"За" или "против" десните волани

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: "За" или "против" десните волани

Мнениеот DimoNN » Сря 08 дек 2010 21:08

такава тема вече имаше, анкета също... незнайно защо е под ключ... viewtopic.php?f=59&t=121825&start=180

лично аз съм твърдо против!
за тези, които са се ориентирали да си взимат такава кола, ако не ви е грижа за това, че ще сте опасни за движението и за себе си, то знайте, че застраховките за десни волани са доста по-солени! :banana ... така и трябва :да:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 08 дек 2010 21:11

Това пък за застраховките как го измисли?

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Сря 08 дек 2010 21:17

Твърдо против. Един ден го гледам един зад мен шава наляво-надясно като матрьошка и се чуди как да се надигне, като сурикат повече, че да види идва ли кола, та да ме изпревари. Погледах го, посмях му се, мотах се пред него още малко, па му дадох десен мигач да бега да си троши тиквата. Аман от евтинджос англичанки.
:не:
:bishop
:beer

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Сря 08 дек 2010 22:13

Всеки има глава на раменете си и решава какво да кара,на добрия,разсъждаващ и коректен шофьор не му пречи дирекцията според мен,лошо е че има много несдържани келеши с деснячки които са много опасни по пътищата на родината!Аз лично имам лек автомобил с лява дирекция и бус с дясна,карал съм и тук и в Англия хиляди километри с двете коли-слава Богу не съм имал неприятни случки!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 09 дек 2010 0:11

на "добрия, разсъждаващ и коректен шофьор" също му се налага да изпреварва, но с десен волан дори опитите за тази маневра са безразсъдни, което автоматически го прави "добър, разсъждаващ и коректен шофьор" с черта отгоре (демек отрицание, с едно НЕ- отпред) :да: :012:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 09 дек 2010 19:56

И аз съм против десния волан, то тези англичани са си чисти педерасти всичко им е на обратно, чудил съм се как карат и съумяват да превключват скоростите с лява ръка това е много неудобно, сигурно е въпрос на навик, но въпреки всичко е неудобно!
Така, че аз съм ПРОТИВ!!!!!
Поздрави!!!!!

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Чет 09 дек 2010 22:45

От 1 година карам автомобил с десен волан. От 4 години имам възможност да си взема такъв, но неисках понеже разсъждавах като повечето тук и бях много против десен волан. Взех си колата с мисълта да сменям дирекцията. Следкато я покарах 2 седмици разбрах, че няма смисъл да сменям дирекция. Моето мнение е, че ако се кара градско няма никакво значение дали си с десен или с ляв волан. Извън градско също несъм видял проблем засега и повярвайте ми не е толкова страшно карането с десен волан. Истината е, че когато човек реши да се пробва на десен волан, остава с неприятно впечатление, както бях и аз.

П.С. Интересно ми всички инструктури(всички сме се учили при тях) как така седейки в дясно са успели и успяват да ни опазят. :roll: Явно е въпрос на свикване.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 09 дек 2010 23:03

Arshicage написа:...

браво, ти си наша гордост! :applause:
да свикнеш с десния волан .... както и половината свят mhihi

много ми е интересно как изпреварваш камион по сравнително натоварен междуселищен двупосочен път?
и какво ли е усещането от другата страна да има още един с десен волан, който се опитва да изпревари нещо си?

Потребителски аватар
tukaito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tukaito » Чет 09 дек 2010 23:31

от 4 години сам шофиор в Англия карам автобус,а от 2 години се сдобих и с личен автомобил.около 3-4 месеца прекарвам в България и нямам никакви проблеми с шофирането на кола с обратен волан,просто всичко е въпрос на 2 3 дни да свикнеш,а проблема с изпреварванията е никакъв,проблемът идва от това че просто нямаме никаква култура на шофиране за разлика от всички други европейски страни

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 09 дек 2010 23:53

tukaito написа:от 4 години сам шофиор в Англия карам автобус,а от 2 години се сдобих и с личен автомобил.около 3-4 месеца прекарвам в България и нямам никакви проблеми с шофирането на кола с обратен волан,просто всичко е въпрос на 2 3 дни да свикнеш,а проблема с изпреварванията е никакъв,проблемът идва от това че просто нямаме никаква култура на шофиране за разлика от всички други европейски страни

е как да не е проблем като нямаш видимост на ляво движение с кола с десен волан :screwy
п.с като карам във великобритания с ляв волан си е пак доста кофти

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Пет 10 дек 2010 10:04

golfer написа:
Arshicage написа:...

браво, ти си наша гордост! :applause:
да свикнеш с десния волан .... както и половината свят mhihi

много ми е интересно как изпреварваш камион по сравнително натоварен междуселищен двупосочен път?
и какво ли е усещането от другата страна да има още един с десен волан, който се опитва да изпревари нещо си?

Ами колега, следкато ти е толкова интересно качи се и покарай с десен волан и ще разбереш как се изпреварва камион,вместо да си губиш времето в празни приказки. mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 10 дек 2010 10:14

doaiena написа:И аз съм против десния волан, то тези англичани са си чисти педерасти всичко им е на обратно, чудил съм се как карат и съумяват да превключват скоростите с лява ръка това е много неудобно, сигурно е въпрос на навик, но въпреки всичко е неудобно!
Така, че аз съм ПРОТИВ!!!!!
Поздрави!!!!!

И аз много им се дразня на англичаните - всичко им е различно от Европа (метрична срещу империална ситема, дирекцията и прекалено още много работи) , но не е толкова неудобно да сменяш скоростите с лява ръка...трябват ти два-три дена и няма да ти прави впечатление!

П.П. А и съм забелязал като гледам обяви просто от интерес в Англия...ами примерно Пасат-ите им, ами те освен, че по-мощни от примерно тези в Германия, сериите им Highline, с два тона таблото (черно табло и бежова кожа, което е супер красиво), още други глезотии, ами на всичкото отгоре и много по евтини! Как да не им се дразня на Англия, защото е Англия и всичко трябва да им е по-специално!?! :beer

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 10 дек 2010 19:00

Arshicage написа:От 1 година карам автомобил с десен волан. От 4 години имам възможност да си взема такъв, но неисках понеже разсъждавах като повечето тук и бях много против десен волан. Взех си колата с мисълта да сменям дирекцията. Следкато я покарах 2 седмици разбрах, че няма смисъл да сменям дирекция. Моето мнение е, че ако се кара градско няма никакво значение дали си с десен или с ляв волан. Извън градско също несъм видял проблем засега и повярвайте ми не е толкова страшно карането с десен волан. Истината е, че когато човек реши да се пробва на десен волан, остава с неприятно впечатление, както бях и аз.

П.С. Интересно ми всички инструктури(всички сме се учили при тях) как така седейки в дясно са успели и успяват да ни опазят. :roll: Явно е въпрос на свикване.

от такива изказвания просто онемявам... :horror: да се смея ли, да плача ли... :screwy ... ужас и безумие! :banghead:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 10 дек 2010 19:46

DimoNN написа:
Arshicage написа:От 1 година карам автомобил с десен волан. От 4 години имам възможност да си взема такъв, но неисках понеже разсъждавах като повечето тук и бях много против десен волан. Взех си колата с мисълта да сменям дирекцията. Следкато я покарах 2 седмици разбрах, че няма смисъл да сменям дирекция. Моето мнение е, че ако се кара градско няма никакво значение дали си с десен или с ляв волан. Извън градско също несъм видял проблем засега и повярвайте ми не е толкова страшно карането с десен волан. Истината е, че когато човек реши да се пробва на десен волан, остава с неприятно впечатление, както бях и аз.

от такива изказвания просто онемявам... :horror: да се смея ли, да плача ли... :screwy ... ужас и безумие! :banghead:

ахахах ти май И не си се качвал в учебна кола, освен ако за няколко години не са почнали да слагат втори волан в учебните.Послеписът ти няма никъв смисъл просто.

Arshicage
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arshicage » Пет 10 дек 2010 20:15

hitman0013 написа:
DimoNN написа:

ахахах ти май И не си се качвал в учебна кола, освен ако за няколко години не са почнали да слагат втори волан в учебните.Послеписът ти няма никъв смисъл просто.

Съжалявам, че си написах мнението. Съжалявам за всичко безмислено което съм написал. :обичам ви

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”