Бихте ли взели това джипче?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Re: Бихте ли взели това джипче?

Мнениеот Stefan » Пет 01 окт 2010 12:04

Датчия не ме кефи и не бих си го купил :arrow: За тези пари има толкова много коли, които биха ме радвали и да си ги купя и да си ги карам :D

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пет 01 окт 2010 13:55

Това става за втора кола - за жената и за града.
Но не е джипче, а и за 16000 лв има доста предложения за по-добри коли на същите километри (ако става дума за buy back)

По-скоро бих взел Дъстър ако ми се даваха 20-30000 лв за втора кола.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 01 окт 2010 14:05

Днес сутринта по източната дъга на околомръсното (м/у Ботевградско и Цариградско) един симпатяга с Duster караше с 140+ в крайна лява лента където асфалта е къдрав и не се разпадна :Mr Green Fun

Явно не са толкова зле :applause:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 01 окт 2010 14:10

Добра машинарийка е като се има в предвид пътищата в българия.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пет 01 окт 2010 17:42

tdi fen написа:за мен има колата си има плюсове и минуси говоря за логан седан дизел
+ евтина за подръжка като части и консумативи(без горивен филтър)
+ много здрава като окачване
+ икономична като разход и завидна като пъргавина предвит малкото коне
+ пригодна за лоши пътища(много висока)с метална подкартерна кора
+ въпреки твърдите пластмаси сглобката е добра и пластмасите не тракат
+ има приятно мека возия

- тънка ламарина и слабо лаково покритие
- скъп горивен филтър за дизела струва към 80лв
- с фабричните тесновати и високи гуми и джати високото и леко купе става неустойчиво след 80км/ч
- купето е лошо обезшумено усеща викокта скорост,след 2500об сравнително модерния двигател става шумен
- много базово обурудване

много много съм съгласен
само с една корекция сравнително модерния двигател като изключим дизела е сравнително добре познатия двигател на рено чиято разработка е може би от преди 15 години :lol: има само малко промени.
и неустойчивостта идва не толкова от гумите(най-вече 185/65/15 стандартен размер за много марки)колкото от това че самите коли са тесновати и високи :да:

да разбира се в тези цифри съм включил и обслужванията.идеяата ми с тези данни беше да покажа че дачиите не са чупеняци а са сравнително здрави колички по простата причина че са изключително опростени.и надявам се ще се съгласите че никой производител няма да ви предложи качествени пластмаси и лукс и удобства в кола която чисто нова струва 15000лв дори примерно ми направи кофти впечатление фиат доблото на вуйчо ми-още в гаранция -пътничско ..ми то друсаше и му скърцаха пласмасите много повече от на дачиите а тея фиати втора ръка още струват по 15 хилки

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 02 окт 2010 10:13

Един приятел подмамен от офертата на Дачия Сандеро отишъл на тест драйв.
Имал свой човек там. Той му дал ключовете и казал карай, резарвоара е пълен.
Човека каза че тази кола 1.4 мотор освен всички забележки по салона - седалки, бутони пласмасарии - не може да върви изобщо.
Понеже за последно караше Cordoba 1.6 ABU - викам как е в сравнение с кордобата - за да добия някаква представа.
Той каза че кордобата е състезателен автомобил, в сравнение със Сандерото mhihi mhihi
Вика ми - аз и давам газ на 2-ра тя вика само бучи и не набира грам.
Коментарите оставям за вас. 1.4 мисля че е 75кс.
Щом той се отказал от новата дачия за 270лв на месец........

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 02 окт 2010 21:36

И аз го загледах преди няколко седмици, понеже чаках да дойде тока в един магазин срещу Дачия и реших да убия времето. Като цяло не ми хареса кой знае какво.Това първо не е джип и няма нищо общо с джип. Просто малко разкрасено Сантеро. Единственото, което ми хареса е цената и лизинга, а той излизаше около 4000 първоначална вноска и около 280 лв на месец за 5 години точно за този лимитирания модел с дизеловия мотор май 1.7 беше, но не съм сигурен, климатик, 2 еарбега предни ел стъкла и др.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Нед 03 окт 2010 1:22

За 3000лв. отгоре се взима ето товаhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21285335980610495&f1=details което е толкова напред , че тая Дачия и кораба Ентърпрайз да яхне пак няма да го стигне. :!:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 03 окт 2010 9:03

vasko01 написа:За 3000лв. отгоре се взима ето товаhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21285335980610495&f1=details което е толкова напред , че тая Дачия и кораба Ентърпрайз да яхне пак няма да го стигне. :!:
Зависи в кое мислиш че е по-напред
Като комфорт и цена на обслужване?
Или като надеждност, където държи последните места ?
Или е проста за поддръжка (което уж в този форум се цени, след като старите Голфове и Пасати с това са популярни у нас)?
Като проходимост?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 03 окт 2010 9:16

vasko01 написа:За 3000лв. отгоре се взима ето товаhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21285335980610495&f1=details което е толкова напред , че тая Дачия и кораба Ентърпрайз да яхне пак няма да го стигне. :!:

Ха ха ха,един приятел за известно време беше без кола и взе един такъв за ползване от роднина,после като го питах как е джипа ми каза че единственото което му е харесало е че е комфортен ама разхода /дизел/бил такъв че да му я подаряват тази кола не я иска ! Със сигурност ще гори два пъти колкото дачията а за поддръжката и паркирането в София например да не говорим ! По принцип Сандерото и на мен отвън ми харесва но вътре е толкова грозно че каквито и пари да струва не бих си го купил !

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 04 окт 2010 1:41

Stivi написа:

Ха ха ха,един приятел за известно време беше без кола и взе един такъв за ползване от роднина,после като го питах как е джипа ми каза че единственото което му е харесало е че е комфортен ама разхода /дизел/бил такъв че да му я подаряват тази кола не я иска ! Със сигурност ще гори два пъти колкото дачията а за поддръжката и паркирането в София например да не говорим ! По принцип Сандерото и на мен отвън ми харесва но вътре е толкова грозно че каквито и пари да струва не бих си го купил !

Много ми е интересно как разход 10 (при яко ръчка) плаши приятеля ти?
То не може джип да кара и 5-6 да му гори :lol:
Паркирането верно е трудно, за тези които не могат да карат mhihi
Абе какво обяснявам на големите разбирачи тука...
дачия му е майката, яхаите я и няма да имате ядове с подръжка, харчене и тн ...
:No

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 04 окт 2010 8:32

Много, ама много от пишещите тук никога не са се качвали на Дачия или Лада Приора. Това не са тези автомобили от соца отпреди 20год.
Автоджамбазите искат да ме убедят, че една нова кола от този клас, ще бъде по-зле от стар автомобил, изхвърлен от употреба, с незнайно колко километра по пътищата. Да, ама не!

Dacia зае второ място в проучване на степента на удовлетвореност на притежателите на автомобили в Германия.

В касацията проведена от JD Power и германското списание Auto Test, румънската марка получи 836 точки от възможните 1000, резултат еднакъв с този на BMW.
Наред с това, Dacia Logan зае второ място в класирането на моделите от малкия клас.

Компанията за проучване на пазара JD Power измерва нивото на задоволство на клиентите по четири ключови критерия: атрактивност на автомобила (характеристики, дизайн, комфорт); качество и надеждност; разходи по поддръжката (разход на гориво, застраховки и ремонт); както и качество на обслужването в оторизираните сервизи.
http://cars.actualno.com/news_304975.html

В Германия Дачия предпочитана пред Мазда и Нисан
http://www.economynews.bg/index/viewarticle/nid/10275/

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 04 окт 2010 8:43

kiril_bulgaria написа:

цената, цената .....
германците и те са във финансова криза ...

и да качвал съм се в неудачия логан, возил съм се /карал съм - по служебна принуда
след нея в 20 годишен пасат все едно съм в ес класа :)

сори ма няма такъв кенеф като румънското съоръжение
ма то вътре и смърди като напечен от слънцето москвич
квито и стакмистики да наредите това си остава - каруца

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Пон 04 окт 2010 9:11

One написа:
kiril_bulgaria написа:

цената, цената .....
германците и те са във финансова криза ...

и да качвал съм се в неудачия логан, возил съм се /карал съм - по служебна принуда
след нея в 20 годишен пасат все едно съм в ес класа :)

сори ма няма такъв кенеф като румънското съоръжение
ма то вътре и смърди като напечен от слънцето москвич
квито и стакмистики да наредите това си остава - каруца

Точно така колега. Аз също съм карал Дачия "Огън" "Турбо-нафта" не знам си кво си и возията е ужасна, хем беше от комбитата. На завоите подскача като лагерница, ускорението е малко по-добро от коня на бай Мангал, а стигне ли заветните 130 км/ч умира там, докато не духне попътен вятър и наклон поне 15%. Спирането е доло горе добро, но и то си е атракция. След 2000 оборота вътре бучи като фадрома, не дай си братче да ти спи детето отзад и ти да се наложи да я изрежеш. Интериора е върхът на "ергономията" и носител на златня Скунск по неудобство. За миризмата ще си затрая. Един заден лагер струва 80 лева :horror: Евтино, а? До тук за минусите, сега за плюсовете...Да не кажат някои, че много съм я оплюл (то може още, ама ще спра, че се нервирах) външния вид на Сандеро е съвременен и конкурентен...но това не кара и не поддържа колата...За Логан съм пас.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 04 окт 2010 19:51

И като последна новина от днес:
Французите ”стоят на опашка” за Дачия и по седем месеца
http://dnes.dir.bg/news/avtomobili-dachia-7201871?nt=6

Никой, ама никой не може да ме убеди, че един западен таралястник, с незнаен брой километри по хубавите пътища, е по-добър от една нова Дачия или Лада Приора!
Те, французи или германци са глупави-не си купят един автомобил "нов внос", а тръгнали да си купуват нови коли. Мазохисти!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”