DRL, диодни лентички или късите светлини

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
batVenci
Автомобил:
Двигател:

Re: DRL, диодни лентички или късите светлини

Мнениеот batVenci » Чет 09 авг 2012 17:33

Защо на практика у нас, ако караш каруца (без съответен набор документи, необходими задължително при управлението на МПС), органите такива участници в движението практически не закачат, при нарушение на закона. Така правилна е логиката на по-горе писал колега, че ако светим с файтонджийски фенери, то органите по-малко ще ни закачат. С тези примери е ясна логиката на новият закон за светлините у нас, а именно нещата вместо да стават по-осветени и ясни, стават да приличат все по-вече на "тъмна Индия", осветени в най-добрия случай от някой осъвременен файтонджийски фенер...

Просто възникват много въпроси, като например - как новият закон урежда въпроса на файтонджийския фенер, в качеството му на дневни светлини, реализирани на по-горе посочените каруци...

Или закона отново привилегирова водачите на въпросните каруци, не задължаващ ги да карат с дневни светлини...

Последна промяна от batVenci на Пет 10 авг 2012 9:07, променено общо 2 пъти.

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Чет 09 авг 2012 17:40

Колега, Asko VW, прочети внимателно условието - "Външният край на светлините НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НА ПОВЕЧЕ от 400 мм. от най-крайния външен ръб на превозното средство". Да, разстоянието е по-малко от 400мм, което е в правилото! Не се сърди, ама явно и милиционерите така четат закона и ни глобяват. :deal

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 09 авг 2012 18:34

Ха, да бе вярно :да: Леко недоглеждане :oops: .
А ти що мислиш, че те изобщо ще го прочетат :lol:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 09 авг 2012 18:49

Утре ще постна снимки и аз... :да:
Само някой ако може да ми каже как да ги вържа,за да се включват при подаване на контакт?
Благодаря!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 09 авг 2012 19:53

Благовест написа:Само някой ако може да ми каже как да ги вържа,за да се включват при подаване на контакт?

Раздел "др.автомобили" Ъпгрейът Шарански - с 2 реленца за по 90 ст.
@valsto да ми пишат акт. Ше ги съдя не само за оборване на акта, но и за пропуснати ползи + адвокадски хорорар

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Чет 09 авг 2012 20:05

Някой запознат ли е дали с OBD кабел и софтуер VCDS могат да се активират ДРЛ и на кои модели е възможно?

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 09 авг 2012 21:12

При мен нещата са така:
http://mnogosnimki.snimka.bg/automobile ... mki.694483

Последна промяна от batVenci на Чет 09 авг 2012 22:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 09 авг 2012 21:20

Напоследък и аз се ровя в нета и ФВ форума за дневни светлини - доп. монтирани .Тук има едно предложение в немския Ибей http://www.ebay.de/itm/10x-Super-HELL-L ... 2eb8e6002f със сертификати и т.н. Откъде тук в Бг могат да се купят кач. дневни светлини за около 100-ина левчета макс със сертификати за дневни светлини ?

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 09 авг 2012 23:28

samo_pechka написа:Напоследък и аз се ровя в нета и ФВ форума за дневни светлини - доп. монтирани .Тук има едно предложение в немския Ибей http://www.ebay.de/itm/10x-Super-HELL-L ... 2eb8e6002f със сертификати и т.н. Откъде тук в Бг могат да се купят кач. дневни светлини за около 100-ина левчета макс със сертификати за дневни светлини ?

По-горе съм писал, от къде си набавих моите модули, а именно от магазин Автокомплект. В сравнение с тези, с които е показан Мерцедеса на снимката и моите модули, поне аз не виждам никаква разлика, просто е видно, че става дума за един и същ модел. Практически това е един от моделите, които имат едни от най-добрите светлинни характеристики (снимките говорят красноречиво). За разлика от цената посочена в немската оферта, моите ги взех за 40 лв...

Потребителски аватар
Nikurlq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikurlq » Пет 10 авг 2012 1:25

samo_pechka написа:Напоследък и аз се ровя в нета и ФВ форума за дневни светлини - доп. монтирани .Тук има едно предложение в немския Ибей http://www.ebay.de/itm/10x-Super-HELL-L ... 2eb8e6002f със сертификати и т.н. Откъде тук в Бг могат да се купят кач. дневни светлини за около 100-ина левчета макс със сертификати за дневни светлини ?

И аз бях писал ... гледах във ксенонвиьън някакви свтещи такива :link

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 10 авг 2012 7:10

Благодаря колеги ! Ще ги разгледам :beer Просто за мен е важно, да са сертифицирани като дневни и със съответните обозначения . :kissy: :обичам ви

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 10 авг 2012 13:57

batVenci написа:При мен нещата са така:
http://mnogosnimki.snimka.bg/automobile ... mki.694483

Нищо се не види :screwy

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пет 10 авг 2012 14:19

Имало някакво заключване. Сега трябва да се вижда...

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 10 авг 2012 18:09

:D Обаче аз разбрах,разбрах защо идеята да се кара на фарове целогодишно бе приета толкова добре у нас...в Асеновград в момента е паноптикум на чудаците,всичко е светнало де що има лампичка,като явно най-фешън е комбинацията къси + халогени,но не липсват и следните комбинации-габарити+халогени(втора по разпространеност след къси+халогени),само халогени,къси+диодни лентички+халогени,само къси,само габарити,изобщо не светещите, тези с модули,които модифицират дългите и тези с фабрични дневни :bowdown ,в предвид мерака на българина да свети,очаквам изброените комбинации +светещи пръскалки,светещи антени и халогени по таваните(важи за джипове :D ).Явно това ни е заложено генетично mhihi и очаквам развихряне на истинска светеща революция...или развихряне на катаджиите,ама не вярвам да ни вкарат в пътя.
Аз май ще си карам на къси,лупите изглеждат добре,пък като изгори ксенон ще търся 6669 :да: ,той да се оправя :D :beer .

valsto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsto » Пет 10 авг 2012 19:07

batVenci написа:По-горе съм писал, от къде си набавих моите модули, а именно от магазин Автокомплект. В сравнение с тези, с които е показан Мерцедеса на снимката и моите модули, поне аз не виждам никаква разлика, просто е видно, че става дума за един и същ модел. Практически това е един от моделите, които имат едни от най-добрите светлинни характеристики (снимките говорят красноречиво). За разлика от цената посочена в немската оферта, моите ги взех за 40 лв...

Днес бях в Автокомплект и разглеждах въпросните фарове СКД - 001, за 42 лв. Но те нямаха на стъклото обозначение за Е, а и на кутията нямаше такова!!! Иначе не са лоши, но това е предпоставка за проблеми.
Там имаше обаче едни за 52лв, които си имаха всички маркировки и изглеждаха солидни. Замислям се за тях...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”