Как карате на магистрала
Re: Как карате на магистрала
100-130 км/ч. най-често. По-рядко настъпвам повече, колкото да разтрия "охлюва" дан' са залежава много 

Където позволява АМ, времето, обстановката, липсата на много участници или каращи в колона си карам 140-150км/ч. Където няма АМ, или както е у нас ...има, ама "тресе","вее" "бута" и прочее прибирам в дясно и "крепим" 80-90км/ч т.е със скоростта на предния и при нужната дистанция. Излишно е да казвам, че се е случвало да святкам, както и на мен да ми святкат. Убедих се, че колкото и пъти да минавам по един и същи път никога не е едно и също! Трябва цялото внимание да е насочено към шофирането - нито музика ме интересува, нито ангажиращи разговори по телефон или с някой от пътниците ....един миг, една секунда невнимание с тази скорост 140км/ч се изминават 38,8 метра....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно на магистрала (често карам по Тракия) поддържам 130 км/ч (по табло), много рядко 135 км/ч (реално са към 126 км/ч.
Когато не ми се кара с макс. позволената скорост, обикновено поддържам 100-110 км/ч.
Не присветкам, няма смисъл, бавен съм.
От доста километри в участъка Пловдив-Стара Загора мога да кажа, че трафикът у нас никак не е интензивен и при нормално шофиране не се налага да се натиска спирачка. Почти винаги има достатъчно дистанция от заднодвижещите се, за да се изпреварва нормално.
По време на лятото доста хора отиват на морето. Струва ми се, че голям брой от шофьорите не се движат редовно по магистрала, съответно не им се вдига макс. позволената скорост и като почнат да изпреварват камионите със 110 е малко тегаво.
В есенно-зимния период пък голяма част от шофьорите,предполагам поради липса на опит или неподготвен автомобил (гуми) се движат бавничко и това понякога пречи на общата скорост на трафика, при по-интензивно движение. Но няма лошо, прави са си хората, аз също редуцирам скоростта, според пътните условия.
Последно: недейте да се ядосвате на по-бавно движещите се колеги. Голяма част от фирмените коли по пътищата се следят от GPS-и, шефовете обичат да налагат глоби, при по-високи скорости и т.н. Познавам 2-ма човека, на които макс. разрешената от фирмите им скорост е 90 км/ч. Дори и на магистрала. Икономия на гориво, предполагам...
Ако превишат - заплатата се кредитира със съответните числа

Когато не ми се кара с макс. позволената скорост, обикновено поддържам 100-110 км/ч.
Не присветкам, няма смисъл, бавен съм.
От доста километри в участъка Пловдив-Стара Загора мога да кажа, че трафикът у нас никак не е интензивен и при нормално шофиране не се налага да се натиска спирачка. Почти винаги има достатъчно дистанция от заднодвижещите се, за да се изпреварва нормално.
По време на лятото доста хора отиват на морето. Струва ми се, че голям брой от шофьорите не се движат редовно по магистрала, съответно не им се вдига макс. позволената скорост и като почнат да изпреварват камионите със 110 е малко тегаво.
В есенно-зимния период пък голяма част от шофьорите,предполагам поради липса на опит или неподготвен автомобил (гуми) се движат бавничко и това понякога пречи на общата скорост на трафика, при по-интензивно движение. Но няма лошо, прави са си хората, аз също редуцирам скоростта, според пътните условия.
Последно: недейте да се ядосвате на по-бавно движещите се колеги. Голяма част от фирмените коли по пътищата се следят от GPS-и, шефовете обичат да налагат глоби, при по-високи скорости и т.н. Познавам 2-ма човека, на които макс. разрешената от фирмите им скорост е 90 км/ч. Дори и на магистрала. Икономия на гориво, предполагам...
Ако превишат - заплатата се кредитира със съответните числа

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
С буса 90-100 км/ч.
С леките коли макс. 120 км/ч.
140 км/ч и нагоре са за бъдещи инвалиди ако случайно стане какъвто и да е фал или греда.
С леките коли макс. 120 км/ч.
140 км/ч и нагоре са за бъдещи инвалиди ако случайно стане какъвто и да е фал или греда.
- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
130-140 повече не си позволявам 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Когато не бързам и с 90 карам - просто нямам зор да бързам 
На тези, които им "преча" с 90 - има лява лента
Иначе обикновено карам в диапазона 100-120 км/ч, но не с AAZ-та

На тези, които им "преча" с 90 - има лява лента

Иначе обикновено карам в диапазона 100-120 км/ч, но не с AAZ-та

Явно, аз ще съм първия а-морален простак, който ще си признае.Карам на 2 - 3 места в България с 150 -170.Старая се да не преча на останалите участници в движението и много се дразня на хора, които не ползват мигачи и огледалата си за задно виждане.С нетърпение чакам да отворят магистралата, защото съм се нагледал на бясно каращи по пътя Бургас - Стара Загора, а точно там е участъка, където се изявяват състезателите и стават най-големите бели.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
pensiq написа:Явно, аз ще съм първия а-морален простак, който ще си признае.Карам на 2 - 3 места в България с 150 -170.Старая се да не преча на останалите участници в движението и много се дразня на хора, които не ползват мигачи и огледалата си за задно виждане.С нетърпение чакам да отворят магистралата, защото съм се нагледал на бясно каращи по пътя Бургас - Стара Загора, а точно там е участъка, където се изявяват състезателите и стават най-големите бели.
Приготви си по-дълбока купичка, че сега ще ти сипят с големия черпак

Да обобщя до тук анкетата, имаме около 240 форумно-бавнокаращи демек около 200 лицемери

След 4 ракии съм гладен
. И на мен ми е чудно - Кой тогава ме изпреварва на магистралата?

Понеже сме задружни, няма да оставя колегата pensiq сам
Много зависи от настроението ми - понякога си позволявам да карам с 150-180, понякога пък не надвишавам 120. Ще си призная, че като всеки млад човек и аз съм пробвал максималните възможности на колата, което не означава, че го одобрявам!
Само където не разбирам смисъла на темата- някакво проучване ли имаш за задача от университета?

Само където не разбирам смисъла на темата- някакво проучване ли имаш за задача от университета?

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Карал съм с 90, карал съм и със 180
Обичайно карам със 120-140(по километраж). Като настигна някой естествено го изпреварвам, старая се да не преча на по-бързите

Обичайно карам със 120-140(по километраж). Като настигна някой естествено го изпреварвам, старая се да не преча на по-бързите

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
pensiq написа:Явно, аз ще съм първия а-морален простак, който ще си признае...
То и аз съм писал,че съм примерен със скорост 140,но това е защото повече не мога да вдигна(само по нанадолнище мога).
Обаче преди 6г. София-Бургас 3h.15min. и Бургас-София 3h.40min. само ще кажа,че скороста не беше по малка от 160

Но пък немога да кажа,че така си карам винаги.Случвало се е както съм убеден,че се случвало на всички да бъдат т.н."Идиоти на пътя" по един или друг начин или "Джигити".
Идеята по скоро смятам,че е всеки да си кара както смята за добре,но да не пречи на останалите.Ние не сме хората които ще въдворяват ред на пътя и ще дават наклон на живота на другите.Има си съответните хора за това!
Било то по магистралата или в градовете.Без да изпадам в примери надявам се да сте ме разбрали

- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004
Имам си огледала, имам си очи и глава на раменете. Знам да използвам всяко от тях по предназначение и си позволявам да пришпорвам Голфа на макс. Имам си и лаф: Лявата лента не е за всеки. Точно в тази лента си позволявам да присветна на някой, който ако го попитам защо е там няма да намери причина, за да ми отговори, или на друг вид екземпляр, който не е видял моя мигач и се изтегля пред мен, за да изпревари бавно, бавно колегата си отпред. Тези спазващи ограниченията колеги на пътя освен присветкане получават и поздрави на майките си от мен. Другите, които получават същите поздрави по магистралата са бавнодвижещите се в колона, по между които рядко има 2м., а какво да кажем за 4-5-6м. растояние. Тях никой ли не ги е виждал? Защото като чета всички са доволни, карат нормално и никога не присветкат. Любимите ми майки са на тираджии, които карат по 2-3 плътно един след друг. Не обичам и пичове, на които 1/3 от колата е в лявото, а останалата част в дясното платно и си лазят така с колометри.
Обобщавам: Карам с висока скорост, най-често в лявото платно, присветкам с фарове + в редки случаи съпроводени с клаксон за по-разсеяните /някои просто забравят да се приберат обратно в дясно/. Все пак магистралата не е само за тях. Това не означава, че шофирането ми е безразсъдно и не се съобразявам с другите участници в движението и пътната обстановка. Твърдя, че не застрашавам живота им, също така, че не е само мое мислене това горното. Някои просто не си признават, или за по-лесно не споделят в темата.
П.п. Не отбелязах нищо за анкетата. Ако имаше отговор: "Да, шофирам с висока скорост, присветкам при необходимост и се съобразявам с останалите автомобили и условия" щях да посоча него.
Обобщавам: Карам с висока скорост, най-често в лявото платно, присветкам с фарове + в редки случаи съпроводени с клаксон за по-разсеяните /някои просто забравят да се приберат обратно в дясно/. Все пак магистралата не е само за тях. Това не означава, че шофирането ми е безразсъдно и не се съобразявам с другите участници в движението и пътната обстановка. Твърдя, че не застрашавам живота им, също така, че не е само мое мислене това горното. Някои просто не си признават, или за по-лесно не споделят в темата.
П.п. Не отбелязах нищо за анкетата. Ако имаше отговор: "Да, шофирам с висока скорост, присветкам при необходимост и се съобразявам с останалите автомобили и условия" щях да посоча него.
Последна промяна от elimn на Пет 09 сеп 2011 10:18, променено общо 1 път.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Имаме си и идиотка на пътя
- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004
Petrolhead написа:съответно карам основно в дясната , освен около пазарджик където карам или в лявата или в аварийната.
Съответно не си идиот, когато караш основно в дясната, освен около Пазарджик /пише се с главна буква/ където караш или като идиот в лявата или като идиот в аварийната лента.....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”