Сменихте ли гумите :)
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сменихте ли гумите :)
Имам една програмка weather watcher и ми показва,че за другата седмица може и да валне сняг и дъжд, така, че не е ли раничко за летните гуми?
group® написа:Не пишете неща, в които не сте сигурни!
Няма как летните гуми да са по-добри от зимните при студено време!
Не знам какви тестове и неща четете, но ви съветвам да погледнете какви проучвания имат братята англичани.
Тъй като на острова няма истинска сурова зима, а пътните инциденти се покачват 2 и 3 пъти повече отколкото през лятото, се правят серия изследвания, които показват, че поради липсата на сняг повечето хора карат със летни гуми при температури под 7 градуса.
Правят се проучвания и излиза, че с летни гуми под 7 градуса спирачния път драстично се покачва (при една кола си спомням от 37м. става на 51м.).
Затова там се предлагат и гуми за студено време, които не са чисто зимни (нямат и такива ламели), но смеските са им по-меки.
Има доста информация из нета за тези неща и недейте да пишете ей така.
Трябва да сте наясно, че студена лятна гума се държи различно и много по-зле от същата, но топла.
Аз съм с летни сега, но се съобразявам, че сутрин е хладно и температурите на асфалта са доста ниски и внимавам.
Съветвам всички с летни гуми да имат едно на ум![]()
п.с. хубаво е човек да е наясно и какви точно гуми кара! Има такива, които се нуждаят от допълнително загряване, особено при хладно време, за да достигнат оптималните си качества (примерно F1 на Goodyear, Parada на Yokohama и т.н.).
п.с.2 горното се отнася за хората, които държат на сигурността и не карат с 'гуми за мъгла'!!!
Казах ли ви аз

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Милослав написа:PagocmuH написа:Сменихте ли гумите?????????????
Отговорете на въпроса или изобщо не пишете.
Не опреквайте хората,които са сменили гумите и тези които не са.
Всеки си има глава на раменете и може сам да си решава,кога да си смени гумите.
А ти се научи да пишеш на български език и не давай съвети на аудитория, която не те познава и която ти не познаваш.
За главата се знае, че всеки има. Пълнежът е по-важен.
Също така имай предвид, че тук четат доста от младото поколение водачи, които тепърва градят култура.
Ти пък за голям КУРифеи ли се мислиш,видял една грешка и учителката по български език и литература се обади

Аудиторията тук може и да не ме познава,но ти си никой за да ми казваш на мен аз какво и как ще правя.
И за да не съм OFF http://vremeto.dir.bg/14day.php
Карам колата само през деня когато е топло така,че съм си направил сметката дали да сложа другите джанти с летните гуми.
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Все още не съм,но мисля след март месец да ги сменям.
Първо трябва да си намеря галоши... но и да имах не бих ги сменил по рано от края на март. Не ги жаля гумите за 0.01мм нито джантите,че ще е по-красива
Първо трябва да си намеря галоши... но и да имах не бих ги сменил по рано от края на март. Не ги жаля гумите за 0.01мм нито джантите,че ще е по-красива

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Не бързам без време.
Нося отговорност за поведенито на автомобила си на пътя. Не, че не се изкушавам при тези дневни температури, но все още не е дошло времето на летните. Живи и здрави.
Нося отговорност за поведенито на автомобила си на пътя. Не, че не се изкушавам при тези дневни температури, но все още не е дошло времето на летните. Живи и здрави.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Купих летните, ама чакам да дойде поне април за всеки случай 

Абе не съм ги сменил още. Взех ги, сега остава да ги монтирам. Но не бързам. Докато не стане температурата сутрин поне 7-8 градуса, няма да ги бутна.
Офф: През уикенда ходих в Мелник. Правих там едни изкачвания по едни слънчеви байри на 17-19-20 градуса и трябва да ви кажа че зимните ми гуми свиреха като все едно съм в американски екшън
И там се оглеждах доста по колите с какви гуми карат - видях предимно летни. А тук преди да тръгна имаше 5 санта лед на паркинга пред нас. Така че това кой ги е сменил и кой не е е добре да се гледа и малко според картата....
Офф: През уикенда ходих в Мелник. Правих там едни изкачвания по едни слънчеви байри на 17-19-20 градуса и трябва да ви кажа че зимните ми гуми свиреха като все едно съм в американски екшън

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
joromnt написа:...Така че това кой ги е сменил и кой не е е добре да се гледа и малко според картата....
напълно подкрепям колегата! поръчал съм летни галоши, чакам да пристигнат до края на седмицата и ги монтирам.
Вчера свърших тази работа.
Във Варна спокойно може да се слагат вече летните гуми.

Във Варна спокойно може да се слагат вече летните гуми.
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
Днес ги сложих
просто нямах избор,не ми се купуваше нова зимна гума за няма и месец ....

- moskovw
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 1.3 NZ
- Контакти:
да мно ясно

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Смених ги вчера
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Довечера или утре вечер 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Аз ги сменам като видя ония с големите човки първо,с червените крака.Чакам още 1 седмица и ги махам.Това горе долу се пада около началото на априлий.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”