Кръстовище на равнозначни пътища!
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: Кръстовище на равнозначни пътища!
голфът...
благ спамец

mod edit: batmilko

благ спамец

- Xaivera
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кръстовище на равнозначни пътища!
Интересно....същото ми мнение бе затрито на секундата 
p.s. което доказва твърдението ми ,че всички спамъри ги напраиха модератори за да понамалее спама...луда раота
продължаваш да спамиш.... това е сигурният път към модуля!!!

p.s. което доказва твърдението ми ,че всички спамъри ги напраиха модератори за да понамалее спама...луда раота

продължаваш да спамиш.... това е сигурният път към модуля!!!
Абе и аз да си призная че гласувах за зеления, ама това стана поради някакво странно объркване на ляво с дясно. След това се усетих че по правилата трябва да е червения, ама късно...
Иначе това правило за дясностоящия винаги съм го намирал за много тъпо. Като почнах да карам курсове винаги гледах първо наляво като наближавам кръстовище, защото първо от там може да ме отнесе някой ако изскочи. Та инструктура ми набиваше да гледам надясно. Еми тъпо си е. Кой знае откъде произлиза това правило - я от Англия, я от некоя колония.
Иначе това правило за дясностоящия винаги съм го намирал за много тъпо. Като почнах да карам курсове винаги гледах първо наляво като наближавам кръстовище, защото първо от там може да ме отнесе някой ако изскочи. Та инструктура ми набиваше да гледам надясно. Еми тъпо си е. Кой знае откъде произлиза това правило - я от Англия, я от некоя колония.
- Speed_Am_All
- Автомобил:
- Двигател:
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
cucko написа:Нека да се ориентираме!
Мога ли първо да попитам колко на брой колеги сте тук регистрирани?
Всички ли влизате постоянно!
Определено е нормално да изчакате 3 дни!
Множе да се получи някаква промяна на диаграмата!Затова 3 дни според мен нито са много нито са малко!
С уважение към всички колеги нека се държим малко по-прилично!
Това е сериозна тема при което ще чуете верния отговор и обяснението лично от мен!
Аз ще ти кажа какво ще стане след 3 дни.
Хората ще прочетат ЩО е такъв правилния отговор и ще гласуват за него. В бмв форума стана същото, само че тогава автора на темата разкри правилния отговор 1 час след като пусна темата.. Картинката беше следната:
Темата е видяна: 206 пъти
Гласували: 28 (явно другите не са сигурни)
Познали: 13
Не налучкали: 15
Малко анализ:
10% от прочелите темата гласуват, защото си мислят, че знаят отговора. Другите 90% седят и чакат някой да го каже. Това е тъжното в случая.
След този час другите виждат кой е верния отговор и гласуват за него, ей така, за статистиката, пък и да се изтъкнат после как видиш ли са гласували за правилния отговор. Така и обръщат статистиката в полза на правилния отговор.
Тук ако чакаш повече от това време е ясно, че отговора ще се даде от колегите по-долу (те започнаха вече). Всеки ще прочете темата преди да гласува и ще се изгуби смисъла на темата (а той вече е ясен и картинката също е много тъжна).
едит: сега като гледам темата виждам и другата тъжна истина:
Видяли темата: 2425 (тази бройка не е много точна, защото не брои само уникалните, но горе-долу може да добием представа)
Гласували: 136
Около 5%. Да сметнем, че горната бройка не е точна, най-много 10% да са.
Жалко е, че такива хора шофират...
Последна промяна от Ivailo на Пон 20 окт 2008 21:34, променено общо 1 път.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Аве зеленият голф е ... да знаете!!!
Аз си оставам на мнението, че е зеленият и това е ...
Ето как мисля аз:
Закона е по-важен от правилника за прилагане на закона, а и правилника никъде не противоречи на закона.
Тъй като за синият автомобил, червения е дясностоящ то той е с предимство пред него (справка правилника точка 1).
Обаче зеления се движи направо, червения навлиза в друг път той е длъжен да пропусне зеления (чл. 37).
Правило 2 не важи заради думичката която съм маркирал с наклонен текст - "релсовите".
Затова >
1. Зелен
2. Червен
3. Син
Аз си оставам на мнението, че е зеленият и това е ...
ABSOLUT написа:Kingpin цитира Закона за движение по пътищата,
а пък в Правилника за прилагането му пише следното:
Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните
превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото
правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;
2. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни
превозни средства независимо от посоката на движението им;
Kingpin написа:
Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.
автора!!!
Ето как мисля аз:
Закона е по-важен от правилника за прилагане на закона, а и правилника никъде не противоречи на закона.
Тъй като за синият автомобил, червения е дясностоящ то той е с предимство пред него (справка правилника точка 1).
Обаче зеления се движи направо, червения навлиза в друг път той е длъжен да пропусне зеления (чл. 37).
Правило 2 не важи заради думичката която съм маркирал с наклонен текст - "релсовите".
Затова >
1. Зелен
2. Червен
3. Син
Последна промяна от webdude на Пон 20 окт 2008 21:48, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”