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Re: най-добрата халогенна крушка?!
lrlmodo написа:4000 келвина са Cool Blue
Е те и Silverstar са 4000 келвина, а някой знае ли 100/90 колко келвина са

valiosport написа:lrlmodo написа:4000 келвина са Cool Blue
Не знам, но има едни 200/ 150 дето са 5000К , продават ги и с инсталация и шалтери в комплекта

-
- Автомобил:
- Двигател:
JC написа:valiosport написа:lrlmodo написа:4000 келвина са Cool Blue
Не знам, но има едни 200/ 150 дето са 5000К , продават ги и с инсталация и шалтери в комплекта
Ако са наистина толкова,не трябва ли да ги продават с ламаринени рефлектори,бакелитени кутии на фаровете и стъкло вместо поликарбонат на фара?защото обикновен пластмасов фар няма да издържи дълго.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
И някой да не вземе да ми възхвалява кристалните болкуци за ксенон !!
Поне 70 % от тези с кристалните фарове саза спиране от движение поради 100 000 отблясъци от чертите ,резките по т.н. кристал. Може но не и за БГ с калта, пясъка по нашите пътища.
Само за проверка - застанете на 1 оживен светофар вечер и наблюдавайте за какво става въпрос за кристалните фарове т/.е. без истинско стъкло . Веднага си проличава надраното по "стъклото"
Поне 70 % от тези с кристалните фарове саза спиране от движение поради 100 000 отблясъци от чертите ,резките по т.н. кристал. Може но не и за БГ с калта, пясъка по нашите пътища.
Само за проверка - застанете на 1 оживен светофар вечер и наблюдавайте за какво става въпрос за кристалните фарове т/.е. без истинско стъкло . Веднага си проличава надраното по "стъклото"
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:И някой да не вземе да ми възхвалява кристалните болкуци за ксенон !!
Кое да гледаме

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Сашо Белята написа:Малко по - точно, какво е общото на фара с калта ???
Колегата има в предвид че калта и пясъка надират повърхоста на фара и от там идват отблясъците!
-
- Двигател:
gancho написа:JC написа:valiosport написа:lrlmodo написа:4000 келвина са Cool Blue
Ако са наистина толкова,не трябва ли да ги продават с ламаринени рефлектори,бакелитени кутии на фаровете и стъкло вместо поликарбонат на фара?защото обикновен пластмасов фар няма да издържи дълго.
Колегата ме иронизира

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
kristianatanasov написа:Сашо Белята написа:Малко по - точно, какво е общото на фара с калта ???
Колегата има в предвид че калта и пясъка надират повърхоста на фара и от там идват отблясъците!
Да все едно , че с шкурка си ги минавал
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
Още един глас за OSRAM Night Breaker +.
Колата е Голф 3, а фаровете - двусекционна Хела от 95-та, отваряни са само да им се почистят стъклата, рефлектора не е пипан. Светят си перфектно, а и нямам релета на фаровете - до крушката стигат ~12,2V.
Уж са с намален живот, но от 2 години ползвам NB+, крушка ми е заминавала един път - бях минал през една зверска дупка (2 криви джанти; счупен държач на рефлектора + още бонуси
) вибрациите са довършили крушката. 
Колата е Голф 3, а фаровете - двусекционна Хела от 95-та, отваряни са само да им се почистят стъклата, рефлектора не е пипан. Светят си перфектно, а и нямам релета на фаровете - до крушката стигат ~12,2V.
Уж са с намален живот, но от 2 години ползвам NB+, крушка ми е заминавала един път - бях минал през една зверска дупка (2 криви джанти; счупен държач на рефлектора + още бонуси

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Тоя по-горе си е съвсем нормален. Т'ва се ползва при offroad. Там няма на кой да му светиш в очите
.

- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Приятно съм изненадан от Осрам Найтбрейкъра.Снощи мисля за сефте карах във всякакъв вид магла.Тъкмо навлязох в нея , вътре в мъглата си перях на дълги с 80-90 без никакъв проблем.Стана ми доволно.Продължавам така близо 1-2км. , мъглата вънка осезаемо се забелязва , обаче не е никак тегаво или така да се пулиш , че да виждаш.Изведнъж влязох баш-баш в маглата.Веднага смених на къси , е тогава наистина бях изумен.Абсолютно чисто и без помен във блестенето , все едно си нямаше магла.Е тогава си се изкефих вече
, така карах 3-4 км. като минимума с който си карах беше 60км. , принципно си карах 70-80км. извънградско в сериозна магла.База за сравнение:нормални крушки от 5лв , сини "ксенонови крушки"
от 12лв. двете , би-ксенон 5000К.Ксенона го свалих , сложих си нормални крушка(пак)от 5лв. едната , така карах две седмици и един случаен ден в който е така правим Rollin In Da City
, забих в едно ОМВ , понеже там знам , че се предлага цялата гама на Осрам , а точно от тази тема чух за НБ и директно влязох да го купувам
.Вече карам 3-4 месеца и си мисля , че това е една от най-добрите крушки , понеже с Филипс не съм карал , а пък ми се иска да ги пробвам , ще видим , та към всички , на които 20 лв. отгоре не им се виждат много , за истински крушки , разликата е огромна ! 

-
- Двигател:
Колеги намерих едни много терикатски крушки в интернет на PIAA H4 150/100W как ви се струва тази марка, че цената е малко сериозничка 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
focke-wulf написа:Още един глас за OSRAM Night Breaker +.
Уж са с намален живот, но от 2 години ползвам NB+, крушка ми е заминавала един път - бях минал през една зверска дупка (2 криви джанти; счупен държач на рефлектора + още бонуси) вибрациите са довършили крушката.
С това напрежение ще ги ползваш вовеки. Имаше една графика, която вероятно няма да намеря. Сигурно няма да повярваш, ама разлика от половин волт се усеща много в светлината на крушката. Нормалният волтаж го даваха към 13-13.2 Волта ако не се лъжа, тогава крушката ползва пълния си капацитет.