Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Един » Чет 13 окт 2011 18:12

k_garchev написа:Как някой не каза,че не е доволен от гумите които си е купил!

Прочети по-горе, че точно това казах. Купих си Фулда и се отървах после защото НЕ бях доволен от тях. За разлика от Клебера.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 окт 2011 18:14

Би ли уточнил за кой точно модел на Фулда иде реч и кой тест си гледал? Щото Карат Прогресио в този:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
ги дават, че са малко по-харни от Ласса :lol:
А тук:
наистина са най-отгоре. Наистина и размерът има значение. Дай повече инфо :Mr Green Fun
Между другото баща ми кара с Фулда отзад на пасатора и ми прави впечатление, че са доста шумни. :wink: (марката Фулда не ми вдъхва доверие и честно казано не бих си купил гуми точно тая марка, както и Мишлен...)

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 13 окт 2011 18:22

stefan4o написа:Би ли уточнил за кой точно модел на Фулда иде реч и кой тест си гледал? Щото Карат Прогресио в този:
ги дават, че са малко по-харни от Ласса :lol:

Точно тоя модел Фулда беше #1, само че за 2009. Това разминаване в позицията е достатъчно показателен колко трябва да вярваш на тестовете им. Ако искаш ще поровя да ти намеря оригиналната им таблица. Как може 2009 да ги сложат особено препоръчителни, над Мишелин, а 2010 изведнъж същите стават "препоръчителни" близо до Ласа.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 окт 2011 18:38

Ами излиза, че и размерът на гумата има значение. Въпреки, че симетрията на грайфера и пропорцията трябва да е еднаква при 13 или 15-цолова гума. Но и на мен ми е правило впечатление това за размерите. :wink:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 15 окт 2011 22:41

tisho_psg написа:
JC написа:
kikogsxr написа:
lrlmodo написа:Клебера е чудесна гума, не знам защо не ви допада :shock

Лично мнение,че цена-качество е най-доброто :да:

Най-доброто е това, което дава най-високите показатели на пътя, .... всичко др е компромис!
Как се цели хем да е евтино, хем хубаво не знам ....
Като си изберете гуми от някаква ценова категория , следващата стъпка е да видите в тестовете на ADAC как се представят и ако това е вашият избор се примирявате ...хубава лоша това е ....
А не после да се опитвате да се самоубеждавате, дори и нас че това е гумата и как така не я харесваме ....

Та цена-качество е компромис, качество само да може :D

Почти всеки купува съобразявайки се със съотношение цена/качество.
И ти ако не се съобразяваше със цена/качество щеше да караш Пасат 6 или Мерцедес S-klas а не пасат 4. Компромис се прави защото стандарта ни е нисък,така че няма нищо лошо когато някой търси съотношение цена/качество.Стига гумите в случая да са поне среден клас.
И хич не ме брига как се представя дадена гума според АДАК както и на АДАК им дреме на №%я за моето мнение ;)

Виж сега, бъркаш ги основно нещата ...
Аз карам В4 а не В7, защото нямам пари за В7, и В6, а 5 или 5.5 вече не са ми интересни , за да влагам пари в тях, но както и да е....
Но АЗ НЕ КАЗВАМ ЧЕ В4 Е НАЙ-ДОБЪР КАТО ЦЕНА-КАЧЕСТВО(САМО ЗАЩОТО Е ЕВТИН) АМИ ПРОСТО КАЗВАМ ЧЕ НЯМАМ ПАРИ ЗА НОВ ПАСАТ И НЕ МИ Е ПРИОРИТЕТ В МОМЕНТА ..., това НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ В4 Е НАЙ- ГОТИНИЯ .... ЕМИ НЕ Е .....

Така и за гумите, не са най-хубавите средните или евтините боклуци .... най-хубави са скъпите и ADAC в цяла европа се съобразяват с тях а в БГ не, но това е разбираемо, все пак простотията тук по тези ширини е на много високо ниво ... ;

Но въпреки всичко колега, В4та си я карам с Гудиари НОВИ а не свалени от камиона на ЧИЧЕ от Германия "почти нови" ....
Но и да съм с евтини гуми пак бих казъл същото, за мен гроздето никога не е кисело, както ти отг. защо карам пасат в4...

Да не говоря за пишман газарите и комплексари дето и с В6 и 7 карат с летни гуми зимата ...това е др тема :lol:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 15 окт 2011 23:39

JC написа:
tisho_psg написа:
JC написа:
kikogsxr написа:
lrlmodo написа:Клебера е чудесна гума, не знам защо не ви допада :shock

Лично мнение,че цена-качество е най-доброто :да:

Най-доброто е това, което дава най-високите показатели на пътя, .... всичко др е компромис!
Как се цели хем да е евтино, хем хубаво не знам ....
Като си изберете гуми от някаква ценова категория , следващата стъпка е да видите в тестовете на ADAC как се представят и ако това е вашият избор се примирявате ...хубава лоша това е ....
А не после да се опитвате да се самоубеждавате, дори и нас че това е гумата и как така не я харесваме ....

Та цена-качество е компромис, качество само да може :D

Почти всеки купува съобразявайки се със съотношение цена/качество.
И ти ако не се съобразяваше със цена/качество щеше да караш Пасат 6 или Мерцедес S-klas а не пасат 4. Компромис се прави защото стандарта ни е нисък,така че няма нищо лошо когато някой търси съотношение цена/качество.Стига гумите в случая да са поне среден клас.
И хич не ме брига как се представя дадена гума според АДАК както и на АДАК им дреме на №%я за моето мнение ;)

Виж сега, бъркаш ги основно нещата ...
Аз карам В4 а не В7, защото нямам пари за В7, и В6, а 5 или 5.5 вече не са ми интересни , за да влагам пари в тях, но както и да е....
Но АЗ НЕ КАЗВАМ ЧЕ В4 Е НАЙ-ДОБЪР КАТО ЦЕНА-КАЧЕСТВО(САМО ЗАЩОТО Е ЕВТИН) АМИ ПРОСТО КАЗВАМ ЧЕ НЯМАМ ПАРИ ЗА НОВ ПАСАТ И НЕ МИ Е ПРИОРИТЕТ В МОМЕНТА ..., това НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ В4 Е НАЙ- ГОТИНИЯ .... ЕМИ НЕ Е .....

Така и за гумите, не са най-хубавите средните или евтините боклуци .... най-хубави са скъпите и ADAC в цяла европа се съобразяват с тях а в БГ не, но това е разбираемо, все пак простотията тук по тези ширини е на много високо ниво ... ;

Но въпреки всичко колега, В4та си я карам с Гудиари НОВИ а не свалени от камиона на ЧИЧЕ от Германия "почти нови" ....
Но и да съм с евтини гуми пак бих казъл същото, за мен гроздето никога не е кисело, както ти отг. защо карам пасат в4...

Да не говоря за пишман газарите и комплексари дето и с В6 и 7 карат с летни гуми зимата ...това е др тема :lol:

Не бъркам нещата аз,даже казваме едно и също нещо,но ти май не го разбираш :lol:
Най-доброто е Б7,всичко друго е компромис! Така е при гумите,така е и при пасат-ите.Сам казваш,че не караш Б7 защото нямаш пари.Правиш компромис и караш Б4.Ако имаше пари щеше да е друго.
Бай Иван като няма пари за Гудиър или Дънлоп кара с Клебер,защото за неговите пари е най-доброто :wink:
Да не разводняваме хубавата тема.Тия дни обикалях из България и имаше места с ниски температури и сняг.Ако ви се налага да пътувате по големи надмоски височини не се чудете а метайте зимните гуми.Кой каквито има :012:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 16 окт 2011 8:33

JC написа:Да не говоря за пишман газарите и комплексари дето и с В6 и 7 карат с летни гуми зимата ...това е др тема

Къде си видял комплексар с Б7 да кара зимата с летни гуми, много ми е интересно.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 16 окт 2011 10:52

K написа:
JC написа:Да не говоря за пишман газарите и комплексари дето и с В6 и 7 карат с летни гуми зимата ...това е др тема

Къде си видял комплексар с Б7 да кара зимата с летни гуми, много ми е интересно.

А миналата зима Порше БГ изобщо продаваха ли Б7 :mrgreen: Иначе много голяма част от чисто новите коли лятото свирят със зимни гуми, загледайте се :beat_butt2

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 16 окт 2011 11:01

K написа:

Аз съм виждал Мерцедес:
http://www.autosnews-channel.info/image ... class%20(7).jpg

Лятото на Китен пред хотелчето със зимни гуми. Да не говорим още колко дори и нови коли на по 2-3 години от премиум марки съм виждал същото. Говорим за автомобили с цена кръжаща около 6те цифри.

Потребителски аватар
editionvr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот editionvr6 » Нед 16 окт 2011 11:16

Вчера монтирах 4 бр.

Последна промяна от editionvr6 на Съб 27 сеп 2014 13:30, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 16 окт 2011 11:36

Не е ли рано за зимните гуми?

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 16 окт 2011 12:17

Рано, рано ей сега гледах една снимка в София ли къде валяло сняг

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 16 окт 2011 12:40

hitman0013 написа:Не е ли рано за зимните гуми?

Рано си е отвсякъде. Ще вземеш да ги изтъркаш ако ги караш сега, голяма драма ще бъде накрая.

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Нед 16 окт 2011 14:08

Решил съм да взема 4бр нови гуми.Спрял съм се на Michelin Alpin a4 или good year ultra grip 8.Kои от двата модела ще ми препоръчате.Размера който ми трябва е 185/65/15.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 16 окт 2011 15:05

K написа:
hitman0013 написа:Не е ли рано за зимните гуми?

Рано си е отвсякъде. Ще вземеш да ги изтъркаш ако ги караш сега, голяма драма ще бъде накрая.

Е на мен ми е през к... за София където валяло сняг, да се оправят там както знаят.
Драмата я правят тия които после плачат че било топло и се набутали да карат от рано със зимни гуми.Кво да правя другата седмица като температурите станат 24-5градуса, а и нали е казано, че се слагат когато температурите се установят трайно под еди колко си градуса.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”