Мнение относно добавка "Bardahl" ?!?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Re: Мнение относно добавка "Bardahl" ?!?

Мнениеот nikolay_ss » Съб 02 авг 2025 7:16

Според мен има предвид, че като ти замине помпата стружките отиват директно в дюзите.
За коя добавка точно става дума?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 02 авг 2025 7:26

Diesel purge.

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Съб 02 авг 2025 8:10

Traytor написа:И на база какво реши, че хвърля дюзите? Помпата по-може, ако не внимаваш и оставиш да засмуче въздух….

На база 10г. опит и ен на брой мотори.
При налягане над 1000бара всяка микро твърда частичка започва да дере кланите в дюзите и те са чао за нула време. Който не вярва да махне филтъра и да пробва. С Делфи е достатъчно до кофите за боклук с Бош до магазина.

diwaka
Автомобил: MB w202 VW Passat b5
Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi

Мнениеот diwaka » Съб 02 авг 2025 9:20

Аз лично ,не бих махнал филтъра ,и да работи само на добавка..Всеки си преценя :)

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 02 авг 2025 11:54

Тука вече стигаме до анекдотни примери, някакъв личен опит, колко научно е подхождано в тия 10 години и колко пъти са ползвани такива добавки, няма смисъл да се спори.

Дивак, аз не ти казах да я ползваш, споменах я, защото търсиш добавка за чистене на дюзи, а бардал инджектор клийн не е такава, това е големия батко на БДЦ и е адекватен за по-скоро профилактика при хронично лошо гориво и се ползва долу горе на смяна на масло. Аз не съм фен на добавките за чистене като цяло, ако дюзите имат проблем, си има начини за правилно почистване или рециклиране, но ако ще е с добавка, Purge-a и този тип добавки са начина(имаше и на бардал такъв тип, но не мога да я намеря сега, може и да са я спрели).

diwaka
Автомобил: MB w202 VW Passat b5
Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi

Мнениеот diwaka » Съб 02 авг 2025 13:43

Traytor написа:Тука вече стигаме до анекдотни примери, някакъв личен опит, колко научно е подхождано в тия 10 години и колко пъти са ползвани такива добавки, няма смисъл да се спори.

Дивак, аз не ти казах да я ползваш, споменах я, защото търсиш добавка за чистене на дюзи, а бардал инджектор клийн не е такава, това е големия батко на БДЦ и е адекватен за по-скоро профилактика при хронично лошо гориво и се ползва долу горе на смяна на масло. Аз не съм фен на добавките за чистене като цяло, ако дюзите имат проблем, си има начини за правилно почистване или рециклиране, но ако ще е с добавка, Purge-a и този тип добавки са начина(имаше и на бардал такъв тип, но не мога да я намеря сега, може и да са я спрели).

Да колега разбрах благодаря! :)

Потребителски аватар
Zdravkov94
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: BKD 2005

Мнениеот Zdravkov94 » Пон 04 авг 2025 18:25

Здравейте, зачетох се във темата и ми стана интересно. Гледаха ми дюзите на диагностика. Каза ми майстора,че 2 от 4-те са със (-) ама и много по-лоши показания е виждал. Ще карат за сега казва. :D
Искам да Ви попитам превантивно да използвам добавка за дюзи и горивната система.
Коя да взема или и 2-те може би?
BARDAHL Diesel Injection Restorer 11. Или ВАRDАНL ІNЈЕСТОR СLЕАNЕR 6 ІN 1 ДOБABKA ДИЗEЛ 0.500мл.
Колата е 2.0 Tdi П.Д.
Благодаря Ви!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 04 авг 2025 19:52

BARDAHL Diesel Injection Restorer 11 вкара дюзите на колата на брат ми в норма. (1.9 TDI PD 131 кс)

Sky_is_the_Limit
Автомобил: Golf V
Двигател:

Мнениеот Sky_is_the_Limit » Нед 10 авг 2025 15:26

Тия добавки имат съшия ефект като на ,,плацебо хапчет,, Пробвал съм и добавки на Бардал, и масла. Няма такъв боклук на пазара. Генерално проблема идва и при дизелови и бензинови агрегати от лошото гориво, което някои бензиностанции си позволят да продават. Само където дизеловите инжектори са много по чуствителни към некачествено говиво. Има една бензиностанция в квартала, колкото пъти сипя от нея и колата ми тресеше. Спрях да сипвам и около година нямах тресене в същото време ползвах друга добавка за прочистване на дюзи и мислех, че добавката е изчистила дюзите. Вчера сипвам на една друга бензиностанция и пак почна. Интересното е, че вчера сипах и от същата добавка. Отделно, ако проблема е в автомобила си трябва намеса на механик. Сваляне разглобяване, чистене. А Бардал са супер нагли и искат безбожни пари за техните продукти, които не струват и един пробит долар. Но до като има телета, ще има и колачи.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”