Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?

Мнениеот bnick » Пон 03 яну 2011 17:14

myrshavija написа:
bnick написа:За 60 месеца лизинг. Голф 6 около 30к и първоначална вноска от 5к ще излезе около 500-550 лв на месец, това заслужава ли си вече?
Не. За 30к е базовия модел и не си заслужава. :да:

Прав си ще сложа още 100 лв на вноска и ще си взема Пасат, както и направих mhihi

bnick

Мнениеот bnick » Пон 03 яну 2011 17:16

brabus написа:Аз не съм толкова луд, но може и да има такива хора.

Явно аз съм от тях mhihi :screwy

sakisa
Автомобил: VW Bora
Двигател: AKL

Мнениеот sakisa » Пон 03 яну 2011 17:30

Първо погледни линка, после чети написаното!
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Браво бе, тва човек да не поиска съват от вас. (говоря за колегите с многото постове)
Знаех си, че направо трябва да пусна поста, но реших първо да изчета вашите, добре че с жената успяхме да се скараме иначи още щях да се смея.
Етва е колата и стига сте заблуждавали човека.
На всички е ясно, че щом е решил да си купува кола си е сложил главата в торбата,
(задължителните разходи за колата са почти еднакви за всички модели) и много е относително за ремонтите щото и майсторите различни и частите "кашкавал".
И понеже колегата беше помолил само за мнения от патили да кажа: Карах пасат Б3 - ААЗ - извънземен - няма такъв автомобил, смених го с Ц180 - всички екстри, мислих да си взема Б4 - 1Z или AFN, но честно да ви кажа ще си купя -Рено Сценик.
Поздрави на всички, и колега мятай се смело - коли много - време малко.
Извинявам се, забравих: Астра - 1,7 атмосферен, 1,7 - турбо, 1,4 пълната инжекция.

Последна промяна от sakisa на Пон 03 яну 2011 17:47, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пон 03 яну 2011 17:37

bnick написа:
myrshavija написа:
bnick написа:За 60 месеца лизинг. Голф 6 около 30к и първоначална вноска от 5к ще излезе около 500-550 лв на месец, това заслужава ли си вече?
Не. За 30к е базовия модел и не си заслужава. :да:

Прав си ще сложа още 100 лв на вноска и ще си взема Пасат, както и направих mhihi

Колеги, оставете новия Голф и Пасат. Това са скъпи коли. Човека е приготвил 5 000 лв. Вие ми кажете за тези пари ще вземе ли читава кола в по-горен клас? (пасат, ауди А4 или А6 .... и така нататък). По лично мой преценки, човечеца си е за нисък клас автомобил за да му е по джоба. Точно поради таз причина го ПОПИТАХ и го насочих дали е помислил за нова кола от ниския клас, но ще е нова. И съм сигурен, че ако ще навърта 20 000 -30 000 км на година ще му е много по-добре с новата. Защото 5 000 лв са 1/3 цена от нова малка кола. А за този пробег с амортизиран, стар автомобил от горен клас не виждам как ще мине без ремонти. И с течение на времето новата кола остарява.... а старата остава в храсталака пред блока или къщата... Това са 5 000 лв. Ако един пасат от 60 000 като нов, пазарната цена докато стигне 5 000 лв каква експлоатация трябва да има тази кола? Но нова малка кола на цената на 5 000 първоначална вноска плащаш почти половината кола и е нова. И е време този колега да изкаже мнение, че направо му разкатахме темата :(

bnick

Мнениеот bnick » Пон 03 яну 2011 17:48

doubledTSI написа:Колеги, оставете новия Голф и Пасат. Това са скъпи коли. Човека е приготвил 5 000 лв. Вие ми кажете за тези пари ще вземе ли читава кола в по-горен клас? (пасат, ауди А4 или А6 .... и така нататък). По лично мой преценки, човечеца си е за нисък клас автомобил за да му е по джоба. Точно поради таз причина го ПОПИТАХ и го насочих дали е помислил за нова кола от ниския клас, но ще е нова. И съм сигурен, че ако ще навърта 20 000 -30 000 км на година ще му е много по-добре с новата. Защото 5 000 лв са 1/3 цена от нова малка кола. А за този пробег с амортизиран, стар автомобил от горен клас не виждам как ще мине без ремонти. И с течение на времето новата кола остарява.... а старата остава в храсталака пред блока или къщата... Това са 5 000 лв. Ако един пасат от 60 000 като нов, пазарната цена докато стигне 5 000 лв каква експлоатация трябва да има тази кола? Но нова малка кола на цената на 5 000 първоначална вноска плащаш почти половината кола и е нова. И е време този колега да изкаже мнение, че направо му разкатахме темата :(

Колега, абсолютно съм съгласен със теб. За 5к първоначална, може да се вземе нещо от рода на Корса, Фиеста, Поло или Фабия, та дори и Хюндай и30. Дадох пример по повод на вноската, аз също навремето имах дилема, какво да си взема за 20К и накрая реших да ми е първоначалната вноска за Пасата mhihi . Сега, пак ако съм пред същия избор, пак бих избрал този вариант. :beer

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 03 яну 2011 18:03

ако говорите за нова ей това е удачно според мен , нищо че е Дачия...
:)
Един комшия си купи таква нова - ами джипката е много яка!
Отдолу всичко е метал и е покрито..

http://www.espaceauto.bg/bg/dacia/models/read/32/

Ето ти още една нова за около 12000

дачия ама нова ;)
все пак...

http://www.espaceauto.bg/bg/dacia/models/read/13/

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 03 яну 2011 18:11

И има невероятно оборудване:
Автоматично осветление на багажника при отваряне
Отопляемо задно стъкло и чистачка

И нека не забравяме
Лампа на предната плафониера
:bowdown :applause: mhihi

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пон 03 яну 2011 18:12

Marto_VN написа:ако говорите за нова ей това е удачно според мен , нищо че е Дачия...
:)
Един комшия си купи таква нова - ами джипката е много яка!
Отдолу всичко е метал и е покрито..

http://www.espaceauto.bg/bg/dacia/models/read/32/

Подкрепям те колега. Ето и ценова листа за Дачия http://www.espaceauto.bg/public/files/m ... celist.pdf

5 000 първоначална и си платил почти половината нова кола.А след 5 години каква сума пари ще дадеш да поддържаш 10 годишен Пасат да речем. С пробег 100 000 км за тези 5 години, и при положение, че си го взел на 200-300 000км. Точно колкото да си е доизплатиш, а Пасата ти станал на 500 000 км. Малко пари, малка кола... 50 000 пари - Пасат СС и да му стиснем ръката на човечеца :beer

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 03 яну 2011 18:16

Той, човека доста сериозно зачезна. Трета страница върви без неговото присъствие :lol:

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Пон 03 яну 2011 18:32

sakisa написа:Първо погледни линка, после чети написаното!
Браво бе, тва човек да не поиска съват от вас. (говоря за колегите с многото постове)
Знаех си, че направо трябва да пусна поста, но реших първо да изчета вашите, добре че с жената успяхме да се скараме иначи още щях да се смея.
Етва е колата и стига сте заблуждавали човека.
На всички е ясно, че щом е решил да си купува кола си е сложил главата в торбата,
(задължителните разходи за колата са почти еднакви за всички модели) и много е относително за ремонтите щото и майсторите различни и частите "кашкавал".
И понеже колегата беше помолил само за мнения от патили да кажа: Карах пасат Б3 - ААЗ - извънземен - няма такъв автомобил, смених го с Ц180 - всички екстри, мислих да си взема Б4 - 1Z или AFN, но честно да ви кажа ще си купя -Рено Сценик.
Поздрави на всички, и колега мятай се смело - коли много - време малко.
Извинявам се, забравих: Астра - 1,7 атмосферен, 1,7 - турбо, 1,4 пълната инжекция.

предлагаш на колегата 13 годишна кола? която е на 224 500 км ... и вярваш, че тази кола има само 50 км на ден за тези 13 години... при този вариант му остава само да поддържа и да се фука, че кара Мерцедес :да:

sakisa
Автомобил: VW Bora
Двигател: AKL

Мнениеот sakisa » Пон 03 яну 2011 19:39

За километрите нищо не съм писал. Няма как в mobile.de да се предлагат всички над 250000 а у нас да са на малко.(за 15 лв. всеки уважаващ себе си хакер може да ти върне килиметража на колкото кажеш). Виж с удоволствие бих карал(и карах де)мерцедес на 350 000 км. пред чисто нова дачия - примерно. Само за сравнение нова Зафира маде ин ферхонде страва Колко? около 32 000 лв. комшията отсреща в автокъщата продава Б6 - бензинов, на амнайсихиледи км. 2007 г. за 35 000 лв. Ало те хората не са прости.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 04 яну 2011 8:51

Petrolhead написа:
Matematiks написа:Отделно,ако сте гледали по Дискавъри как рециклират старите втоНобили, мачкат ги,ама със всичко вътре...претопяват,и правят метал за "новите" части.Иди разбери това каква незнайна сплав става-кашкавал :banghead: :

колега, недей да коментираш неща които не са ти ясни.
стомана от Швеция, специални сплави, ама друг път.
а относно претопяването на стари автомобили, нали се сещаш че като нагрееш стоманата до точката и на топене всичко останало отдавна е излезнало през комина.
)

Доста отдавна съм се занимавал със сплави,и съм топил чешми,мед,цинк,бронз и алуминий :ahoy смело заявявам че тези неща са ми доста ясни :wink: ,не мога да твърдя че са ми по ясни от на теб защото не те познавам :beer .То е ясно че никой не говори за нещата,който изчезват като пластмаса гума и тнт,но ти предлагам да прочетеш с каква точност са примесите примерно в алуминия,и как му се променят свойствата при различните примеси :applause:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 04 яну 2011 9:53

Ако аз разполагам с бюджет от 5000 лв за автомобил ще си търся кола до 3000-3500лв. максимум.
След като ти е първи автомобил купи нещо по-непретенциозно за по-малко пари.
Каквато и да е колата след година, две ще ти е омръзнала и ще искаш ъпгрейд mhihi

Matematiks написа:Отделно,ако сте гледали по Дискавъри как рециклират старите втоНобили, мачкат ги,ама със всичко вътре...претопяват,и правят метал за "новите" части.Иди разбери това каква незнайна сплав става-кашкавал :banghead: :

Това по Дискавъри съм го гледал на живо mhihi
Даже тук от форума е човека при, който умират всички голфове и не само... mhihi mhihi mhihi
Разпределението на материалите от така наречения скрап става много бързо и много прецизно.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 04 яну 2011 10:40

golfer написа:Разпределението на материалите от така наречения скрап става много бързо и много прецизно.

Ама като ги смачкат на преса, не ми е много ясно как ще разпределят материали после, всичко става една компактна маса. :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 04 яну 2011 11:20

sk. написа:Той, човека доста сериозно зачезна. Трета страница върви без неговото присъствие :lol:

Ми как да не зачезне,той човека попита каква кола да си купи до 5000лв.и веднага заваляха предложения за нов Пасат,Голф 6 и т.н.
Сигурно в момента тича към най близкия представител на VW и се чуди как не се е сетил до сега че може да си купи Голф 6 за 5000лв.
:lol: :lol:

Последна промяна от forski на Вто 04 яну 2011 11:43, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”