най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот JC » Нед 27 ное 2011 19:42

lyuboo написа:
Pinto_mm написа:
escrime написа:Хич не са скъпи. За H4 - около 20-25 лв. комплекта.

Според мен проблемът с колко ще светят е кога ще те оставят по път, не друго. Аз за това си оставих старите в кутийките за резерва.

Колега, къде ги намери на тая цена. Аз намирам бройката за 17.40 лв. и ми се струва доста скъпо. Искам да помоля някой, ако е сравнявал Осрам КБ и Осрам НБ+ Н4 да сподели впечатленията си.

Мисля че разликата между Осрам НБ и Осрам НБ+ , е че НБ+ имат по дълъг живот, но не съм 100% сигурен.

"Плюса" не е ли за по-дългата осветена част на пътя :roll:

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Нед 27 ное 2011 19:49

JC написа:
lyuboo написа:
Pinto_mm написа:
escrime написа:Хич не са скъпи. За H4 - около 20-25 лв. комплекта.

Според мен проблемът с колко ще светят е кога ще те оставят по път, не друго. Аз за това си оставих старите в кутийките за резерва.

Колега, къде ги намери на тая цена. Аз намирам бройката за 17.40 лв. и ми се струва доста скъпо. Искам да помоля някой, ако е сравнявал Осрам КБ и Осрам НБ+ Н4 да сподели впечатленията си.

Мисля че разликата между Осрам НБ и Осрам НБ+ , е че НБ+ имат по дълъг живот, но не съм 100% сигурен.

"Плюса" не е ли за по-дългата осветена част на пътя :roll:

Не-знам, може и това да е. Сега търся в нета да видя разликата.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 27 ное 2011 19:51

Всъщност и двамата сте прави. НБ + осветява допълнително повече банкета и има доста по-дълъг живот от предшественика си НБ.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 27 ное 2011 19:53

От няколко дни съм с въпросният Осрам.
Да , свети много добре.
Но в сравнение с ксенона съм като пед.рас в мъгла.

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Нед 27 ное 2011 20:03

По х-ките от сайта на осрам не намирам никаква разлика между двете:

http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b/sta ... rminor=9.8

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Пон 28 ное 2011 1:41

Викам и аз да се обадя :)
Значи за тоя НБ и НБ+ разликата е минимална и като казвам минимална - слагал съм на една АСТРА Г, на единия къс Н1 НБ+ на другия Н1 НБ и ралзликата е никаква, само дето едната крушка на балона има две сини ленти и между тях безцветна, а на другата има две сини ленти и между тях по-малко синя.Но това във светенето ефект никъв няма.А относно тестовете и снимките дето дават на тея и обикновените крушки - това е супер спекулация.Осрам освен, че горят по-бързо от филипс са и по-калпави, като светлина.Ама филипс са ебаси цифрата.

Има една работа с психологическия момент, че като си я купиш и зема да си мислиш, че свети по-добре ....и като се осветиш с фара малко.... и аиде амен си повярвал :)

Друг тест, който съм правил: GE Nighthawk H1-55W крушка пак Н1, свети много по-близо до бялото, от НБ и НБ+ ,а GE Xenon bulb, която е значително по-синя като балон (което за мен е доста грозно да синее рефлектора)свети направо бяло пред НБ+.Пробвал съм ги две по две на хубави фарове и на калпави, но до момента това съм установил GE свети малко по добре като интензивност и като цвят.
И друго ще добавя: значи идва едни човек и казва аз съм с ксенон на късите ама дългите ми светят кафяво направо спрямо ксенона, а не искам да е така и му казали и на него за НБ+.Човека е с Н7 ксенон 5000К от по скъпия на H.I.D. за около 120 лв, на голф 4 и Н1 дълги.Дал 25 лв за двете осрамчета и неможе да си ги сложи, то и как ли да може...та слагам му ги и му казвам, че пак ще е кафевичко.Светваме новите лампЯ и по-бледо е от преди ама не кефи.И му викам да иде до екото бензиностанцията и да вземе 1 х ДЖенеръл Н1 от горе споменатите модели които си прецени той.Та иде той с тая дето е найтхоук. Слагам и светва мно по бяло от другата на осрам.Човека гледа ко гледа и вика да тая по добре свети и маи по силно.Аз му викам де да знам покарай на някъде и прецени сам как е.Пак има разлика с ксенона, но не е чак толкоз.
А относно тея 100ватовите действително светят доста по-вече ако се оцели добър модел, но ако фара не е регулиран както трябва направо е ужасно да караш срещу такоз чудо.То реално ако не е регулиран фара правилно и срещу квато и да е крушка да караш ти бръква незнам къде. За това - забога хора, регулирайте си фаровете.... 5 лв е да му се невиди - 5 лв, който неможе сам естествено.(ако някой иска да разбере как на полеви условия става регулирането като на стенд да драсне или в теамта или на лично)

И като финал аз на моята кола съм с ксенон на късите и от 6 месеца с халогенна на дългите защото когато карам извън градско карам на къси и са перфектни, но по непознат път ми трябват и дълги и като плясна дългите и съм с ксенон го чакам да загрее 4-5 секунди и таман светнало като света и прас и някой се появява и махам дългите и тей ефекта е нулев, а и пагобен за самата ксенонова крушка и преминах на халогенна и си взех тея прословути Осран НБ и ахнах кво кафяво стана напрао като името Осран :) ама си пръцкам с тях още ко да ги прая 30 лв бяха, че тей де с те лампи е чудо.Ама голям проблем са и старите фарове, който са потъмнели,изгорели и в стремежа си да светнат хората слагат Килловатови крушки и светват малко по-добре, обаче насреща ко става не е истина просто тоя дето кара срещу тях кара срещу едно или две кълба светлина зависи собственика как е преценил да ''светне'' колата си.Просто ужас!!!

Поздрави.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 28 ное 2011 8:45

Да бяхте прегледали 3-4 страници назад и щяхте да си отговорите каква е разликата.
НБ+ има 1/4 по-дълъг живот от НБ или като цяло има 3/4 от живота на обикновена халогенна крушка.Нищо друго.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 03 дек 2011 1:11

Колеги днеска ходих да питам за 130/100W и ми казаха, че не се внасяли mhihi Казаха ми да ида в понеделник да ми кажат със сигурност дали ще могат да ми доставят два броя. Някой знае ли откъде мога да си купя такива само за проба няма да карам с тях по пътя :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Съб 03 дек 2011 18:50

Туй само в Австралия май го има, но не знам със сигурност дали има Н4. A за Н3 и Н1 знам къде има по 130W ако те интересува драскай лично.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пон 05 дек 2011 22:05

Колеги някой може ли да даде информация за тези крушки, защото никъде нищо няма за тях дали защото са off-road и откъде могат да се купят :roll: : H4 12V 80-100W 64194 OFF ROAD RALLY, Osram
Base PU43t
Nominal voltage (product) 12 V
Nominal wattage (product) 100/80 W
Length 83.50 mm

Luminous flux 2900 lm | 1500 lm
Color temperature 3200K
Ambient temperature range -30…+50 °C

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 05 дек 2011 22:15

Вносителят Осрам ЕООД не предлага тези крушки на българския пазар.
Продават се в Македония.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пон 05 дек 2011 22:21

IvanMan написа:Вносителят Осрам ЕООД не предлага тези крушки на българския пазар.
Продават се в Македония.

Rally 100/90 = 2600/1500 lm. (Philips or Narva). Тези дават 2900 лумена и ми е интересно как светят :Mr Green Fun Много ме е яд ... можеше да ги пробвам :drinking:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 06 дек 2011 14:54

valiosport написа:
IvanMan написа:Вносителят Осрам ЕООД не предлага тези крушки на българския пазар.
Продават се в Македония.

Rally 100/90 = 2600/1500 lm. (Philips or Narva). Тези дават 2900 лумена и ми е интересно как светят :Mr Green Fun Много ме е яд ... можеше да ги пробвам :drinking:

facepalm :No :idea3 :014:

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Вто 06 дек 2011 18:27

Колеги сериозно , не мислите ли , че прекалявате с тея изгъзици 100/90 , не знам си колко вата.Помислете малко , кво става ако си отсреща , няколко месеца карах с ксенон , рефлекторите ми са супер лъскави , без грам похабено , стъклата перфектни , без никакви потъмнения или петна , извънградско ми присветваха , иначе верно , нема такова спокойствие като ксенон , обаче отсрещния може да се случи и да отбие от заслепяване.Писна ми , свалих го и си купих НБ+ , мисля , че свтлината си е супер доволна , преди години как се е карало със соцвозилата или другите от тези години , фаровете им са да те виждат , а не ти да виждаш :Mr Green Fun.Пак са карали хората , стига с тея глупости , на война ли ще ходите , ами ако недай си Боже заслепиш някой до такава степен , че след разминаването да го гледаш как се кабачи извън пътя , кво ще обясниш , че си искал спокойно каране с тези крушки нощем ли , а най-лошото е, че си бил причината това да се случи ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 06 дек 2011 18:43

Е, той 100-ватовият шампион е само един в тая тема. Бие ни всички по мощност на фаровете. :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”