Зимни гуми - кой с какви - оценка
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Ем като заложиш зелето де 

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
всичко е въпрос на личен избор. тука се развихрят някои спорове от които няма смисъл. истината е, че за хората които пътуват доста зимните гуми си имат значение. ако си караш в някой по южен град без винетка да речем Пловдив, където живея, даже и зимни гуми нямаше да си купя
имам много такива приятели, които не мърдат много от града и не позлват зимни гуми. нямат и проблеми с това. първия ден като завали не се кара, после няма и следа от сняг.
аз съм за зимните гуми ама чак пък толкова спорове сега ли момента или не - еми вече не е 40 градуса, така че сами си преценяйте...

имам много такива приятели, които не мърдат много от града и не позлват зимни гуми. нямат и проблеми с това. първия ден като завали не се кара, после няма и следа от сняг.
аз съм за зимните гуми ама чак пък толкова спорове сега ли момента или не - еми вече не е 40 градуса, така че сами си преценяйте...
Изказах някакво мнение и после сто човека ме цитирали къде та къде и само спамим при тези отговори , еми непрекъснато виждам скъпи коли с летни гуми зимата или обратното....
Като казах Б6 и Б7 имам предвид скъпи коли, както и Sкласи, Кайени, преди година един с Кайен ми каза че много скъпи били гумите и затова кара само с зимни ..... Еми сори, но това е върла мега турбо яката простотия ...
Като казах Б6 и Б7 имам предвид скъпи коли, както и Sкласи, Кайени, преди година един с Кайен ми каза че много скъпи били гумите и затова кара само с зимни ..... Еми сори, но това е върла мега турбо яката простотия ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
editionvr6 написа:Вчера монтирах 4 бр. Toyo snowprox 215-40-16, ще видим как ще се държат, първото ми впечатление е, че возят доста комфортно и имат плътен предпазен борд за джантите.
Гуми с индекс "40" няма как да са без предпазен борд... По принцип от "55" и надолу са задължително с борд...
но 215/40/16 определено не са най-подходящия размер за зимата и то за малка и лека кола като голфа... За зимата е по-добре с 14" 185/65 например...
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Сутринта купих 2 BFGoodrich Gforce за предни и първите ми впечатления са много добри.
В събота "обух" пасата с 4бр. Goodyear Ultra Grip 8 195/65/15 ДОТ 3211 произведени в Полша.Вчера ги тествах
при така да се каже полузимни условия (прохода "Витиня") по маршрута Плевен-София и обратно.
Първите ми впечатления от гумите са много добри.Комфортна возия и стабилност на автомобила, както на сухо така и на мокро.При навлизане със скорост в по-дълбоки локви не се усеща осезаема загуба на стабилност.За съжаление не мога да кажа как се държат гумите на сняг, тъй като по пътя нямаше натрупана снежна покривка.
Лично мое мнение, че качеството на изработка на гумите визуално не създава впечатление за "класна" гума.
Според мен поляците е трябвало повече да се постараят или нашите вносители предлагат само такива гуми.
Сигурен съм, че произведените в заводите на "Goodyear"-Германия гуми не създават такова впечатление.
при така да се каже полузимни условия (прохода "Витиня") по маршрута Плевен-София и обратно.
Първите ми впечатления от гумите са много добри.Комфортна возия и стабилност на автомобила, както на сухо така и на мокро.При навлизане със скорост в по-дълбоки локви не се усеща осезаема загуба на стабилност.За съжаление не мога да кажа как се държат гумите на сняг, тъй като по пътя нямаше натрупана снежна покривка.
Лично мое мнение, че качеството на изработка на гумите визуално не създава впечатление за "класна" гума.
Според мен поляците е трябвало повече да се постараят или нашите вносители предлагат само такива гуми.
Сигурен съм, че произведените в заводите на "Goodyear"-Германия гуми не създават такова впечатление.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
tipiti написа:В събота "обух" пасата с 4бр. Goodyear Ultra Grip 8 195/65/15 ДОТ 3211 произведени в Полша.Вчера ги тествах
Какво точно с визуалната представа имаш предвид, иначе има нещо вярно!
- liuboo
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не се лъжа беше 2004г.,сложих на Москвича две нови зимни Ласи - беше като трактор нямаше спиране. На 30.11.2006г.закупих четири броя зимни гуми Ласа с размер - 175/70/14. Монтирах ги на метални джанти и мога да кажа че тази зима също ще съм със същите тия гуми .Зимата минавам средно по 2500км.,след което се нареждат в гаража лятото /на сянка и хладно/ , т.е.това е гумата от която съм доволен.Не съм видял трудност никаде.(а зимата доста скитаме с децата по балкана - х.Здравец,Бяла черква,Пампорово,Кръстова гора,Руен,Белинташ...).Но всеки има стил на каране,и има различно усещане за "обувките" на автомобила си.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Мога да споделя мнение за тези които не харесват Фулда.Карам със Фулда Екоконтрол лятна 185/65/14 на Вентото.Мога спокойно да кажа че това е доста добра гума според мен.Малко по мека е от една голяма част гуми от други марки и може би се износва по бързо,но съм много доволен от този модел.Иначе сега за зимата се сдобих с 4-ри нови Nokian WR G2 ето и линка за самата гума.
http://vianor.bg/tyre_details?id=165399 ... kian+WR+G2
http://vianor.bg/tyre_details?id=165399 ... kian+WR+G2
С изключение на общо 50-тина мнения от всичките страници, тази тема се е превърнала в "моето е най-хубаво ", въпреки че е л**но.
Към hitman0013:
Протекторната част на гумата при страничен поглед изглежда, като "присадена" или по-скоро прилича на регенерат.Ако гумите не бяха модел 2011, точно това бих си помислил.Има необрязани екструдни люспи с площ около 2-3см2.
Абе въобще не изглежда добре.Може би трябваше да си купя "Dunlop Winter Sport 4d".
Дано съм бил в помощ.
Протекторната част на гумата при страничен поглед изглежда, като "присадена" или по-скоро прилича на регенерат.Ако гумите не бяха модел 2011, точно това бих си помислил.Има необрязани екструдни люспи с площ около 2-3см2.
Абе въобще не изглежда добре.Може би трябваше да си купя "Dunlop Winter Sport 4d".
Дано съм бил в помощ.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако имаш съмнения, че са регенерат това трябва да е описано на гумата. Имаше маркировка, която показва дали е регенерат или не. Ама не мога да се сетя дали тя беше някъде по борда на гумата описана. Имам спомен, че бях чел тема по тоя въпрос, ще потърся инфо и ще постна тук в тази тема.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
tipiti написа:Към hitman0013:
Дано съм бил в помощ.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=19356&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82&start=15
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=260741&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82
по скоро 2рия линк

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”