Новите технически прегледи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Новите технически прегледи

Мнениеот kris11 » Съб 28 яну 2012 14:17

dedicha написа:
kris11 написа:Няма страшно.
Като ги срешна хората от 3 пункта ме питат дали няма скоро да водя кола на преглед. Започвам да събирам ценови оферти за лятото :Mr Green Fun .

И кой дава най- ниска цена за сега? :roll:

Остана 1 сервиз още /оферта/ Аз не бързам до юли / първата от 3 те коли / време много.Другите са следващите месеци.

vinse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinse » Пон 30 яну 2012 18:34

Днес минах технически преглед с един бензинов голф 3 и с една дизелова 406-ца. Оглеждаха ги отдолу докато въртях волана (май гледаха кормилната щанга), всякаквите му там светлини (гледаха дали фаровете са регулирани), питаха ме какви активни системи за сигурност имам (голфа е гол кат' пушка :lol:) и чистачките проверяваха :lol: Както и да, най-се притеснявах от замерването на газовете на пежака понеже съм му махнал катализатора и с трепетно вълнение очаквах да видя дали ще съм в норми :Mr Green Fun , забиха маркуча в ауспуха и оставих колата да работи така около 5 минути - всичко се оказа ОК.
С други думи - тия, които са с премахнати катализатори да не се плашат (много). Няма страшно и при новите прегледи, просто преди минавах за 5 минути, сега минах за 25 и платих 40 кинта :)

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 30 яну 2012 19:19

vinse написа:Днес минах технически преглед с един бензинов голф 3 и с една дизелова 406-ца. Оглеждаха ги отдолу докато въртях волана (май гледаха кормилната щанга), всякаквите му там светлини (гледаха дали фаровете са регулирани), питаха ме какви активни системи за сигурност имам (голфа е гол кат' пушка :lol:) и чистачките проверяваха :lol: Както и да, най-се притеснявах от замерването на газовете на пежака понеже съм му махнал катализатора и с трепетно вълнение очаквах да видя дали ще съм в норми :Mr Green Fun , забиха маркуча в ауспуха и оставих колата да работи така около 5 минути - всичко се оказа ОК.
С други думи - тия, които са с премахнати катализатори да не се плашат (много). Няма страшно и при новите прегледи, просто преди минавах за 5 минути, сега минах за 25 и платих 40 кинта :)

:mrgreen: :mrgreen: те пак хубаво че не са те накарали да дадеш газ, ами са я остави на ниски об. иначе отзаде става кадилник :)

vinse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinse » Пон 30 яну 2012 23:33

Мда по тоя параграф извадих късмет heavy metal zork

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Вто 31 яну 2012 19:05

Аз пък мисля че това за газовете които замерват е просто за показ. Все-пак не ми се вярва това че всички коли в това отношение са напълно изрядни и това е ясно на хората които извършват прегледите и ако трябва спират всички които са без катализатор .... maikomila не ми се мисли. И не че така е правилно но ... :dontknow:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 01 фев 2012 18:36

На Аспарухов мост карах след един Опел и само дето не ме удуши!!Отделно не се виждаше нищо!Такива трябва директно да ги спират от движение!Те хората сигорно им е ясно ,че една 18 годишна кола със сигорност ще има износване и правят някакви компромиси .Лошо е когато е фрапиращо ,като този с Опела!

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Вто 07 фев 2012 16:56

Минах и аз ГТП успешно. Не знаех за новите изисквания и по едно време почнах да си мисля, че се заяждат с мен, макар, че гледах да не ми личи. То не бяха крушки, чистачки, пръскалки и още много др., които преди не са гледали. Даже ми гледаха лампата на ABS-а дали свети (преди 3 дни оправих едно проблемче :mrgreen: ). Всичко беше точно и съм доволен от завишените изисквания, само дето ми направиха забележка за ксенона (фаровете са регулирани на стенд). Не са ме карали да го свалям, но изглежда както са тръгнали нещата, ще трябва да издирвам оригиналните гуми, с които колата е излязла от завода, защото са "оригинално монтирани".

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 08 фев 2012 16:18

Проверяват за светлини най-вече. Минах и аз, дадох 48лв. за напълно изправна кола нали, но тва е последния път, когато си плащам "като поп". Догодина ще търся връзкари нещо, заобиколни начини за минаване на ГТП. 50лв. за едно картонче просто е прекалено много :не:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 08 фев 2012 16:27

xploda написа:Проверяват за светлини най-вече. Минах и аз, дадох 48лв. за напълно изправна кола нали, но тва е последния път, когато си плащам "като поп". Догодина ще търся връзкари нещо, заобиколни начини за минаване на ГТП. 50лв. за едно картонче просто е прекалено много :не:
НЕма връзки вече в тая работа :wink: Е при някой може да има ама трудно огрява вече :lol:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 08 фев 2012 17:26

В нашата държава всичко е възможно, само трябва да даде 10 20 кинта отгоре тоя да може да се почерпи ! Един от нашите работници имаше преди приятел който прави прегледи и му давахме документите да оправи прегледа на камиончето (за Б категория) и за около 50 60 кинта работите се оправяха, ама сега ще трябват малко повече.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 08 фев 2012 17:36

santo_trafficante написа:
xploda написа:Проверяват за светлини най-вече. Минах и аз, дадох 48лв. за напълно изправна кола нали, но тва е последния път, когато си плащам "като поп". Догодина ще търся връзкари нещо, заобиколни начини за минаване на ГТП. 50лв. за едно картонче просто е прекалено много :не:
НЕма връзки вече в тая работа :wink: Е при някой може да има ама трудно огрява вече :lol:

Имам аз такъв познат. Бивш иснпектор в ДАИ ли кво е ще излъжа. Още миналата година ми каза човека само да му занеса документите и да отида след няколко дена да си взема картона, но тогава беше 20лв. самия ГТП. Не си заслужаваше, а и бях изряден отвсякъде. Но догодина обезателно при него.

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Сря 08 фев 2012 17:52

xploda написа:

Имам аз такъв познат. Бивш иснпектор в ДАИ ли кво е ще излъжа. Още миналата година ми каза човека само да му занеса документите и да отида след няколко дена да си взема картона, но тогава беше 20лв. самия ГТП. Не си заслужаваше, а и бях изряден отвсякъде. Но догодина обезателно при него.

вече ще минеш само с документи ама друг път
Камерата ще снима на твоя човек мутрата ли ?
Без да се обиждаш ама заради такива като тебе държавата ни е на това дередже !

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 08 фев 2012 18:01

rabotnika написа:
xploda написа:

Ще разбере как става с "връзки" mhihi Само се пънат да се намират на лафче :?

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 08 фев 2012 18:15

rabotnika написа:
xploda написа:

То ако е до камерата да ме снима толко ще минем, не е проблем. Оттам нататък не виждам какъв е проблема да се пише това, това, това и това е изправно, колата е ОК и да си взема картончето, без реално да се проверяват нали.
А иначе, ако за теб даването на 50лв. за ГТП, 150 за данък, 70 за винетка, карането по лунен пейзаж и чупенето на колата вследствие на този пейзаж е ОК, няма проблеми плащай си и се наслаждавай на това, което ти предлага държавата срещу дадените от теб пари. Лично на мен не ми се нрави тази идея и при всяка възможност ще заобикалям "закона".

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Сря 08 фев 2012 20:29

Ами пейзажа данъка прегледа и куп други неща са на това дередже точно заради такива като тебе дето хитруват пестят пари с измами и после Бойко бил такъв Станишев онакъв и тъй нататък а проблема не е в тях а в хората правещи се на дребни тарикати като теб за 10лв
А и да добвя още нещо твоя човек викаш бил екс ДАИ инспектор ами то такива хора като него трябва да са на едни хубави места като Висшето училище в Белене защото заради такива като теб и него се стигна до трагедията на Бакаджика и заради такива като теб и него направиха ГТПтата толкова скъпи и толкова стегнаха нещата около тях дано и закона да се промени за такива които правят фиктивни прегледи директно ЗАТВОР
Сега преди да кажеш нещо ще ти кажа че лично имам пункт за ГТП и много като теб им знам тарикатлъците и заради такива хора не бих рискувал да си загубя лиценза и вложените средства които повярвай ми са 6 цифрена сума и твоя човек предполагам работи за някой който дори не подозира какви ги върши ЕКС Инспектора ти защото ако разбере моментално ще стане ЕКС член на комисията за ГТП

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”