:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот Сашо Белята » Вто 22 ное 2011 21:41

valiosport написа:Колеги намерих едни много терикатски крушки в интернет на PIAA H4 150/100W как ви се струва тази марка, че цената е малко сериозничка :bishop

Абе все повече налудничеви идеи, направо не знам mhihi :screwy :screwy :screwy

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 22 ное 2011 21:50

Сашо Белята написа:
valiosport написа:Колеги намерих едни много терикатски крушки в интернет на PIAA H4 150/100W как ви се струва тази марка, че цената е малко сериозничка :bishop

Абе все повече налудничеви идеи, направо не знам mhihi :screwy :screwy :screwy

Какво му е налудничевото да имаш добра видимост не ми е ясно :screwy Това си е сигурност

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 22 ное 2011 21:53

Грешиш. Нарича се егоизъм. Щото заради твоята "видимост" другите ослепяват :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 22 ное 2011 21:58

stefan4o написа:Грешиш. Нарича се егоизъм. Щото заради твоята "видимост" другите ослепяват :Mr Green Fun mhihi

Какво му е налудничевото да имаш добра видимост не ми е ясно :screwy Това си е сигурност

подкрепям Стефеца с 2те ръце. Честно ти казвам ако ме заслепиш и предразположиш мен за ПТП настигам те и мн ще те любя :kissy: :gay fight

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 22 ное 2011 22:11

Колега пробвай да сложиш 2 живачни лампи отпред по 500 вата с пълен багажник с акумулатори, направо ден ще стане пред теб. mhihi
Тая тема стана бати офф-а.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 22 ное 2011 22:12

Ако не ме заслепиш няма да ти пусна дългите светлини и който си мисли че тея крушки светат толкова жестоко се лъже (досега нито един не ми е присветкал) и второ не мисля да бягам защото няма да успееш нищо да направиш, най-много да стане обратното но това е друга тема :wink: :beer

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 23 ное 2011 1:02

valiosport написа:Ако не ме заслепиш няма да ти пусна дългите светлини и който си мисли че тея крушки светат толкова жестоко се лъже (досега нито един не ми е присветкал) и второ не мисля да бягам защото няма да успееш нищо да направиш, най-много да стане обратното но това е друга тема :wink: :beer

:applause: уууу чул те господ mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 23 ное 2011 2:39

Колеги, днес сложих на късите Philips Extreme Vision+100 !
Леко съм разочарован от резултата!
За крушки , които са два пъти по-скъпи очаквах маалко повече....

на тази снимка колата е с Osram Night Breaker+
Изображение

а на тази с Philips Extreme Vision +100
Изображение

Като се сменяват двете снимки на компа последователно по една, се вижда разликата!
Osram-а свети малко по-силно и в цветната температура има разлика,Philips-а като че ли по-жълтеят.
Разбира се разликата е малка, но дори и на живо веднага ми направи впечатление,че вторите са по-жълти, това разбира се не ги прави по-лоши, всеки сам да преценява!
Може би на късите ще върна Osram-a, а тези ще ги монтирам на дългите светлини!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 23 ное 2011 15:52

По жълтата светлина си има свойте предимства. Примерно при мокро време се вижда по-добре от бялата :) .

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Сря 23 ное 2011 22:33

Сашо Белята написа:
valiosport написа:Ако не ме заслепиш няма да ти пусна дългите светлини и който си мисли че тея крушки светат толкова жестоко се лъже (досега нито един не ми е присветкал) и второ не мисля да бягам защото няма да успееш нищо да направиш, най-много да стане обратното но това е друга тема :wink: :beer

И как ще разбереш с колко вата кара някой ? Еми да ти се обаждам тогава като вида някой с ксенон facepalm Мале, мале то много умрели трябва да има по пътя death Иначе ето две снимки да се види :deal Narva 100/90W :beer

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Сря 23 ное 2011 23:57

stefan4o написа:
focke-wulf написа:Още един глас за OSRAM Night Breaker +.
Колата е Голф 3, а фаровете - двусекционна Хела от 95-та, отваряни са само да им се почистят стъклата, рефлектора не е пипан. Светят си перфектно, а и нямам релета на фаровете - до крушката стигат ~12,2V.
Уж са с намален живот, но от 2 години ползвам NB+, крушка ми е заминавала един път - бях минал през една зверска дупка (2 криви джанти; счупен държач на рефлектора + още бонуси maikomila ) вибрациите са довършили крушката. :Mr Green Fun

С това напрежение ще ги ползваш вовеки. Имаше една графика, която вероятно няма да намеря. Сигурно няма да повярваш, ама разлика от половин волт се усеща много в светлината на крушката. Нормалният волтаж го даваха към 13-13.2 Волта ако не се лъжа, тогава крушката ползва пълния си капацитет.

stefan4o, виждал съм я графиката с лумените и волтовете, но няма значение. Мисълта ми беше, че така поне аз съм доволен от светенето на тези фарове + НБ - нямам нужда от релета, а за китайски ксенон от 30$ не искам да чувам. В последно време ми се налага доста да пътувам вечер извънградско, дългите също влизат в употреба с някакъв филипс, който не се знае от кога е там, въпреки това съм доволен от това как е осветен пътя. Представям си с една НАРВА, като на колегата valiosport какво ще става. :mrgreen:

Инче по темата - останах приятно впечатлен и от H3 крушките на GE (тези, които ги има във всяка бензиностанция или хипермаркет, синя опаковка) на хела фарове за мъгла на голф 3 . Не успях да намеря жълти такива и си взех 2 такива, доволен засега в леките мъгли.
Огромно значение има също какъв е фара - китайските боклуци depo, sonar, xua geng и прочее винаги си светят мизерно, дори и в комбинация с хубава крушка/5000W.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 24 ное 2011 0:12

focke-wulf чувал съм от колеги които са слагали НБ на дългите и 100 вата на GE, че осветеността е горе-долу същата, вече живота на 100 ватовата може да е малко по дълъг, но не съм сигурен (търсих информация в нета да видя с какъв живот са 100 ватовите халогенни крушки обаче не намерих информация) ... Пробвал съм Silverstar и 100 вата и разликата е доста осезаема :)

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 24 ное 2011 1:14

valiosport написа:
Сашо Белята написа:

И как ще разбереш с колко вата кара някой ? Еми да ти се обаждам тогава като вида някой с ксенон facepalm Мале, мале то много умрели трябва да има по пътя death Иначе ето две снимки да се види :deal Narva 100/90W :beer

То така не става много ясно .... на мен не ми изглежда много добре да осветява пътя, освен че"електроженираш" хората ..
В киното, пък и не само се използва МеталХалоген, проучи въпроса :lol:

П.П Сигурен съм, че Осрамите, стандартните волтажи дето са 55W или 55/60W светят по-добре от некви обикновени електрожени :wink:

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 24 ное 2011 1:32

JC написа:
valiosport написа:
Сашо Белята написа:

То така не става много ясно .... на мен не ми изглежда много добре да осветява пътя, освен че"електроженираш" хората ..
В киното, пък и не само се използва МеталХалоген, проучи въпроса :lol:

П.П Сигурен съм, че Осрамите, стандартните волтажи дето са 55W или 55/60W светят по-добре от некви обикновени електрожени :wink:
Осветява супер даже, просто снимките са гадни и няма как да видиш, иначе съм ги свалил прекалено много и трябва да се вдигнат малко, че късите светят на по малко от 30 метра. Щом с тези виждам вече значи разликата е голяма, със старите много се изморявах при нощно каране. Ако не вярваш, че свети много повече правя безплатен тест на който иска с обикновени крушки с по голяма осветеност и с тези :kissy: Поздрави :bowdown

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 24 ное 2011 1:33

valiosport написа:
Сашо Белята написа:

Ок не изглежда фрапиращо. Да но няма ли да ти заминат рефлекторите, потъмняване, нещо мехури и др.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”