Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи

Мнениеот Iezekil » Съб 30 юни 2012 21:25

Ами ти като си ги правил,с пуснати фарове пак ще ги правиш мисля...или не е такава логиката?Пиенето и телефоните ги забраниха вече,остават другите дреболии...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 30 юни 2012 21:32

stefan4o написа:Пък тия, дето ги заслепявало посред бял ден :bowdown :bowdown :bowdown

Мога да ти кажа че точно днес зад мен караше една баничарка дето в огледалото ми бодеше очите по обедно време понеже или целеше гаргите с късите или беше от тия дето не знаят защо им свети шарената лампичка /за дългите/ когато съм сам в такива случай го пускам пред мен и му паля аз дългите ама с жената и детето само го препсувам и гледам само в страничното огледало! А като се въведе тая простотия колко такива ще са по пътя не искам да си представям :не:

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Съб 30 юни 2012 21:33

Мисля си ,че карането целогодищно на фарове се отразява и на самия фар,най вече на фаровете с пластмасово стъкло.Предполагам ,че лятото от жегата и включени фарове то се "размива".Все пак са си цифра и не мога да ги добявя и тях консуматив.Аз съм против.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 юли 2012 6:34

Карането на фарове помага за безопасността,но почти само в тази част на годината,в която са задължителни и сега.
За това ярко слънце хората са измислили слънчеви очила,ние сега с фарове ще караме,че слънцето не може да освети колите и пътя сигурно?
Нашите управници вместо да работят да имаме Европейски доходи правят всичко възможно да имаме Европейски разходи :banghead:

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Нед 01 юли 2012 7:36

Iezekil написа:Пълна простотия според мен.Фаровете са измислени за да ти осветяват пътя нощно време,не някой си да те види.И какво общо имат катастрофите с фаровете?Някой е карал в насрещната лента и е помлял някой друг,защото не го е видял?Не съм чувал подобно нещо.Карам автомобил вече 20 години без дневни фарове,още нямам такъв случай.И не е въпроса че ще купуваш крушки,въпроса е,че ще глобяват за изгоряла крушка преди да си разбрал,че имаш такава.Амин!
Хахахахахахаха .... верно ли бре?Ти направо ми скри шапката....... искаш да кажеш "Защо да си пускам фаровете нощем като виждам пътя " хахахахаха

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Нед 01 юли 2012 8:09

rostislav1998 написа:Мисля си ,че карането целогодищно на фарове се отразява и на самия фар,най вече на фаровете с пластмасово стъкло.Предполагам ,че лятото от жегата и включени фарове то се "размива".Все пак са си цифра и не мога да ги добявя и тях консуматив.Аз съм против.

Вие сериозно не сте добре с такива изказвания. Стегнете се моля ви scare scare

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Нед 01 юли 2012 8:10

Е не е ли крайно време за ключ...
:twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Нед 01 юли 2012 8:17

Тази тема е за раздел Хумор :063:

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Нед 01 юли 2012 8:19

onazi написа:Тази тема е за раздел Хумор :063:

Разни хора, разни идеали :mrgreen:

Така или иначе законът е за всички и ако се приеме - щеш или не щеш ще трябва да се спазва.
Най-вероятно ако се подеме дискусия за коланите или за говоренето по GSM в колата ще е същата работа :)

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Нед 01 юли 2012 8:23

Еми разбира се, че е така.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 01 юли 2012 8:43

Така или иначе законът е за всички и ако се приеме - щеш или не щеш ще трябва да се спазва.
Най-вероятно ако се подеме дискусия за коланите или за говоренето по GSM в колата ще е същата работа :)

Забраненият плод е най-сладък! Карайте без фарове, даже ги махнете mhihi

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Нед 01 юли 2012 8:53

Този закон трябва да се допълни, смятам че е половинчат.
Първо, трябва да се задължат вносителите да слагат големи хромирани решетки на автомобилите.
Виждат се прекрасно и изглеждат готино.
2. Задължително ползване на Лед пръскалки през цялата години,
3. Ксенони минимум 55w в комбинация рефлекторен фар, всички лупи да се забранят и заменят с рефлектор.
4. Целогодишно да се кара със свален ляв прозорец и лява ръка навън.
5.Бас каса в багажника и задължително целогодишно "Родната полиция те пази" на В. Маринов - ако не се вижда колата ще се чува със сигурност.
Обложката на диска да се лепи на предното стъкло, и кат да следят дали не е менте

Така като национално отговорен форум с грижа за безопасността на пътя, всеки който се досети нещо да допълни списъка и ръководството да го изпрати на транспортната комисия към Парламента на РБ

Последна промяна от biol на Нед 01 юли 2012 9:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 01 юли 2012 9:01

Ако приемат закона ще се слага DRL на дългите ,то е ясно,RoadRunner още в началото е дал решението...само едно ме притеснява :D(всеки със зора си) ,вчера гледах достъпите до задната част на фаровете,положението е много зле,особено от към страната на съда с течността за чистачките,защо ли ми се струва,че за смяна на крушка(примерно на късите,защото е към калника) се сваля фара(бронята) :banghead: .
...знам,че ще има коментари "ти пък сега,за една броня ли си,какво е тя пред хипотетичната възможност за намаляне на произшествията с автомобилите"
Ха,сега видях горния пост,biol,моля те веднага махни точка 5.,съдържа много опасна идея,като нищо ще ни накарат да караме с постоянно включени клаксони в града :D .
П.П.Само за информация,за смяна на крушка(от пасажерската страна) наистина се свалят фар и броня...това е за TDI двигателите на Голф 4...на печелившите "честито".

Последна промяна от FELIPE на Нед 01 юли 2012 9:28, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 01 юли 2012 9:03

Да направят закон всеки сезон превантивна смяна на термостат,че зимата да имаме силно парно,за да не ни кочИнясат крайниците-туко виж някой не могъл да навие волана :063:
Заключвайте,че ще се почнат едни статистики като скоростта на магистрала death
ФАУВЕклуб.бг може да излезне с официално писмо,че подкрепя въпросните промени,специално до Боко!
Айде сега вие ми кажете ЗАЩО карате на фарове през прекрасните,ясни,слънчеви пролетни и летни дни?Карайте си,аз ви виждам с тях и без тях 8) (изключвам заводските ДРЛ,аз такова "животно" няма да сложа).Точно пък тези ДРЛ,дето светят едва,едва-като го "блъсне" слънцето централно в 14.00 ч.наобяд,някой много ще види,че ви мънждука леко ринга на фара... :screwy
ДЖиПитата нямат направления за очен лекар ли какво?Смешни сте с тези фарове и много добре знаете,че смисъл да се кара целогодишно няма!Сега през зимата,на мрачно време,на зазоряване вече е друга бира!
Да,не ми вадете статистики през далечната 19хх и сега как КАТ спасил ххх живота...

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Нед 01 юли 2012 9:20

KAT не е спасил нито един живот. Съмнително компетентните му служители правят съмнително достоверни статистики, после съмнително компетентни съфорумци леят мозък и ръкопляскат. КАТ ги виждаме всеки ден, а във форума за последните 24 ч някои действително се оляха.

Ако се приеме закон, аз отивам на ДРЛ - все пак 1W < 150+ W.

И няма да си променя мнението - нито за предложилите поправката за фаровете, нито за тези колеги, които я одобряват.
Не че ви пука.

8)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”