Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Караме на фарове през цялата година- МВР против по еко причи
Ами ти като си ги правил,с пуснати фарове пак ще ги правиш мисля...или не е такава логиката?Пиенето и телефоните ги забраниха вече,остават другите дреболии...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Пък тия, дето ги заслепявало посред бял ден![]()
![]()
Мога да ти кажа че точно днес зад мен караше една баничарка дето в огледалото ми бодеше очите по обедно време понеже или целеше гаргите с късите или беше от тия дето не знаят защо им свети шарената лампичка /за дългите/ когато съм сам в такива случай го пускам пред мен и му паля аз дългите ама с жената и детето само го препсувам и гледам само в страничното огледало! А като се въведе тая простотия колко такива ще са по пътя не искам да си представям

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля си ,че карането целогодищно на фарове се отразява и на самия фар,най вече на фаровете с пластмасово стъкло.Предполагам ,че лятото от жегата и включени фарове то се "размива".Все пак са си цифра и не мога да ги добявя и тях консуматив.Аз съм против.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Карането на фарове помага за безопасността,но почти само в тази част на годината,в която са задължителни и сега.
За това ярко слънце хората са измислили слънчеви очила,ние сега с фарове ще караме,че слънцето не може да освети колите и пътя сигурно?
Нашите управници вместо да работят да имаме Европейски доходи правят всичко възможно да имаме Европейски разходи
За това ярко слънце хората са измислили слънчеви очила,ние сега с фарове ще караме,че слънцето не може да освети колите и пътя сигурно?
Нашите управници вместо да работят да имаме Европейски доходи правят всичко възможно да имаме Европейски разходи

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Хахахахахахаха .... верно ли бре?Ти направо ми скри шапката....... искаш да кажеш "Защо да си пускам фаровете нощем като виждам пътя " хахахахахаIezekil написа:Пълна простотия според мен.Фаровете са измислени за да ти осветяват пътя нощно време,не някой си да те види.И какво общо имат катастрофите с фаровете?Някой е карал в насрещната лента и е помлял някой друг,защото не го е видял?Не съм чувал подобно нещо.Карам автомобил вече 20 години без дневни фарове,още нямам такъв случай.И не е въпроса че ще купуваш крушки,въпроса е,че ще глобяват за изгоряла крушка преди да си разбрал,че имаш такава.Амин!
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
rostislav1998 написа:Мисля си ,че карането целогодищно на фарове се отразява и на самия фар,най вече на фаровете с пластмасово стъкло.Предполагам ,че лятото от жегата и включени фарове то се "размива".Все пак са си цифра и не мога да ги добявя и тях консуматив.Аз съм против.
Вие сериозно не сте добре с такива изказвания. Стегнете се моля ви

- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
Е не е ли крайно време за ключ...

- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
Тази тема е за раздел Хумор 

- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
onazi написа:Тази тема е за раздел Хумор
Разни хора, разни идеали

Така или иначе законът е за всички и ако се приеме - щеш или не щеш ще трябва да се спазва.
Най-вероятно ако се подеме дискусия за коланите или за говоренето по GSM в колата ще е същата работа

- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
Еми разбира се, че е така.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Така или иначе законът е за всички и ако се приеме - щеш или не щеш ще трябва да се спазва.
Най-вероятно ако се подеме дискусия за коланите или за говоренето по GSM в колата ще е същата работа
Забраненият плод е най-сладък! Карайте без фарове, даже ги махнете

- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този закон трябва да се допълни, смятам че е половинчат.
Първо, трябва да се задължат вносителите да слагат големи хромирани решетки на автомобилите.
Виждат се прекрасно и изглеждат готино.
2. Задължително ползване на Лед пръскалки през цялата години,
3. Ксенони минимум 55w в комбинация рефлекторен фар, всички лупи да се забранят и заменят с рефлектор.
4. Целогодишно да се кара със свален ляв прозорец и лява ръка навън.
5.Бас каса в багажника и задължително целогодишно "Родната полиция те пази" на В. Маринов - ако не се вижда колата ще се чува със сигурност.
Обложката на диска да се лепи на предното стъкло, и кат да следят дали не е менте
Така като национално отговорен форум с грижа за безопасността на пътя, всеки който се досети нещо да допълни списъка и ръководството да го изпрати на транспортната комисия към Парламента на РБ
Първо, трябва да се задължат вносителите да слагат големи хромирани решетки на автомобилите.
Виждат се прекрасно и изглеждат готино.
2. Задължително ползване на Лед пръскалки през цялата години,
3. Ксенони минимум 55w в комбинация рефлекторен фар, всички лупи да се забранят и заменят с рефлектор.
4. Целогодишно да се кара със свален ляв прозорец и лява ръка навън.
5.Бас каса в багажника и задължително целогодишно "Родната полиция те пази" на В. Маринов - ако не се вижда колата ще се чува със сигурност.
Обложката на диска да се лепи на предното стъкло, и кат да следят дали не е менте
Така като национално отговорен форум с грижа за безопасността на пътя, всеки който се досети нещо да допълни списъка и ръководството да го изпрати на транспортната комисия към Парламента на РБ
Последна промяна от biol на Нед 01 юли 2012 9:02, променено общо 1 път.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Ако приемат закона ще се слага DRL на дългите ,то е ясно,RoadRunner още в началото е дал решението...само едно ме притеснява
(всеки със зора си) ,вчера гледах достъпите до задната част на фаровете,положението е много зле,особено от към страната на съда с течността за чистачките,защо ли ми се струва,че за смяна на крушка(примерно на късите,защото е към калника) се сваля фара(бронята)
.
...знам,че ще има коментари "ти пък сега,за една броня ли си,какво е тя пред хипотетичната възможност за намаляне на произшествията с автомобилите"
Ха,сега видях горния пост,biol,моля те веднага махни точка 5.,съдържа много опасна идея,като нищо ще ни накарат да караме с постоянно включени клаксони в града
.
П.П.Само за информация,за смяна на крушка(от пасажерската страна) наистина се свалят фар и броня...това е за TDI двигателите на Голф 4...на печелившите "честито".

...знам,че ще има коментари "ти пък сега,за една броня ли си,какво е тя пред хипотетичната възможност за намаляне на произшествията с автомобилите"
Ха,сега видях горния пост,biol,моля те веднага махни точка 5.,съдържа много опасна идея,като нищо ще ни накарат да караме с постоянно включени клаксони в града

П.П.Само за информация,за смяна на крушка(от пасажерската страна) наистина се свалят фар и броня...това е за TDI двигателите на Голф 4...на печелившите "честито".
Последна промяна от FELIPE на Нед 01 юли 2012 9:28, променено общо 2 пъти.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Да направят закон всеки сезон превантивна смяна на термостат,че зимата да имаме силно парно,за да не ни кочИнясат крайниците-туко виж някой не могъл да навие волана
Заключвайте,че ще се почнат едни статистики като скоростта на магистрала
ФАУВЕклуб.бг може да излезне с официално писмо,че подкрепя въпросните промени,специално до Боко!
Айде сега вие ми кажете ЗАЩО карате на фарове през прекрасните,ясни,слънчеви пролетни и летни дни?Карайте си,аз ви виждам с тях и без тях
(изключвам заводските ДРЛ,аз такова "животно" няма да сложа).Точно пък тези ДРЛ,дето светят едва,едва-като го "блъсне" слънцето централно в 14.00 ч.наобяд,някой много ще види,че ви мънждука леко ринга на фара...
ДЖиПитата нямат направления за очен лекар ли какво?Смешни сте с тези фарове и много добре знаете,че смисъл да се кара целогодишно няма!Сега през зимата,на мрачно време,на зазоряване вече е друга бира!
Да,не ми вадете статистики през далечната 19хх и сега как КАТ спасил ххх живота...

Заключвайте,че ще се почнат едни статистики като скоростта на магистрала

ФАУВЕклуб.бг може да излезне с официално писмо,че подкрепя въпросните промени,специално до Боко!
Айде сега вие ми кажете ЗАЩО карате на фарове през прекрасните,ясни,слънчеви пролетни и летни дни?Карайте си,аз ви виждам с тях и без тях

ДЖиПитата нямат направления за очен лекар ли какво?Смешни сте с тези фарове и много добре знаете,че смисъл да се кара целогодишно няма!Сега през зимата,на мрачно време,на зазоряване вече е друга бира!
Да,не ми вадете статистики през далечната 19хх и сега как КАТ спасил ххх живота...
- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
KAT не е спасил нито един живот. Съмнително компетентните му служители правят съмнително достоверни статистики, после съмнително компетентни съфорумци леят мозък и ръкопляскат. КАТ ги виждаме всеки ден, а във форума за последните 24 ч някои действително се оляха.
Ако се приеме закон, аз отивам на ДРЛ - все пак 1W < 150+ W.
И няма да си променя мнението - нито за предложилите поправката за фаровете, нито за тези колеги, които я одобряват.
Не че ви пука.

Ако се приеме закон, аз отивам на ДРЛ - все пак 1W < 150+ W.
И няма да си променя мнението - нито за предложилите поправката за фаровете, нито за тези колеги, които я одобряват.
Не че ви пука.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”