Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Stivi » Сря 12 окт 2011 21:41

JC написа:Темата може да стане безкрайна ако всеки пише колко е доволен от гумите си, само защото е с такива на колата си ... иначе е известно кои са топ марките особено за зимни гуми :beer

Така си е,кой ще е тоя дето ще каже "...купих си еди кои си гуми и са пълен боклук..." ,кой за колкото пари има за толкова си купува и си ги хвали а при премиум марките нивото е еднакво високо и всички мнения са мнооого субективни и едва ли ще повлияят на някой за решението какви да вземе :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 12 окт 2011 21:43

Да не говорим, че голяма част от хората не си купуват нови гуми, а ен-та употреба "свежи" с "много грайфер"... Аз вярвам само и единствено на ADAC. Прехваленият Клебер е в средата на таблицата там :lol:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 12 окт 2011 21:49

Аз за две марки съм писал в тази тема че са зле за да не се набутват и други а те ми обясниха че не мога да карам:37:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 12 окт 2011 22:50

Всяка гума е различна според цолажа, колата, начина на каране и т.н.
Няма смисъл да се водят тъпи спорове.
Всичко е субективно тук.
Ако искате възможно най-точно математическа информация - тестове бол!

stefan4o написа: Аз вярвам само и единствено на ADAC.

:да:
Вече 5-6 комплекта гуми си купувам на тази база и всичко се припокрива ;)

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 13 окт 2011 8:33

stefan4o написа:Аз вярвам само и единствено на ADAC. Прехваленият Клебер е в средата на таблицата там :lol:

Напълно НЕ съм съгласен. Купих си Фулда, летни - в ADAC бяха най-отгоре. Оказаха се пълно дърво и ги продадох на следващата година. "Прехваленият Клебер" и на последна позиция да е, според мен от личен опит (3-4 зими) е оптималният избор. От миналата зима съм с GoodYear UG7+, нямам оплаквания, но не забелязвам нещо коренно различно от Клебера. Тъй че не вярвай много на пропагандата. М/у другото ADAC ако искат да са обективни, трябва да правят тестовете с "анонимни" гуми. Т.е. докато тече изпитанието шофьорът и останалите да не знаят какви са гумите. Накрая като минат тестовете да декодират кой номер какво е всъщност. Иначе искат не искат се получава някакво влияние.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Чет 13 окт 2011 8:45

stefan4o написа:Да не говорим, че голяма част от хората не си купуват нови гуми, а ен-та употреба "свежи" с "много грайфер"... Аз вярвам само и единствено на ADAC. Прехваленият Клебер е в средата на таблицата там :lol:

Колега и цената им е в средната стойност, нали знаеш купуваш си свирка за лев и свири за лев.

П.С. От летния клебер бях много доволен(особено на мокра настилака) 185/65/14, като го карах на бившето ми Венто

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Чет 13 окт 2011 9:17

Един написа:... Купих си Фулда, летни - в ADAC бяха най-отгоре. Оказаха се пълно дърво и ги продадох на следващата година...

какво ще рече "дърво" - как преценяваш?

Аз например на Санта Фе-то сложих зимни Гудиър и бях изненадан, че са доста шумни - при плавно намаляване на скоростта от 60 до 30кмч се чува едно виу-у-у...
Летните ми бяха оригиналните Кумхо и бяха абсолютно безшумни, но се бяха изкривили (радиално биене) и при спирачка на висока скорост тресеше волана... Мислех, че е от криви дискове, но сложих други гуми и "заспа"...

На пасата като го купих имаше зимни Ласса с много добър грайфер - карах зима и половина с тях... На мокър асфалт и особено на паваж бяха ужас... Сложих Фулда Монтеро и колата стана много по-стабилна...
Летните пък, които ми дадоха с колата 225/45/17 Бриджстон бяха почти изтъркани, но държаха много добре... На 2-ия месец ги смених с Малоя /Швейцарска марка е въпреки звученето на името/ - страхотно държаха, но бързо се износват и доста бучат заради дълбоките надлъжни канали... На 3-тото лято ги продадох барабар с джантите и за същите пари си купих чисто нови 4 ляти джанти 15" с гуми 195/65/15 - возията стана много по-добра, а стабилността пострада съвсем малко /разликата се усеща при резки завои и рязко спиране, при нормално каране няма проблем/...

Темата за гумите е безкрайна, но не очаквайте чудеса от най-скъпите марки в сравнение със средните по цена. Пазете се от китайските евтинджоси - те са правени да издържат на сух топъл асфалт и нашия прахоляк като се смеси с малко дъждец... Става чудно death

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 13 окт 2011 9:46

ZanderBG написа:Аз например на Санта Фе-то сложих зимни Гудиър и бях изненадан, че са доста шумни - при плавно намаляване на скоростта от 60 до 30кмч се чува едно виу-у-у...

Виж си баланса и лагерите. Ако си бил с изтъркани летни и сложиш нови зимни е нормално да чуеш повече шум - дълбоките грайфери се усещат.

ZanderBG написа:Пазете се от китайските евтинджоси - те са правени да издържат на сух топъл асфалт

Не, че са "правени да издържат" - просто това е страничния ефект - издържат поне на сух асфалт :) В по-сложна обстановка не издържат

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 окт 2011 10:11

Един написа:
stefan4o написа:Аз вярвам само и единствено на ADAC. Прехваленият Клебер е в средата на таблицата там :lol:

Напълно НЕ съм съгласен. Купих си Фулда, летни - в ADAC бяха най-отгоре. Оказаха се пълно дърво и ги продадох на следващата година. "Прехваленият Клебер" и на последна позиция да е, според мен от личен опит (3-4 зими) е оптималният избор. От миналата зима съм с GoodYear UG7+, нямам оплаквания, но не забелязвам нещо коренно различно от Клебера. Тъй че не вярвай много на пропагандата. М/у другото ADAC ако искат да са обективни, трябва да правят тестовете с "анонимни" гуми. Т.е. докато тече изпитанието шофьорът и останалите да не знаят какви са гумите. Накрая като минат тестовете да декодират кой номер какво е всъщност. Иначе искат не искат се получава някакво влияние.

Аз съм си преценил, че е по-здравословно да вярвам на "пропагандата", която говори с някакви цифри (или коефициенти), които са сметнати по някакъв начин с нужната техника. А това, че някой си харесва клебера и го хвали, че нямало разлика с ГИ УГ7+ си е лично негово мнение. Клебер като му видиш цената и ти става ясно, че е гума нисък/среден клас, каквото и да си говорим. Колкото и да ги хвалите Клебер под шапката на Мишлен е все едно да сравняваме VW и Audi, или VW и Skoda...

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 13 окт 2011 13:30

Клебера е чудесна гума, не знам защо не ви допада :shock

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Чет 13 окт 2011 13:50

lrlmodo написа:Клебера е чудесна гума, не знам защо не ви допада :shock

Лично мнение,че цена-качество е най-доброто :да:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 13 окт 2011 14:56

kikogsxr написа:

Най-доброто е това, което дава най-високите показатели на пътя, .... всичко др е компромис!
Как се цели хем да е евтино, хем хубаво не знам ....
Като си изберете гуми от някаква ценова категория , следващата стъпка е да видите в тестовете на ADAC как се представят и ако това е вашият избор се примирявате ...хубава лоша това е ....
А не после да се опитвате да се самоубеждавате, дори и нас че това е гумата и как така не я харесваме ....

Та цена-качество е компромис, качество само да може :D

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 13 окт 2011 15:06

Как някой не каза,че не е доволен от гумите които си е купил!

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Чет 13 окт 2011 16:01

Някой да е чел нещо из нета за тези гуми: Triangle
Прикачени файлове
Triangle.jpg

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 13 окт 2011 17:55

JC написа:
kikogsxr написа:

Най-доброто е това, което дава най-високите показатели на пътя, .... всичко др е компромис!
Как се цели хем да е евтино, хем хубаво не знам ....
Като си изберете гуми от някаква ценова категория , следващата стъпка е да видите в тестовете на ADAC как се представят и ако това е вашият избор се примирявате ...хубава лоша това е ....
А не после да се опитвате да се самоубеждавате, дори и нас че това е гумата и как така не я харесваме ....

Та цена-качество е компромис, качество само да може :D

Почти всеки купува съобразявайки се със съотношение цена/качество.
И ти ако не се съобразяваше със цена/качество щеше да караш Пасат 6 или Мерцедес S-klas а не пасат 4. Компромис се прави защото стандарта ни е нисък,така че няма нищо лошо когато някой търси съотношение цена/качество.Стига гумите в случая да са поне среден клас.
И хич не ме брига как се представя дадена гума според АДАК както и на АДАК им дреме на №%я за моето мнение ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”