Та значи представяте ли си преди 2-3 години колко е било опасно да караш по пътищата зимно време, като го е нямал "Ultra Grip 7", а е имало някакви си там гуми дето хич ги няма в сегашните тестове. А какво да кажем в далечната 1995 год. когато са произвели мойта колица - сигурно зимата ги е било страх да излезат и да карат.
Задавали ли сте си въпроса какво повече имат и знаят от Michelin и Goodyear например по отношение на технология, компютри и химия сега спрямо пак те, но преди 3-4 години, отговора е НИЩО.
Всичко е въпрос на маркетинг и реклама, представяте ли си ако Goodyear не искарат нов модел в близките години а конкуренцията го прави, какво ще стане с продажбите им. Това е като рекламата на кафе Нова бразилия - сменяш опаковката, респ. вида на стоката и се задържаш на пазара. Ти какво би си купил ако парите нямат значение - модел на известна марка от преди 5 години или така рекламирания точно от тази зима и водещ тестовете модел гума на друга марка?
Като капак на всичко ще ви кажа, че миналата зима в най-големия снеговалеж на 17-19 декември, когато половината пътища бяха затворени аз с 4-ри летни гуми /вярно на 6 месеца/ Firestone F590 ходих до Копривщица и се върнах без никакви проблеми. При това не съм се влачил по-пътя единствено на връщане карах малко по-бавно защото от снеговалежа видимоста беше много ниска. Вярно помагаше ми и ABS-а, просто ми даваше информация дали отдолу е хлъзгаво и колко, и сам си преценявах скороста.
Това ви го казвам защото според мен до 80-90% дали ще се завърти колата или няма да може да спре си зависи от задкормилното устройство. И във връзка с това всяка зимна гума /която е произведена за такава/ върши пределно добра работа.
Цялата минала зима карах с тези летни гуми, но тази ще си взема 4-ри зимни при това без да гледам тестовете на ADAC, просто каквито и да взема все тая. Очаквам като краен резултат средната скорост на движение зимата да ми се вдигне с 10-15 км/ч и да мога по-добре да излизам от коловози /а и летните вече са ми на година и половина/.
Това е мое лично мнение и не искам никой да ангажирам с него.