Защо на практика у нас, ако караш каруца (без съответен набор документи, необходими задължително при управлението на МПС), органите такива участници в движението практически не закачат, при нарушение на закона. Така правилна е логиката на по-горе писал колега, че ако светим с файтонджийски фенери, то органите по-малко ще ни закачат. С тези примери е ясна логиката на новият закон за светлините у нас, а именно нещата вместо да стават по-осветени и ясни, стават да приличат все по-вече на "тъмна Индия", осветени в най-добрия случай от някой осъвременен файтонджийски фенер...
Просто възникват много въпроси, като например - как новият закон урежда въпроса на файтонджийския фенер, в качеството му на дневни светлини, реализирани на по-горе посочените каруци...
Или закона отново привилегирова водачите на въпросните каруци, не задължаващ ги да карат с дневни светлини...
DRL, диодни лентички или късите светлини
Re: DRL, диодни лентички или късите светлини
Последна промяна от batVenci на Пет 10 авг 2012 9:07, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Колега, Asko VW, прочети внимателно условието - "Външният край на светлините НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ПОВЕЧЕ от 400 мм. от най-крайния външен ръб на превозното средство". Да, разстоянието е по-малко от 400мм, което е в правилото! Не се сърди, ама явно и милиционерите така четат закона и ни глобяват. 

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Ха, да бе вярно
Леко недоглеждане
.
А ти що мислиш, че те изобщо ще го прочетат

А ти що мислиш, че те изобщо ще го прочетат

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Утре ще постна снимки и аз...
Само някой ако може да ми каже как да ги вържа,за да се включват при подаване на контакт?
Благодаря!

Само някой ако може да ми каже как да ги вържа,за да се включват при подаване на контакт?
Благодаря!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Благовест написа:Само някой ако може да ми каже как да ги вържа,за да се включват при подаване на контакт?
Раздел "др.автомобили" Ъпгрейът Шарански - с 2 реленца за по 90 ст.
@valsto да ми пишат акт. Ше ги съдя не само за оборване на акта, но и за пропуснати ползи + адвокадски хорорар
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Някой запознат ли е дали с OBD кабел и софтуер VCDS могат да се активират ДРЛ и на кои модели е възможно?
При мен нещата са така:
http://mnogosnimki.snimka.bg/automobile ... mki.694483
Последна промяна от batVenci на Чет 09 авг 2012 22:46, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Напоследък и аз се ровя в нета и ФВ форума за дневни светлини - доп. монтирани .Тук има едно предложение в немския Ибей http://www.ebay.de/itm/10x-Super-HELL-L ... 2eb8e6002f със сертификати и т.н. Откъде тук в Бг могат да се купят кач. дневни светлини за около 100-ина левчета макс със сертификати за дневни светлини ?
samo_pechka написа:Напоследък и аз се ровя в нета и ФВ форума за дневни светлини - доп. монтирани .Тук има едно предложение в немския Ибей http://www.ebay.de/itm/10x-Super-HELL-L ... 2eb8e6002f със сертификати и т.н. Откъде тук в Бг могат да се купят кач. дневни светлини за около 100-ина левчета макс със сертификати за дневни светлини ?
По-горе съм писал, от къде си набавих моите модули, а именно от магазин Автокомплект. В сравнение с тези, с които е показан Мерцедеса на снимката и моите модули, поне аз не виждам никаква разлика, просто е видно, че става дума за един и същ модел. Практически това е един от моделите, които имат едни от най-добрите светлинни характеристики (снимките говорят красноречиво). За разлика от цената посочена в немската оферта, моите ги взех за 40 лв...
samo_pechka написа:Напоследък и аз се ровя в нета и ФВ форума за дневни светлини - доп. монтирани .Тук има едно предложение в немския Ибей http://www.ebay.de/itm/10x-Super-HELL-L ... 2eb8e6002f със сертификати и т.н. Откъде тук в Бг могат да се купят кач. дневни светлини за около 100-ина левчета макс със сертификати за дневни светлини ?
И аз бях писал ... гледах във ксенонвиьън някакви свтещи такива

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Благодаря колеги ! Ще ги разгледам
Просто за мен е важно, да са сертифицирани като дневни и със съответните обозначения .

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
batVenci написа:При мен нещата са така:
Нищо се не види

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

Аз май ще си карам на къси,лупите изглеждат добре,пък като изгори ксенон ще търся 6669

batVenci написа:По-горе съм писал, от къде си набавих моите модули, а именно от магазин Автокомплект. В сравнение с тези, с които е показан Мерцедеса на снимката и моите модули, поне аз не виждам никаква разлика, просто е видно, че става дума за един и същ модел. Практически това е един от моделите, които имат едни от най-добрите светлинни характеристики (снимките говорят красноречиво). За разлика от цената посочена в немската оферта, моите ги взех за 40 лв...
Днес бях в Автокомплект и разглеждах въпросните фарове СКД - 001, за 42 лв. Но те нямаха на стъклото обозначение за Е, а и на кутията нямаше такова!!! Иначе не са лоши, но това е предпоставка за проблеми.
Там имаше обаче едни за 52лв, които си имаха всички маркировки и изглеждаха солидни. Замислям се за тях...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”