Според мен има предвид, че като ти замине помпата стружките отиват директно в дюзите.
За коя добавка точно става дума?

Мнение относно добавка "Bardahl" ?!?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Мнение относно добавка "Bardahl" ?!?
Diesel purge.
Traytor написа:И на база какво реши, че хвърля дюзите? Помпата по-може, ако не внимаваш и оставиш да засмуче въздух….
На база 10г. опит и ен на брой мотори.
При налягане над 1000бара всяка микро твърда частичка започва да дере кланите в дюзите и те са чао за нула време. Който не вярва да махне филтъра и да пробва. С Делфи е достатъчно до кофите за боклук с Бош до магазина.
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Аз лично ,не бих махнал филтъра ,и да работи само на добавка..Всеки си преценя :)
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Тука вече стигаме до анекдотни примери, някакъв личен опит, колко научно е подхождано в тия 10 години и колко пъти са ползвани такива добавки, няма смисъл да се спори.
Дивак, аз не ти казах да я ползваш, споменах я, защото търсиш добавка за чистене на дюзи, а бардал инджектор клийн не е такава, това е големия батко на БДЦ и е адекватен за по-скоро профилактика при хронично лошо гориво и се ползва долу горе на смяна на масло. Аз не съм фен на добавките за чистене като цяло, ако дюзите имат проблем, си има начини за правилно почистване или рециклиране, но ако ще е с добавка, Purge-a и този тип добавки са начина(имаше и на бардал такъв тип, но не мога да я намеря сега, може и да са я спрели).
Дивак, аз не ти казах да я ползваш, споменах я, защото търсиш добавка за чистене на дюзи, а бардал инджектор клийн не е такава, това е големия батко на БДЦ и е адекватен за по-скоро профилактика при хронично лошо гориво и се ползва долу горе на смяна на масло. Аз не съм фен на добавките за чистене като цяло, ако дюзите имат проблем, си има начини за правилно почистване или рециклиране, но ако ще е с добавка, Purge-a и този тип добавки са начина(имаше и на бардал такъв тип, но не мога да я намеря сега, може и да са я спрели).
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Traytor написа:Тука вече стигаме до анекдотни примери, някакъв личен опит, колко научно е подхождано в тия 10 години и колко пъти са ползвани такива добавки, няма смисъл да се спори.
Да колега разбрах благодаря! :)
- Zdravkov94
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: BKD 2005
Здравейте, зачетох се във темата и ми стана интересно. Гледаха ми дюзите на диагностика. Каза ми майстора,че 2 от 4-те са със (-) ама и много по-лоши показания е виждал. Ще карат за сега казва. :D
Искам да Ви попитам превантивно да използвам добавка за дюзи и горивната система.
Коя да взема или и 2-те може би?
BARDAHL Diesel Injection Restorer 11. Или ВАRDАНL ІNЈЕСТОR СLЕАNЕR 6 ІN 1 ДOБABKA ДИЗEЛ 0.500мл.
Колата е 2.0 Tdi П.Д.
Благодаря Ви!
Искам да Ви попитам превантивно да използвам добавка за дюзи и горивната система.
Коя да взема или и 2-те може би?
BARDAHL Diesel Injection Restorer 11. Или ВАRDАНL ІNЈЕСТОR СLЕАNЕR 6 ІN 1 ДOБABKA ДИЗEЛ 0.500мл.
Колата е 2.0 Tdi П.Д.
Благодаря Ви!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
BARDAHL Diesel Injection Restorer 11 вкара дюзите на колата на брат ми в норма. (1.9 TDI PD 131 кс)
-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Тия добавки имат съшия ефект като на ,,плацебо хапчет,, Пробвал съм и добавки на Бардал, и масла. Няма такъв боклук на пазара. Генерално проблема идва и при дизелови и бензинови агрегати от лошото гориво, което някои бензиностанции си позволят да продават. Само където дизеловите инжектори са много по чуствителни към некачествено говиво. Има една бензиностанция в квартала, колкото пъти сипя от нея и колата ми тресеше. Спрях да сипвам и около година нямах тресене в същото време ползвах друга добавка за прочистване на дюзи и мислех, че добавката е изчистила дюзите. Вчера сипвам на една друга бензиностанция и пак почна. Интересното е, че вчера сипах и от същата добавка. Отделно, ако проблема е в автомобила си трябва намеса на механик. Сваляне разглобяване, чистене. А Бардал са супер нагли и искат безбожни пари за техните продукти, които не струват и един пробит долар. Но до като има телета, ще има и колачи.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”