:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот lrlmodo » Съб 19 ное 2011 10:40

4000 келвина са Cool Blue
И аз съм най-доволен от тях, карал съм и с NB - те горят по-често от CB

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 19 ное 2011 14:44

lrlmodo написа:4000 келвина са Cool Blue

Е те и Silverstar са 4000 келвина, а някой знае ли 100/90 колко келвина са :Mr Green Fun

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 19 ное 2011 18:51

valiosport написа:

Е те и Silverstar са 4000 келвина, а някой знае ли 100/90 колко келвина са :Mr Green Fun

Не знам, но има едни 200/ 150 дето са 5000К , продават ги и с инсталация и шалтери в комплекта :screwy

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 19 ное 2011 19:39

JC написа:
valiosport написа:

Не знам, но има едни 200/ 150 дето са 5000К , продават ги и с инсталация и шалтери в комплекта :screwy

Ако са наистина толкова,не трябва ли да ги продават с ламаринени рефлектори,бакелитени кутии на фаровете и стъкло вместо поликарбонат на фара?защото обикновен пластмасов фар няма да издържи дълго.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 19 ное 2011 19:52

И някой да не вземе да ми възхвалява кристалните болкуци за ксенон !!
Поне 70 % от тези с кристалните фарове саза спиране от движение поради 100 000 отблясъци от чертите ,резките по т.н. кристал. Може но не и за БГ с калта, пясъка по нашите пътища.
Само за проверка - застанете на 1 оживен светофар вечер и наблюдавайте за какво става въпрос за кристалните фарове т/.е. без истинско стъкло . Веднага си проличава надраното по "стъклото"

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 19 ное 2011 20:05

kris11 написа:И някой да не вземе да ми възхвалява кристалните болкуци за ксенон !!
Поне 70 % от тези с кристалните фарове саза спиране от движение поради 100 000 отблясъци от чертите ,резките по т.н. кристал. Може но не и за БГ с калта, пясъка по нашите пътища.
Само за проверка - застанете на 1 оживен светофар вечер и наблюдавайте за какво става въпрос за кристалните фарове т/.е. без истинско стъкло . Веднага си проличава надраното по "стъклото"

Кое да гледаме :lol: Малко по - точно, какво е общото на фара с калта ???

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 19 ное 2011 22:41

Сашо Белята написа:Малко по - точно, какво е общото на фара с калта ???

Колегата има в предвид че калта и пясъка надират повърхоста на фара и от там идват отблясъците!

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 20 ное 2011 3:37

gancho написа:
JC написа:
valiosport написа:

Ако са наистина толкова,не трябва ли да ги продават с ламаринени рефлектори,бакелитени кутии на фаровете и стъкло вместо поликарбонат на фара?защото обикновен пластмасов фар няма да издържи дълго.

Колегата ме иронизира :screwy Такива 200/150 не съществуват :drinking: Най-силните за които знам са 130/100 (philips и narva имат такива) и ги дават че вадят 3200 лумена :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 20 ное 2011 10:32

kristianatanasov написа:
Сашо Белята написа:Малко по - точно, какво е общото на фара с калта ???

Колегата има в предвид че калта и пясъка надират повърхоста на фара и от там идват отблясъците!

Да все едно , че с шкурка си ги минавал

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пон 21 ное 2011 14:14

Още един глас за OSRAM Night Breaker +.
Колата е Голф 3, а фаровете - двусекционна Хела от 95-та, отваряни са само да им се почистят стъклата, рефлектора не е пипан. Светят си перфектно, а и нямам релета на фаровете - до крушката стигат ~12,2V.
Уж са с намален живот, но от 2 години ползвам NB+, крушка ми е заминавала един път - бях минал през една зверска дупка (2 криви джанти; счупен държач на рефлектора + още бонуси maikomila ) вибрациите са довършили крушката. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 21 ное 2011 16:42

mhihi :screwy :horror:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 21 ное 2011 16:44

Тоя по-горе си е съвсем нормален. Т'ва се ползва при offroad. Там няма на кой да му светиш в очите :) .

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Вто 22 ное 2011 19:43

Приятно съм изненадан от Осрам Найтбрейкъра.Снощи мисля за сефте карах във всякакъв вид магла.Тъкмо навлязох в нея , вътре в мъглата си перях на дълги с 80-90 без никакъв проблем.Стана ми доволно.Продължавам така близо 1-2км. , мъглата вънка осезаемо се забелязва , обаче не е никак тегаво или така да се пулиш , че да виждаш.Изведнъж влязох баш-баш в маглата.Веднага смених на къси , е тогава наистина бях изумен.Абсолютно чисто и без помен във блестенето , все едно си нямаше магла.Е тогава си се изкефих вече :Mr Green Fun , така карах 3-4 км. като минимума с който си карах беше 60км. , принципно си карах 70-80км. извънградско в сериозна магла.База за сравнение:нормални крушки от 5лв , сини "ксенонови крушки" mhihi от 12лв. двете , би-ксенон 5000К.Ксенона го свалих , сложих си нормални крушка(пак)от 5лв. едната , така карах две седмици и един случаен ден в който е така правим Rollin In Da City mhihi , забих в едно ОМВ , понеже там знам , че се предлага цялата гама на Осрам , а точно от тази тема чух за НБ и директно влязох да го купувам :Mr Green Fun .Вече карам 3-4 месеца и си мисля , че това е една от най-добрите крушки , понеже с Филипс не съм карал , а пък ми се иска да ги пробвам , ще видим , та към всички , на които 20 лв. отгоре не им се виждат много , за истински крушки , разликата е огромна ! :)

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 22 ное 2011 21:03

Колеги намерих едни много терикатски крушки в интернет на PIAA H4 150/100W как ви се струва тази марка, че цената е малко сериозничка :bishop

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 22 ное 2011 21:24

focke-wulf написа:Още един глас за OSRAM Night Breaker +.
Колата е Голф 3, а фаровете - двусекционна Хела от 95-та, отваряни са само да им се почистят стъклата, рефлектора не е пипан. Светят си перфектно, а и нямам релета на фаровете - до крушката стигат ~12,2V.
Уж са с намален живот, но от 2 години ползвам NB+, крушка ми е заминавала един път - бях минал през една зверска дупка (2 криви джанти; счупен държач на рефлектора + още бонуси maikomila ) вибрациите са довършили крушката. :Mr Green Fun

С това напрежение ще ги ползваш вовеки. Имаше една графика, която вероятно няма да намеря. Сигурно няма да повярваш, ама разлика от половин волт се усеща много в светлината на крушката. Нормалният волтаж го даваха към 13-13.2 Волта ако не се лъжа, тогава крушката ползва пълния си капацитет.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”